To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH

Asia S. - Śro 07 Paź, 2009 22:21

gosia1977, spokojnie możesz tyle powiedzieć, ja 2 lata temu za topik na ramiączkach robiony z elementów i nitką Maxi brałam 100 zl (materiał i robocina)
gosia1977 - Czw 08 Paź, 2009 05:24

uf dzięki Asia Smile uspokoiłas moje sumienie Smile
mordka - Czw 08 Paź, 2009 11:47

katarzyna341 napisał/a:
Tekst o oknach super !!

A ja z takim zapytaniem.
Nigdy nie robilam rękawiczek na zamówienie,a teraz dostalam zapytanie czy zrobie, i nie wiem czy sie brać za nie,bo cieniutkie na szydełko 0,5 , ażurowe ,pięciopalczaste, dlubania sporo ....
pomóżcie chociaż orientacyjnie ,
A rekawiczki sa takie

rękawiczki

Jakies 2 lata temu moja mama kupiła podobne rekawiczki robione własnie z cieniutenkich nici i cieniutkim szydelkiem dała za nie wtedy 69 zł w Cepelii, za mniej jak 100 zł nie robiłabym ich bo roboty dużo a za darmo nie robię trzeb się cenić, ja bym wzieła z czystym sumieniem 150 zł cmoknięcie jak potrzebujesz to u mnie w pierwszym albumie na picasa jest do nich tłumaczenie:)

katarzyna341 - Czw 08 Paź, 2009 14:13

mordka , dziekuję ,schemat zapisałam.kiedys je zrobie
Dla tej pani powyzej 60 bylo za drogo,wiec jej napisalam,ze nie da rady i nie robie.Ciekawe , czy znajdzie taniej hmm

mordka - Czw 08 Paź, 2009 14:32

katarzyna341 napisał/a:
mordka , dziekuję ,schemat zapisałam.kiedys je zrobie
Dla tej pani powyzej 60 bylo za drogo,wiec jej napisalam,ze nie da rady i nie robie.Ciekawe , czy znajdzie taniej hmm

Na allegro widzialam za 50 zł ale robione prosta siatką zadna rewelacja a krótkie po 30 zł nawet żenada też nic specjalnego puknąć się

Grażyna - Pią 09 Paź, 2009 15:45

Ja mysle, że my sie jednak za nisko cenimy wołajac mało pieniędzy za pracę. Doszłam do tego wniosku po obejrzeniu tej stronki:
http://www.artdecoria.com...=3&sort=default

dom_Klary - Pią 09 Paź, 2009 17:14

Grażynko, zgadzam sie z Tobą, jak czytam Wasze rozmowy na temat cen... , żal połączony ze złością. Tyle pracy i serca z Waszej strony i głupota ludzka oparta na prymitywnym wyzysku z drugiej strony to ze sobą nie gra.
Osinki maja sklep na stronie, czy nie myślałyście, aby coś takiego zorganizować? to by było lepsze, niż kakiekolwiek stowarzyszenie...
Pozdrawiam

duduś - Pią 09 Paź, 2009 18:10

dom_Klary, poieram
duduś - Pią 09 Paź, 2009 18:10

dom_Klary, oczywiście POPIERAM
maranta - Pią 09 Paź, 2009 18:18

dom_Klary napisał/a:
Osinki maja sklep na stronie, czy nie myślałyście, aby coś takiego zorganizować? to by było lepsze, niż kakiekolwiek stowarzyszenie...

Temat poruszany nie raz. Myślę, że już dostatecznie jasno tłumaczyłam, że na takich zasadach o żadnym sklepie przy forum nie może być mowy- ściągnęło by to tylko poważne problemy na mnie a na to zgody nie ma i już.

Albo powstaje stowarzyszenie, które zajmie się i sklepem i ewentualnymi innymi pomysłami a ja stoję całkiem z boku, albo odpada wszystko w co sama się angażować nie mogę (a dlaczego nie mogę- wystarczy tylko przeczytać wszystko co o tych sprawach na forum pisałam i... pomyśleć trochę...).

Tyle odnośnie tego tematu.

kabyr - Pią 09 Paź, 2009 18:59

Koleżanka ostatnio podziwiała mój sweterek
i też chce abym jej zrobiła.
Nie chciałam dużo.
Tylko 50 zł za robociznę,
za sweter na rozmiar 44.
Oburzyła się, że tak drogo.
Więc w ogóle nie będzie miała swetra.

ciapara - Pią 09 Paź, 2009 19:02

i słusznie
jak chciwa niech chodzi w ciuchach z lumpeksu
albo niech se sama zrobi i zobaczy ile to pracy!!!

7Kasiulek7 - Pią 09 Paź, 2009 19:15

ciapara napisał/a:
i słusznie
jak chciwa niech chodzi w ciuchach z lumpeksu
albo niech se sama zrobi i zobaczy ile to pracy!!!

