Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
szajka - Pon 02 Lis, 2009 18:33
Grażynka a o jakichś "widełkach" myślisz?
trzeba by popatrzeć ile takie "zwykłe" komplety chodzą. U mnie na bazarku są takie "niby ręcznie robione" ale dziś już za późno żebym sprawdziła, ale obstawiam że ok 30-40pln pewnie.... to takie ręcznie robione musi być droższe
gosias - Pon 02 Lis, 2009 19:17
| szajka napisał/a: | Grażynka a o jakichś "widełkach" myślisz?
trzeba by popatrzeć ile takie "zwykłe" komplety chodzą. U mnie na bazarku są takie "niby ręcznie robione" ale dziś już za późno żebym sprawdziła, ale obstawiam że ok 30-40pln pewnie.... to takie ręcznie robione musi być droższe |
Myślę, że przynajmniej 60 -70 zł, to minimum
7Kasiulek7 - Pon 02 Lis, 2009 21:22
| dom_Klary napisał/a: | Grażynko, zgadzam sie z Tobą, jak czytam Wasze rozmowy na temat cen... , żal połączony ze złością. Tyle pracy i serca z Waszej strony i głupota ludzka oparta na prymitywnym wyzysku z drugiej strony to ze sobą nie gra.
Osinki maja sklep na stronie, czy nie myślałyście, aby coś takiego zorganizować? to by było lepsze, niż jakiekolwiek stowarzyszenie...
Pozdrawiam |
Jestem w trakcie robienia skarpetki dla mojej siostry ciotecznej takiej z misiem jak ta:

Zastanawiałam się nad ceną, bo o nią zapytała, ale doszłam do wniosku, iż zrobię ją jako prezent.
Cena, którą bym podała albo byłaby za niska dla mnie, a w sam raz dla niej, albo w sam raz dla mnie, a zbyt wysoka dla niej (trochę zakręciłam)
A Wy jaką cenę proponowałybyście?
Grażyna - Wto 03 Lis, 2009 12:05
Tak jak Gosia zawołałam minimum 60zł. Dzisiaj klientka juz nosiła komplecik zadowolona. Mało tego, wszyscy ja chwalili i pytali, kto jej zrobil. Te pytania były dla mnie miodem, no i zadowolenie klientki. Sąsiadka zaś (tez dziergajaca), byla w szoku, że mi ktos az tyle zaplacił.
szajka - Wto 03 Lis, 2009 12:44
hihihi Grażynko to pewnie sąsiadce troszkę się ciśnienie podniosło
rozumiem że cena cię satysfakcjonuje?
juju_75 - Wto 03 Lis, 2009 13:34
Grażyna, no gratuluje sukcesu handlowego
u mnie za 40 byłoby ciężko taki komplet sprzedać
życzę więcej takich klientów
katrinka - Śro 04 Lis, 2009 11:59
Towar jest tyle wart ile klient jest gotów za niego zapłacić.Niestety nie chcą płacić dużo bo porównują ręczne wyroby z tymi ze sklepów masowo produkowanych i z wszechobecną chińszczyzną ,która zalewa nasz rynek i w dodatku jest tania.Pozostaje więc życzyć sobie klientów którzy doceniają ręczne i wyjątkowe wyroby tak jak w przypadku kompletu Grażynki.
7Kasiulek7 - Pią 06 Lis, 2009 15:40
| Cytat: | | Niestety nie chcą płacić dużo bo porównują ręczne wyroby z tymi ze sklepów masowo produkowanych i z wszechobecną chińszczyzną ,która zalewa nasz rynek i w dodatku jest tania. |
Dokładnie tak katrinka. A jak już widzimy w sklepie coś na przykład ręcznie malowanego, to przez cenę tego nie kupujemy
7Kasiulek7 - Sob 07 Lis, 2009 16:47
Powstała taka skarpetka:

Siostra cioteczna uparła się, że za nią zapłaci.
Ile według Was powinnam za nią wziąć pieniędzy?
7Kasiulek7 - Nie 08 Lis, 2009 18:27
Widzę, że to nie prosta sprawa...
agniechak - Nie 08 Lis, 2009 18:51
... i ja dorzucę swoje 3 grosze... Znajomej bardzo się spodobała oja Julietka... Oczywiście chciałaby, a ja pewnie bym jej zrobiła Czemu nie... teraz kwestia ceny - ponieważ to znajoma... powiedziałam, ze razem z włóczką, która muszę kupić - 65zł. I co? I się zastanowi, bo może coś gotowego uchodzi... Pewno - jest się nad czym zastanawiać, jakby było za friko, to wtedy by nie było namysłu... A i tak lekko licząc, za moją robotę wychodzi 1 zł za godzinę... Kto by poszedł do pracy za taką stawkę? Inna robótkująca znajoma mawia w takich przypadkach - proszę sobie kupić druty i zrobić, wyjdzie taniej. Ma rację? ma!
udagan - Nie 08 Lis, 2009 19:43
7Kasiulek7, 30-40złotych minimum, a ja bym wzięła 65zł.
