To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Beata T - Nie 23 Gru, 2012 10:06

Prezencik śliczny - łał ale te panny są przepiękne radocha radocha radocha
A ten maleńki koszyczek to tak sama wyplatałaś bo cudny

anita1 - Nie 23 Gru, 2012 10:59

Przepiękne panienki:)
siebusania - Pon 24 Gru, 2012 23:10

śliczne panienki
Apak - Sob 29 Gru, 2012 23:22

Kazimiera, Runa, izettaAnisa, , beacia-24, Krakowianka, Jarka, żabka, Violetta21, Madzia, Viola, Pysiatom, SoWa, saba52, Beata T, anita1, siebusania, - jeeeejjjjjj, bardzo bardzo bardzo Wam dziękuję! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Cieszę się , że panny tak się podobają i obiecuję, że nie pozostaną obojętne na Wasze zachwyty... wesoło mi Już niedługo....

Beata T - koszyczek kupiony w sklepie Yukka

Apak - Sob 29 Gru, 2012 23:37

W święta zostałam po prostu rozpieszczona robótkowo....

Od jednej mojej wspaniałej Cioci co roku dostaję piernikową chatkę... szydełkową oczywiście. W tym roku z braku czasu miało domku nie być, A JEDNAK! Kończony godzinę przed wigilią...

Na zdjęciach są wszystkie trzy

Tak mnie te chatki natchnęły, że wczoraj sama wzięłam się za jedną - ale nie zdawałam sobie sprawy, ile z tym jest roboty... Niby nic trudnego, ale tą całą drobnicę trzeba wykończyć, przyszyć... ech...

Moja druga równie wspaniała Ciocia zaskoczyła mnie taśmą w gwiazdki do firanek... Bo u mnie ciągle tulipany wisiały... Przed Bożym Narodzeniem nie zdążyłam, ale wczoraj kupiłam materiał, dziś wyciągnęłam maszynę do szycia i firanki wiszą... Proste, ale piękne. Prawda?

beacia-24 - Nie 30 Gru, 2012 09:42

Ale cuda. Piękne te domki, ale firanka mnie powaliła na ziemię. Podziwiam Cię za cierpliwość. cool cool cool cool
Widzę cudną choineczkę Smile

Runa - Nie 30 Gru, 2012 10:13

Prawda, śliczności Smile
LidkaM - Nie 30 Gru, 2012 10:41

Nieeeeee, firanki nie są piękne. One są przepiękne! Tak jak piszesz, niby proste, ale pełne uroku, świetny pomysł. Pogapiłam się i hmmmm .... może wykorzystam u siebie?
Dla odmiany zrobię tulipany, do wiosny pewnie zdążę hahahihi
A piernikowe chaty apetyczne!

emma40 - Nie 30 Gru, 2012 10:43

Ale piękności! Chatki cudne, jakie słodkie, takie do schrupania wesoło mi .A okno wygląda przepięknie i choinka w białych szydełkowych ozdobach, bardzo mi się podoba brawo brawo brawo .
Kazimiera - Nie 30 Gru, 2012 11:35

kwiatek dla ciebie cmoknięcie cool
Krakowianka - Nie 30 Gru, 2012 11:38

fantastyczne domki "z piernika" oj nadgryzło by się daszek wesoło mi
firaneczka też śliczna, gwiazdki na niej są dobrym tłem do tak ślicznej choinki swoją drogą czemu nie widzimy jej w całej okazałości???
cool brawo brawo brawo

Madzia - Nie 30 Gru, 2012 13:20

Piękności! Uwielbiam zaglądać do Twojego wątku brawo brawo brawo
siebusania - Nie 30 Gru, 2012 14:07

Apak, same piękne rzeczy
żabka - Nie 30 Gru, 2012 15:07

Piernikowe domki obłędne i rewelacyjny piernikowy ludzik brawo brawo brawo

Firanka i choinka ślicznie ubrane brawo brawo brawo

Violetta21 - Nie 30 Gru, 2012 17:09

piękne chatki i firanka cudna i choineczka we własnych udziergach cool hopla hopla
Grażyna - Nie 30 Gru, 2012 20:08

wszystko naj, naj, naj... cool
Apak - Nie 30 Gru, 2012 21:12

beacia-24, Runa, LidkaM, emma40, Kazimiera, Krakowianka, Madzia, siebusania, żabka, Violetta21, Grażyna, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Słów mi braknie, by Wam pięknie podziękować... cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Pysiatom - Nie 30 Gru, 2012 21:14

Piękne chatki, firanki i ozdoby na choince. brawo brawo brawo
Apak - Nie 30 Gru, 2012 21:26

Pysiatom, cmoknięcie cmoknięcie

Nadrabiam zaległości i pokazuję moją choinkę wesoło mi Trochę zdjęcie ucięło czubek wesoło mi Same możecie zobaczyć, że w tle na oknie firanka jeszcze z tulipanami.

Jarka - Pon 31 Gru, 2012 16:26

emma40 napisał/a:
Ale piękności! Chatki cudne, jakie słodkie, takie do schrupania .A okno wygląda przepięknie i choinka w białych szydełkowych ozdobach, bardzo mi się podoba .
uklon cool cool cool uklon
teris - Pon 31 Gru, 2012 17:35

Same piękności cool brawo brawo brawo
dubo123 - Pon 31 Gru, 2012 17:52

Same śliczności brawo brawo brawo
Apak - Wto 01 Sty, 2013 21:33

Jarka, teris, dubo123, - dziękuję najserdeczniej! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Apak - Wto 01 Sty, 2013 21:41

W podziękowaniu za Wasze dobre serce i dopingowanie mnie oraz na dobry początek Nowego Roku - oddam styczniową lawendową pannę w dobre ręce. Właśnie tę:

Jeśli jesteście zainteresowane jej przygarnięciem, zapraszam
TUTAJ

A tak z innej beczki, ciekawa jestem, jaką robótką rozpoczęłyście kolejny rok? Ja na przełomie lat 2012/2013 zrobiłam 2 śnieżynki - jedną przed północą, usypiając dziecko, a drugą po północy, jak się córcia przebudziła i trzeba było przy niej chwilę posiedzieć wesoło mi

Runa - Śro 02 Sty, 2013 00:22

Ale masz fajnie, ze usypiając córcię możesz coś robić, ja zazwyczaj muszę leżeć obok i trzymać za rączkę Smile
A ja na przełomie szydełkowałam poszewkę na poduszkę dla córki Smile ale do końca to jeszcze dużo Smile