To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

mala100gosia - Czw 01 Paź, 2009 14:46

trzeba się moje drogie panie cenić Smile w końcu sukienki szyte nie szydełkowe wystepują w sklepach typu mango, monari, zara i tak dalej w cenach tez po wyżej 150 złoty a jednak szyta sukienka to produkcja masowa

poznajecie ? moja sukienka i wychodzi na to ze bede miec klientke na nia Smile a kolega ktory robił to zdjęcie nie pozwolił mi sprzedac jej poniźej 120 zł. Smile

duduś - Czw 01 Paź, 2009 15:33

Ja dzisiaj kończę kocyk dziecięcy w wymiarach 140 cm x 140 cm z kocurka. Cena 150 zł. myślę, że dobrze powiedziałam.
szajka - Czw 01 Paź, 2009 15:55

Gosiu 120?!?!?!?!
chyba ze 220 !!
matko myślałam że to fotka z jakiegoś katalogu jak bum cyk cyk...
REWELACJA !!

mala100gosia - Czw 01 Paź, 2009 19:16

może i tyle może i nie negocjacje trwaja Smile w końcu jak by na to nie patrzec to projekt na miare niczym od projektanta bo oni tez takie rzeczy robią dla gwiazd wiec jesli chce się poczuc jak gwiazda to niech klientka sarpnie isę na te pare złotych Wink
gosias - Czw 01 Paź, 2009 21:15

szajka napisał/a:
Gosiu 120?!?!?!?!
chyba ze 220 !!
matko myślałam że to fotka z jakiegoś katalogu jak bum cyk cyk...
REWELACJA !!

Też uważam, że za pół darmo nie powinnaś jej sprzedać.

gosias - Czw 01 Paź, 2009 21:16

duduś, Smile uważam, że tak Smile
ciapara - Pią 02 Paź, 2009 18:38

Gosienko 120 to za mało cmoknięcie
Przeciez koszt materiałów.... no i na wymiar pewnie robiłas a to sie ceni
cen sie!!! sam koszt robocizny powinien byc minimum 100 PLN plus koszt materiałów
Tak uwazam
I to i tak tanio bo w sklepie jest mnóstwo tandety

anza87 - Pią 02 Paź, 2009 19:05

mala100gosia, a z czego ją robiłaś?
Asia S. - Sob 03 Paź, 2009 01:21

popatrzcie na to http://www.allegro.pl/ite...0cm_piekny.html
ciapara - Sob 03 Paź, 2009 07:18

ooooo ooooo ooooo ooooo Łomatko ooooo ooooo
duduś - Sob 03 Paź, 2009 08:01

No i to jest odpowiednia cena . tylko kto tyle zapłaci
mala100gosia - Sob 03 Paź, 2009 08:39

ja robiłam z akrylu Smile więc material mnie mało wynosi Very Happy a co do cen to prawda jest taka że gdy ise dotrze do odpowiednych klientow to i cena im nie straszna... wesoło mi
cobrad - Sob 03 Paź, 2009 10:57

Co nie zmienia faktu, że większość się oburza na ceny, a przecież ręczna robota powinna być ceniona - to nie tylko materiał, to godziny spędzone nad robótką.
Grażyna - Sob 03 Paź, 2009 11:19

Myślę, że osoba wystawiajaca ten obrus na allegro troszeczke przesadziła, bo realia sa takie, że nie sprzeda tej rzeczy niestety, chociaż obrus ładny.
mala100gosia - Sob 03 Paź, 2009 11:22

moja babcia ma na przyklad jedna stała klientke na swerwety i obrusy. I zeby było zabawniej kobieta ta płaci duże pieniądze za takie cudenka ale musza byc naprawde jedyne w swoim rodzaju by nikt takich nie mial Wink
pchelka831 - Nie 04 Paź, 2009 12:14

Gosiu sukienka śliczna, Prosto z pokazu z mediolanu zebalek
A ja po proźbie dostałam zamówienie na sweter z koła
taki jak ten tylko, że rozmiar 36/38 i włoczka osoby zamawiającej. Nie wiem jaka cenę powiedzieć , bo do tej pory tylko sprzedawałam dziecięce ?

