To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

I inne zwierzaczki - Ma ktoś kurki?

KasiaB87 - Pią 16 Sty, 2015 17:58

izetta, już kurczaczki?? szybciutko Wink

ja mam ( tzn bardziej rodzice ) dużo przeróżnych kur i bażanty- to już tylko i wyłącznie moje bo to wielkie hobby mojego męża i szczerze powiedziawszy zakochałam się w nich, fajny jest okres jak się koguty wybarwiają Smile

izetta - Pią 16 Sty, 2015 18:42

KasiaB87, ja miałam bażanty, samca i trzy panny. dwie zwiały a Bazyl wraz z Myszą tak się oswoiły, że chadzały swobodnie wypuszczane razem z kurami po ogrodzie. Niestety bałam się, że mogą trafić niechcący do sąsiadów i skończyć jako pieczyste więc "poleciały" do kolegi Smile teraz mam tylko kurki i króliki Smile
Diana - Pią 11 Gru, 2015 23:56

O Smile nie wiedzialam, ze ktos zwraca uwage na takie zwierzęta jak kury czy koguty. To mile zaskoczenie w swiecie w ktorym takie zwierzeta hodowane sa glownie na potrzeby jajek czy miesa. Sama w dziecinstwie mialam u babci taka swoja pupilkeo nazwie "Violinka" i pamietam jak siecieszylam kiedy dala mi sie kiedys wziac na rece Razz
izetta - Sob 12 Gru, 2015 08:41

Diana, ja jestem "z domu" gdzie zwierzęta zawsze były, nawet jak w bloku mieszkaliśmy różne towarzystwo się przewijało po naszym m4. Teraz sama to wpajam moim dzieciom, a że mam kawałek ogrodu to idziemy "pełną parą" z poznawaniem zwierząt Very Happy moje chłopaki mają swoje ulubione kurki i one mają dożywocie, reszta to potencjalne obiadki. To samo tyczy się królików.