Nasze prace - Hardanger Nikusa
elapok - Sob 12 Sty, 2013 14:48
To prawda prawdziwe cudo - robisz jak zwykle bardzo szybko!
Halina46 - Sob 12 Sty, 2013 15:46
Danusiu śliczny ten bieżnik, no właśnie jak zreszta wszystkie twopje prace. Przejrzałam znowu cały Twó watek i musze przyznać ze wszystkie sa jednakowo piękne.
Nikus4 - Sob 12 Sty, 2013 16:52
Dziękuję! Ale mnie nie wszystkie się podobają. Wydaje mi się, że coraz lepiej mi to wychodzi, chyba już wprawa. Albo ładniejsze są teraz wzory.
alszka - Sob 12 Sty, 2013 17:23
Danusiu, przez Ciebie muszę zacząć zbierać na sztuczną szczękę, bo moja spadła i leży na podłodze, nie mogąc się podnieść...
Co tu dużo gadać - piękność, po prostu piękność
Kolejna!
Furba - Sob 12 Sty, 2013 20:20
Zaglądam tu już od dłuższego czasu, a dopiero teraz się odzywam i to od razu z pytaniem
Czy możesz proszę zdradzić, gdzie mogę znaleźć tę tkaninę do haftu ze złotą nitką? Najlepiej jakby to był sklep internetowy...
I od razu bardzo dziękuję
Nikus4 - Nie 13 Sty, 2013 07:57
Możesz kupić na ebay. O tutaj:
http://www.ebay.pl/itm/HA...=item3ccddc937a
Tam jest ta tkanina ze złotą jak i srebrną nitką. Musisz tylko poszperać.
Furba - Pią 25 Sty, 2013 11:17
Dziękuję.
Tak w ogóle, to napisałam, że od dawna przeglądam forum, ale teraz, jak byłam w szpitalu z synkiem i na spokojnie, kiedy spał, oglądałam wszystkie wątki, to do tej pory nie mogę wyjść z podziwu!
A już Twój zapał, żeby pokazywać krok po kroku jak i co haftować... Słów mi brak
Nikus4 - Pią 25 Sty, 2013 11:52
Cieszę się, że zainteresowałaś się tym haftem. Jak kiedyś nabierzesz ochoty się go nauczyć to służę pomocą.
Masz teraz małe dzieciątko to na pewno nie masz czasu.
Lubię pomagać innym. Hardanger nie jest trudny , mogą ci powiedzieć Hania i Halinka. One też się uczyły od podstaw i jak pięknie już haftują.
Furba - Pią 25 Sty, 2013 12:36
Czasu rzeczywiście teraz brakuje, ale każdą wolną chwilę staram się wykorzystać na haftowanie
Hardangerem wyszywam już od kilku lat, ale jestem samouk i dzięki temu forum już się przekonałam, że trochę robiłam błędów, a wielu rzeczy jeszcze w ogóle nie umiem...
Nikus4 - Pią 25 Sty, 2013 13:48
Och! to super Furba. To musisz koniecznie nam wszystkim pokazać swoje prace. A błędy to wszystkie robimy ja też. Czym więcej wyszywam tym więcej się uczę i mniej fuszerek robię.
Furba - Sob 26 Sty, 2013 17:41
No właśnie, Nikus możesz mi poradzić, czy jeśli mam pytania i wątpliwości związane z tym haftem, to lepiej założyć własny wątek? Bo nie chcę zaśmiecać Twojego
Nikus4 - Pon 28 Sty, 2013 08:34
No pewnie załóż nowy swój wątek i pisz, pytaj, pokazuj a my bedziemy sie cieszyć.
Haniaga - Pon 28 Sty, 2013 14:20
Nikusiu,
a jaka teraz u Ciebie powstaje serwetka?
Witam Cię,Furba
i proszę podziel się swoimi doświadczeniami w naszym hafcie.
Pozdrawiam
Hania
Nikus4 - Pon 28 Sty, 2013 16:09
Oj!? Haniu męczę drugi taki sam bieżnik tylko haftuje teraz białymi nićmi. Jeszcze został mi kawałek koronki.
Potem chcę haftować ten "śledź" dla córki. Pokażę później jaki wzór.
Haniaga - Pią 01 Lut, 2013 10:08
Drugi- to ten z aniołkami?
Za kursik serdecznie dziękuję. Zaraz sobie popatrzę.
Pozdrawiam
Hania
Nikus4 - Pią 01 Lut, 2013 10:25
Nie Haniu , nie ten z aniołkami na szczęście. To ten mniejszy bieżnik wyszyłam ale białą nitką. Już się suszy ale nie będę go pokazywać bo nie wiele się różni. Już zaczynam haftować "śledź" córce. Jak będziesz coś widać to pokażę.
Nikus4 - Wto 05 Lut, 2013 14:35
Już mam tyle tego "śledzia" :
Stół ma 120cm to tyle mniej więcej ma mieć ten bieżnik.
elapok - Wto 05 Lut, 2013 15:30
No to faktycznie "śledź" ale już sporo wydziergałaś!
Halina46 - Wto 05 Lut, 2013 16:12
Ooooo, ale długi, ale juz dużo zrobiłaś.
A ja do czaso otrzymania fioletów zaczęłąm taką żółtą z linku który kiedyś mi podesłałaś model nr 1
Awenturyn - Wto 05 Lut, 2013 16:36
Nikus4 - Wto 05 Lut, 2013 16:37
Halinko już nie pamiętam co ci podesłałąm ale to nic. Zobaczę jakjuż coś będziesz miała wyhaftowane.
Oglądam moje zaległe seriale i dziergam. Mąż w pracy to mam dziś znów raj. Już teraz tylko zostały mi ściegi powrotne, pajączki i pojedynczy brzeg koronkowy.
Jak nic nie wypadnie to niedługo skończę. Może za tydzień lub półtora.
Haniaga - Wto 05 Lut, 2013 17:23
Rzeczywiście szybciutko przybywa.
Dopiero suszyłaś poprzedniczkę a tu już tak dużo pracy włożyłaś.
Czy to będzie czysto biały śledź czy może trochę go pokolorujesz?
Pozdrawiam
Hania
Nikus4 - Wto 05 Lut, 2013 18:14
Będzie czysto biały a kolorowy podkład tak jak na zdjęciu.
Furba - Śro 06 Lut, 2013 08:25
Dla niewtajemniczonej:) - "śledź" to właśnie bieżnik na podkładzie?
Nikus4 - Śro 06 Lut, 2013 09:10
To jest bieżnik, wąski i długi ale to ja tak go śmiesznie nazwałam. Jak ktoś chce to może położyć go na stole sam bez podkładu lub z podkładem. Córce się tak podoba i taki biały , długi bieżnik chciała.
|
|
|