Zgadzam się w 100% kazanie

PS. Wiem, że te kolczyki mają się nijak do waszych ślicznych i misternie zrobionych prac szydełkowych, ale czy ktoś z Was mógłby zasugerować cenę?
Ja myślałam o 3zł za robociznę + 2zł za bigle. Włóczki prawie tu nie ma Very Happy więc nie ma, co doliczać wesoło mi

gosias - Pią 09 Paź, 2009 19:27

Wiecie co, najchętniej do robię rzeczy dla samej siebie, albo komuś w prezencie, bo od proponowanych cen, to łapy mi opadają... Teraz niedawno, za sweter z koła wzięłam 100 zł. Pewnie powiecie, że mało, ale niektórzy uważają, że drogo...
mala100gosia - Pią 09 Paź, 2009 20:10

7Kasiulek7, ja za kolczyki biore z 15 zl w zwyrz poniewaz w galeri kupisz rożne takie w podobnej cenie Smile

moja koleżanka roib z modeliny lub metalu tez w takiej cenie

a ja głownie robie dla isebie lub w prezencie bo na prawde denerwuja mnie takie klientki. pisałam wam wczesniej o duzym zamowieniu i dla mnie smieszna cena 120 zł jak w zarze czy H&M ciuszki sa droższe wystraszyła dziewczyne którą na pewno było by stac...

a lumpexy nie sa złe Wink przynajmniej halki moge tam znalesc Very Happy

7Kasiulek7 - Pią 09 Paź, 2009 20:29

szczęka mala100gosiu jestem w szoku w związku z tą ceną.
Mój mini biznes się dopiero rozkręca, ale powoli trzeba będzie zwiększać ceny Very Happy
Dziękuję za pomoc, oczywiście cmoknięcie

Za bananki wzięłam 5zł skleroza

ciapara - Pią 09 Paź, 2009 20:36

ja nie mowie ze lumpeksy sa złe
to miala byc zlosliwosc tylko
dla skapiradeł wesoło mi

gosias - Pią 09 Paź, 2009 21:50

7Kasiulek7, Smile bananki są śliczne cool Kurcze... tylko 5 zł??????
alexandra20 - Pią 09 Paź, 2009 22:54

moim zdaniem super te owocowe kolczyki:)
Makarbella - Sob 10 Paź, 2009 10:35

7Kasiulek7 napisał/a:
Ja myślałam o 3zł za robociznę + 2zł za bigle. Włóczki prawie tu nie ma Very Happy więc nie ma, co doliczać wesoło mi
[url=http://lh6.ggpht.com...262.JPG]Obrazek[/url]

Bez obrazy, ale chyba przesadziłaś. Robociznę wyceń jak chcesz, możesz się garbić nad robótką nawet za złotówkę za godzinę, taniej niż wyzyskiwane Chinki. Sparciałe nici możesz kupić w lumpeksie za mniej niż 20 groszy na te kolczyki - twoja sprawa. Ale, kurczę, ceń swoją inwencję twórczą i pomysł!

ciapara - Sob 10 Paź, 2009 12:37

zgadzam sie z przedmówczynia
cen sie kobitko Smile

7Kasiulek7 - Sob 10 Paź, 2009 12:56

ciapara, Makarbella, gosias, alexandra20 dziekuję za wszystkie rady love
Postaram się je wcielić w życie wesoło mi

Grażyna - Nie 01 Lis, 2009 13:12

Dzisiaj ja mam pytanie - ile mam zawolac za robociznę?

Zrobiłam na zamówienie czapke z szalikiem. Czapka z samych kwiatów, a szalik ma te kwiaty na brzegach i po srodku (na zdjęciu nie widać) tez 3 kwiatki. Włóczka była klientki, ja mam jurto dać wyrób i zawołac cenę. Pomóżcie koleżanki, bo w ogóle nie mam pojecia.

Kapela - Nie 01 Lis, 2009 15:28

To jest własnie problem, bo tylko my wiemy ile to nas pracy i czasu kosztuje, a osoby które tego nie robią nie maja o tym pojęcia i chciałyby za pół darmo, ja też zawsze mam problem z wyceną swojej pracy, podając cenę zawsze się zastanawiam, czy nie za drogo przykro mi
gosias - Nie 01 Lis, 2009 20:25

Kapela napisał/a:
To jest własnie problem, bo tylko my wiemy ile to nas pracy i czasu kosztuje, a osoby które tego nie robią nie maja o tym pojęcia i chciałyby za pół darmo, ja też zawsze mam problem z wyceną swojej pracy, podając cenę zawsze się zastanawiam, czy nie za drogo przykro mi

Mam ten sam problem...