dom_Klary - Śro 07 Paź, 2009 08:09

Nie brałam udziału w tej dyskusji, ale dla rozrywki opowiem
Mam zapalenie oskrzeli (powikłania po cholernej grypie), leżę w łóżku, odwiedza mnie znajoma znajomej, trzyma w łapie torębkę z kordonkiem i na mordce szeroki uśmiech...
Rzuciła mi się na szyję (zapytała przedtem,czy nie zarażam) i wręczyla oną torebkę. Pogłaskała mnie po główce i stwierdziła, że chyba sie nudze podczas tego leżenia, więc ona wymyśliła, że jej frywolitkę w biegu machnę, taka niewielką...140/100 cm. , na tylko tyle nici ma, ale jak zabraknie, to ona dokupi... I już by sie babsztyl nie odzywał, ale kontynuował... Żeby tylko gęśćiutka była, żeby wzorki były piękne, bo przecież ma zaufanie, bo plastyk zawsze coś pięknego wymyśli, zresztą... zapłaci mi za robotę. Zdrętwiałam pod kołdrą, oczy wybałuszyłam, drgawek dostałam... 50 zł... .Opanowałam sie, kiszki mi skręcałay, nawet chyba temperatura mi spadla z ogromnej radości i... dałam jej adres e-mail do naszego Mistsza, niech sie facet ucieszy... rozrywke mu zalatwiłam, bo baba namolna.
Dziewczynu, trzeba sie cenic, bo inaczej tacy kretyni nas wykończą, każda praca zasługuje na zapłatę,
Babie powiedziałam, że do mycia okien przed zima kogos potrzebuję, i czy ona nie jest chętna, bo jej dobrze z oczu patrzy...

atteloiv - Śro 07 Paź, 2009 08:40

I co zgodziła się na te mycie,ja zawsze mówię że jak chce to ją nauczę i prze 20 lat 1 się nauczyć chciała
Asia S. - Śro 07 Paź, 2009 09:56

dom_Klary napisał/a:
Babie powiedziałam, że do mycia okien przed zima kogos potrzebuję, i czy ona nie jest chętna, bo jej dobrze z oczu patrzy...

świetny tekst brawo

gosias - Śro 07 Paź, 2009 10:11

Asia S. napisał/a:
dom_Klary napisał/a:

świetny tekst brawo

Extra cool aż mi się humor poprawił po takim tekście Very Happy

ciapara - Śro 07 Paź, 2009 18:15

uchachałam sie i odczytałam na glos tesciowej i mezowi Smile
gosia1977 - Śro 07 Paź, 2009 20:44

Robię bolerko na zamówienie; czarno srebrna hemera http://picasaweb.google.p...923477074423650 ... zuzyłam juz 20 dkg a jeszcze 10 spewnościa zejdzie ... pomóżcie w ustaleniu ceny za pracę ... razem z nićmi myslałam o cenie 250 zł ale nie wiem czy nie za dużo?
duduś - Śro 07 Paź, 2009 20:50

gosia1977, jeżeli myślisz, ze klientka zapłaci to moim zdaniem jak najbardziej cena odpowiednia
gosias - Śro 07 Paź, 2009 20:56

duduś napisał/a:
gosia1977, jeżeli myślisz, ze klientka zapłaci to moim zdaniem jak najbardziej cena odpowiednia

Moje zdanie jest podobne Smile

katarzyna341 - Śro 07 Paź, 2009 22:14

Tekst o oknach super !!

A ja z takim zapytaniem.
Nigdy nie robilam rękawiczek na zamówienie,a teraz dostalam zapytanie czy zrobie, i nie wiem czy sie brać za nie,bo cieniutkie na szydełko 0,5 , ażurowe ,pięciopalczaste, dlubania sporo ....
pomóżcie chociaż orientacyjnie ,
A rekawiczki sa takie

rękawiczki