To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

żabka - Śro 02 Sty, 2013 10:17

Śliczniutka panienka wesoło mi

Apak napisał/a:
ciekawa jestem, jaką robótką rozpoczęłyście kolejny rok? Ja na przełomie lat 2012/2013 zrobiłam 2 śnieżynki - jedną przed północą, usypiając dziecko, a drugą po północy
pracowicie zakończony i rozpoczęty rok wesoło mi ja w tym czasie zaczęłam gęsie wydmuszki malować, gwiazdka minęła trzeba się brać za Wielkanoc wesoło mi
Krakowianka - Śro 02 Sty, 2013 10:55

tak ściśle w noc sylwestrową to nic nie zrobiłam bo spędzałam sylwestra poza domem ale przed udało mi się zrobić chustę wzorem "rybiej łuski" wesoło mi
Violetta21 - Śro 02 Sty, 2013 16:38

choineczka wygląda cudnie cool cool
Madzia - Śro 02 Sty, 2013 18:56

Ja męską czapką. Jak znowu się nie uda to się wścieknę. Ale mam nadzieję, że wyjdzie super i to będzie świetna wróżba na nowy, robótkowy rok.
Paddington - Śro 02 Sty, 2013 19:52

Wszytko wspaniałe kohana APAK!!!!
Podpowiedz mi jak to z tymi firankami zrobiłaś- jest równo, pięknie, nic nie zaciągnięte, a przecież to duża różnica w materiale- delikatny i zwiewny kontra nitki od wstawki szydełkowej. Efekt końcowy mnie tak zachwyca, że pragnę też mieć takie zasłonki Smile

Wszystko piękne,
do przygarnięcia Panny już zgłosiłam swój akces Smile

Haniutka - Śro 02 Sty, 2013 20:47

A ja na przełomie zaczynałam sweterek, który... dzisiaj znów zaczęłam rotfl
Mam nadzieję, że do następnego Sylwestra skończę Laughing

Runa - Śro 02 Sty, 2013 22:33

Haniutka napisał/a:
Mam nadzieję, że do następnego Sylwestra skończę Laughing

trzymam kciuki Smile

saba52 - Czw 03 Sty, 2013 15:00

Ja poproszę taka ciocię:)SmileSmile
Cudna choinka i reszta też cool
brawo brawo brawo

Apak - Nie 06 Sty, 2013 22:48

Dziękuję Wam wszystkim! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Lawendowa panna powędruje do Ewy, ja zabrałam się dziś za zielone krokodylki, a ostatnio zrobiłam lawendowe śnieżynki. Ładnie brzmi? Zdjęcia w aparacie, więc niedługo pokażę wesoło mi

Apak - Śro 09 Sty, 2013 21:19

A oto zapowiedziane śnieżynki lawendowe. Może to nie bardzo świąteczny zapach, ale co tam, jak ktoś lubi lawendę, to i w śnieżynkach nie będzie przeszkadzać.

Gwiazdeczki są dwustronne, a w środku mają małą poduszeczkę wypchaną suszoną lawendą.

Jarka - Śro 09 Sty, 2013 22:13

Świetny pomysł cool cool cool
żabka - Czw 10 Sty, 2013 07:35

Świetny pomysł brawo brawo brawo

Apak napisał/a:
Może to nie bardzo świąteczny zapach, ale co tam,
jeśli komuś nie odpowiada to może wypchać poduszeczkę czym innym wesoło mi
Runa - Czw 10 Sty, 2013 09:29

Świetne brawo
Violetta21 - Czw 10 Sty, 2013 16:38

piękne i świetny pomysł cool cool
wanwoz - Czw 10 Sty, 2013 17:17

Super pomysł, ładnie wyglądają te śnieżynki. brawo brawo
Pysiatom - Czw 10 Sty, 2013 17:50

Śnieżynki są cudne. brawo brawo brawo
LidkaM - Czw 10 Sty, 2013 19:00

Fantastyczne!
Madzia - Czw 10 Sty, 2013 19:16

Znowu świetny pomysł! A ta pierwsza najładniejsza! brawo brawo brawo
Runa - Czw 10 Sty, 2013 19:32

Madzia napisał/a:
A ta pierwsza najładniejsza! brawo brawo brawo

Mnie też najbardziej przypadła do gustu, choć podobaja mi się wszystkie Smile

Awenturyn - Pią 11 Sty, 2013 13:50

podziwiam i uklon uklon uklon
izetta - Pią 11 Sty, 2013 15:36

piekne cool
Krakowianka - Pią 11 Sty, 2013 20:28

rewelacja!!!!! świetny pomysł i oczywiście perfekcyjne wykonanie cool brawo brawo brawo
Apak - Pią 11 Sty, 2013 21:21

Jarka, żabka, Runa, Violetta21, wanwoz, Pysiatom, LidkaM, Madzia, Runa, Awenturyn, izetta, Krakowianka, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Dziękuję pięknie! Osobiści mi też najbardziej podoba się pierwsza śnieżynka, ale musiałam wypróbować różne wersje kwiatek dla ciebie

Jarka - Sob 12 Sty, 2013 09:27

A masz może schemat na tą pierwszą śnieżynkę, bo mi też ta pierwsza najbardziej przypadła do gustu. cool cool
Napisz proszę z jakiego materiału szyjesz te poduszeczki na lawendę, żeby przepuszczało zapach, kupiłam dzisiaj w rosmanie w papierowych saszetkach zapach kwitnącej czereśni i różany i chciałam jeszcze zrobić takie gwiazdeczki zapachowe na dzień babci.

emma40 - Sob 12 Sty, 2013 10:47

Śnieżynki świetne radocha , pomysł fantastyczny radocha .Bardzo lubię zapach lawendy i nawet w okresie świąt Bożego Narodzenia lubię się nim otaczać, więc na przyszły rok na pewno zrobię sobie takie ozdoby, dziękuje za pomysł cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie .Przyłączam się do prośby o wzory cmoknięcie .