Galerie prac użytkowników forum - Halkuk
bjanna - Sob 19 Maj, 2007 16:10
Halinko podziwiam Cię, ja nie znoszę prucia w takiej sytuacji moja robótka idzie na samo dno szafy i przystępuję do następnej, ale Ty masz cierpliwość i z tego co już widziałam doskonale sobie poradzisz
torebeczka i kapelusik bardzo ładne
szyszka - Sob 19 Maj, 2007 21:29
Torebka super kapelusik tez super, szczególnie pomysł
Co do prucia..nie pruta praca źle się nosi
Ula_K - Nie 20 Maj, 2007 00:18
Torebka a kapelusiki urocze
Halkuk - Nie 20 Maj, 2007 09:15
Bjanna, Szyszka, Ula_K, dziękuję Wam ślicznie
| szyszka napisał/a: |
Co do prucia..nie pruta praca źle się nosi  |
Coś w tym jest bo czasem pruję sporo
Violetta21 - Nie 20 Maj, 2007 11:38 Temat postu: Prace Halkuk Halinko kapelusik jest super torebka bardzo mi się podoba i czekam na efekt końcowy bluzeczki, a co do prucia to jest nieodłączny element przy każdej dzierganej robótce...
gabis - Nie 20 Maj, 2007 12:46
Halkuk,
alienor - Nie 20 Maj, 2007 15:51
Wspaniałe prace , bardzo podoba mi się ten początek bolerka , Halkuk nie rzucaj tego w kąt czasami , czekam na efekt końcowy bo zapowiedż jest super
bardzo podoba mi sie koszyko- kapelusz , poproszę o jakąś instrukcję jak to zrobić , ja go już widzę na głowie mojej Michasi , do białej sukienki poprostu cudo
Halkuk - Nie 20 Maj, 2007 17:06
Violetta21, Gabis, Alienor, dziękuję serdecznie 
| alienor napisał/a: |
bardzo podoba mi sie koszyko- kapelusz , poproszę o jakąś instrukcję jak to zrobić , ja go już widzę na głowie mojej Michasi , do białej sukienki poprostu cudo |
Robiłam to przed świętami , nie pamiętam z jakiej gazetki ale wiem że była to serwetka która miała fajny wzorek , a ja go nieco zmniejszałam w obwodzie tzn że jak miały być 3 oczka łańcuszka to ja robiłam 2 itp. Dopiero "rondo" robiłam normalnie wg wzoru i wyszło mi to tak . Cały czas jako koszyczek stało to na stole , ale sezon świąteczny za nami , a ja mam bzika na punkcie kapelusików . Ten akurat jest większy niż miniaturki które robiłam wcześniej , ale dla dziecka i tak za mały .
Gosiek - Nie 20 Maj, 2007 18:03
Śliczne prace - szczególnie podoba mi się torebka, wielkie
Grochu - Nie 20 Maj, 2007 19:31
Halina często zastanawiam się co właściwie robię: szydełkiem, na drutach, czy też pruję? Ostatnio odnoszę wrażenie, że głównie z powrotem zamieniam w kłębki to , co już zrobiłam
Torebka po zmianach nabrała nowego blasku , a kapelusik jak zwykle słodki
Elżbieta P. - Nie 20 Maj, 2007 20:35
świetne przeróbki - torebka jest teraz bardzo fajna kapelusik śliczny i oczywiście ciekawa jestem bluzeczki co do prucia, to każdy ma to samo, bez prucia nie zrobimy niczego, tak już chyba musi być
asia0407 - Nie 20 Maj, 2007 21:53
Halina za kapelusz i torebkę śliczności
ciaachoo - Pon 21 Maj, 2007 08:10
na temat prucia to już nawet nic nie napisze,ale pocieszające jest to,ze nie tylko ja tak mam
Halinko super torebka
uroczy ten kapelusz,podoba mi sie
no i tez czekam na gotowe bolerko
pozdrawiam serdecznie
Bernadka - Pon 21 Maj, 2007 08:56
śliczna torebka i kapelusik też a bluzeczka , cóż szydełkowanie uczy cierpliwości albo i nie pozdrawiam i trzymam kciuki za bluzeczkę
beniaka - Pon 21 Maj, 2007 09:06
Śliczne prace
agnieszkamat - Pon 21 Maj, 2007 09:18
Podziwiam wszystko przecudne kapelusik,torebka bluzeczka topik byłby równie śliczny
Krakowianka - Pon 21 Maj, 2007 11:38
torebka i kapelusz b.ładne
czasami już tak jest że bez prucia się nie obejdzie pewno wiele z nas tak ma
ale jak się skończy robótke i jest dobrze to buźka się cieszy nie!
życzę więc Ci cierpliwości w poprawkach!
szydeleczko - Pon 21 Maj, 2007 12:44
Halkuk przesliczne prace bolerko tez zapowiada sie super nie przejmuj sie ja niedawno tez zrobilam bluzke i babka twierdzila ze nosi rozmiar 38 (i na taki rozmiar robilam mierzac na manekinie) a tu okazalo sie ze u gory tak 38 ale w biodrach 44 i bluzka u dolu robiona w calosci cala musiala byc robiona od nowa ale coz - teraz jestem madrzejsza biore miare i mierze - jeszcze raz brawa pozdrawiam
Halkuk - Pon 21 Maj, 2007 15:58
Gosiek, Grochu, Fruzia, Asia0407, Ciaachoo, Bernadka, Beniaka, Agnieszkamat, Krakowianka, Szydeleczko, dziękuję
Dziewczyny jesteście kochane A z tym pruciem to mnie pocieszyłyście
alienor - Pon 21 Maj, 2007 17:29
EUREKA- Halkuk ja cię ozłocę, proste jak budowa cepa , dopasuję serwetkę , która mi się podoba i machnę kapelusz . Nie wpadłam na taki genialny pomysł, jakoś gotowe schematy nie bardzo mi sie podobały , a w serwetkach można przebierać do woli,
Halkuk - Pon 21 Maj, 2007 19:10
Alienor, cieszę się że mimo wszystko pomogłam
Serwetek faktycznie jest cała masa a niektóre naprawdę prześliczne , aż żal żeby tylko na meblach leżały - mam nadzieję że ujrzę Twoje dzieło , jak będzie gotowe Powodzenia !
magnolia - Pon 21 Maj, 2007 19:55
Halkuk, Twoje prace jak zawsze wspaniale a z pruciem to tez mam za pan brat juz piaty raz zaczynam bluzeczke dla corci i jest jeszcze nie tak jak powinno
ata30 - Pon 21 Maj, 2007 22:00
Halkuk torebka wspaniała, niezły pomysł z opszydełkowaniem, teraz zacznę rozglądać się za niedrogimi torebkami,
już nie mogę się doczekać końca bluzeczki
LadyKingfisherg - Pon 21 Maj, 2007 22:05
Halkuk, wszystkie prace przewspaniale
Halkuk - Wto 22 Maj, 2007 07:54
Magnolia, Ata30, LadyKingfisherg, dziękuję
Ata30, ja mam w zapasie kolejne 3 torebki - jedna jest wielka i dwie mniejsze . Teraz można kupić za niewielkie pieniążki torebkę z zamkiem , z podszewką i nie ma problemu . Zameczek do mojej pierwszej torebki , kosztował więcej niż teraz dałam za całą torebkę -bo kilka dni temu kupiłam torebeczkę za 2 zł !!! Jak się w końcu zdecyduję na jakiś kolor to zrobię ją sobie .
|
|
|