agniechak, dobrze powiedziane
szajka - Pon 09 Lis, 2009 09:57
powiedzcie mi dziewczynki bo patrzyłam w temacie ale nie znalazłam
po ile liczycie gwiazdeczki, dzwoneczki na choinkę? tak pi razy drzwi za gwiazdkę średnicy 6cm, 10cm. Ile za dzwoneczki wys załóżmy 8cm?
chodzi mi o jakieś przedziały cen
te_sia - Pon 09 Lis, 2009 10:34
Kobietki wyceniajcie swoje prace lepiej, bo szkoda waszej pracy i najlepiej ustalic cene zanim zacznie sie robic jak klientowi nie odpowiada [niech sam sobie zrobi a wtedy dojdzie do wniosku, ze za takie pieniadze by nie robil] kolezanka nie ustalila ceny przed praca a pozniej klientka nie wziela bo za drogo
Ja 3 lata temu jak nie bylo jeszcze chinszczyzny na rynku gwiazdki -po 5zl a dzwonki 7zl, [ jak ktos bral wiecej to liczylam taniej ] oczywiscie nie wszystkim cena odpowiadala ale tym proponowalam aby kupily nici a ja ich naucze jak sie robi i niech sobie zrobia -chetnych nie bylo
szajka - Pon 09 Lis, 2009 10:41
dziękuję za odpowiedź.
pytam bo w rodzinie dziewzyna chciala u mnie "Zamówić" gwiazdeczki,ale to się jeszcze zobaczy.
Grażyna - Pon 09 Lis, 2009 13:42
Ja gwiazdki średnicy 5 cm sprzedawałam za 2 zł, a dzwonki po 4 zł.
szajka - Pon 09 Lis, 2009 16:44
no to już wiem 15 gwiazdek białych 8-10cm, 8 gwiazdek białych 15cm, i 5 gwiazdek pomarańczowych 8-10cm.... no i odrazu pytanie o koszt...
tak pi razy drzwi to by z 70pln wychodzilo... to strasznie duzo .... chyba?
Grażyna - Pon 09 Lis, 2009 17:02
To jest normalka, klient chce, klient płaci
7Kasiulek7 - Pon 09 Lis, 2009 18:06
udagan dziękuję
Pyziulka - Pon 09 Lis, 2009 18:09
| szajka napisał/a: | no to już wiem 15 gwiazdek białych 8-10cm, 8 gwiazdek białych 15cm, i 5 gwiazdek pomarańczowych 8-10cm.... no i odrazu pytanie o koszt...
tak pi razy drzwi to by z 70pln wychodzilo... to strasznie duzo .... chyba? |
duzo gwiazdek to duzo pieniedzy sama zibacz 70zł na 28 sztuk to ledwie 2,5 za sztuke pomijajac juz materiał to jest mniej niz 1/2 stawki godzinowej za sztuke (biorac pod uwage minimalna krajowa).
wcale nie uwazam ze to duzo - raczej mało
szajka - Pon 09 Lis, 2009 20:26
ja policzyłam 2pln za małą czyli 30pln + 8x3pln za dużą-24pln + 5x2pln za pomarańczowe bo muszę nitke kupic-10pln = 65pln wychodzi....
chyba że 3pln za 8-10cm 3x15=45
4pln za 15cm 4x8=32
3pln za pomarańczowe 3x5=15
to razem 92pln...
nieee no tyle to rodzinie nie powiem.... nie mialabym chyba odwagi :-/
ale jeszcze sie zastanowie
udagan - Pon 09 Lis, 2009 21:30
7Kasiulek7, proszę
szajka - Pon 09 Lis, 2009 21:51
wiecie co... przeliczyłam... policzyłam 100pln... i odejmując koszt 2 kordonków to wychodzi 2-2.3pln/ za godzine mojej pracy.... wiec napisalam 100.... zobaczymy jaka bedzie odpowiedź
anza87 - Pon 09 Lis, 2009 22:31
no to nieźle. też bym chciała za tyle coś sprzedać. Ostatnio koleżanka z grupy z uczelni powiedziała,że chciałaby pare aniołków takich jakiś małych na choinkę. Zaproponowała, że sama kupi nici. nie orientuje sie ile nici kosztują i jak jej powiedziałam że zrobie np z maxi która u mnie kosztuje 15 zl to już jej się aniołków odechciało bo- cytuje- "jak można dać tyle za jakiś sznurek"
avante - Pon 09 Lis, 2009 22:57
Ja sprzedaję gwiazdki za 1,50, dzwoneczki za 8 zł, aniołki za 10 a bombki za 7 (klientka dostarcza bombki).
Robiłam ostatnio ubranka dla małego pieska (od obroży do ogona 25 cm). Zrobiłam 4 sweterki i jedną czapeczkę. Włóczkę dostarczyła właścicielka klienta. Zasugerowałam cenę 10 zł za ubranko. Ale pani była uparta i dała mi... 90 zł.
|
|
|