To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - kolekcja dzianin SoWy

iwonka - Wto 15 Cze, 2010 06:48

fantastyczna kamizelka cool cool brawo brawo
joanna76 - Wto 15 Cze, 2010 08:02

cool cool cool
dehajola - Wto 15 Cze, 2010 12:40

świetna ta kamizelka brawo brawo
lamika88 - Wto 15 Cze, 2010 15:28

Świetna kamizelka cool cool cool
kasia123 - Wto 15 Cze, 2010 16:45

brawo brawo brawo kamizelka super
SoWa - Śro 16 Cze, 2010 22:09

love cmoknięcie dziękuję za tyle przyjemnych słów kwiatek dla ciebie
jusia1437 - Czw 17 Cze, 2010 08:41

piękna kamizelka hopla hopla cool cool cool
Jarka - Czw 17 Cze, 2010 09:16

dehajola napisał/a:
świetna ta kamizelka
cool cool cool cool cool
SoWa - Czw 17 Cze, 2010 22:16

love jusia 1437, Jarka - bardzo dziękuję! cmoknięcie
katarina38 - Czw 17 Cze, 2010 22:17

brawo brawo brawo
Zygfryd Smarzyk - Sob 19 Cze, 2010 22:16

Oj, dlaczego, choć nieco dłubać szydełkiem potrafię, jak ognia boję się zabrać za cokolwiek innego aniżeli serwetki. A kamizela, czy choćby krawat, wciąż pozostają jedynie marzeniem. Może, zapatrzony w Twoje ładne prace, odwagi nabędę?
Z tysiącem serdeczności

ciapara - Nie 20 Cze, 2010 09:39

Panie Zygfrydzie najwyzsza pora spróbowac i z form okraglych przejsc na inne
Wszak do odwaznych swiat nalezy Smile

Bernadka - Nie 20 Cze, 2010 09:45

Fantastyczny wmiędzyczas wesoło mi Ci wyszedł brawo brawo brawo
Zygfryd Smarzyk - Nie 20 Cze, 2010 09:57

Oj, ciapara, ciapara - rada niby dobra, lecz patrząc w lustrzane odbicie profilu swej sylwetki, muszę nieco uszczegółowić Twoją myśl, i zamiast "z form okrągłych przejść na inne" spróbować z okrągłych form przejść na... wypukłe, by nie napisac "spiczaste". Przedtem jednak muszę długo wpatrywać się w ładne wytwory SoWy.
Z tysiącem serdeczności.

SoWa - Nie 20 Cze, 2010 10:06

katarina 38, Zygfryd Smarzyk, ciapara, Bernadka- jak cudownie się czuję, czytając takie miłe komentarze!

Zygfryd Smarzyk napisał/a:
Oj, dlaczego, choć nieco dłubać szydełkiem potrafię, jak ognia boję się zabrać za cokolwiek innego aniżeli serwetki. A kamizela, czy choćby krawat, wciąż pozostają jedynie marzeniem. Może, zapatrzony w Twoje ładne prace, odwagi nabędę?
Z tysiącem serdeczności

MISTRZU SZYDEŁKA ! oniemiałam z wrażenia, czytając Twój komentarz! Nie pozostaje nic innego, tylko zgłosić się nam na następną wymiankę i prosić Sierotkę Marysię o Szanownego Wylosowanka!
Zawsze podziwiam serwetkowe prace, bo ja tak pięknych nigdy nie zrobię! Robię za miękko i za lużno - to dobre dla ubrań, estetyka serwet wiele pozostawia do życzenia. Koleżanka serwetująca stwierdziła, że jej nie nakrochmalone jest sztywniejsze od mojego....nakrochmalonego placzek ale to prawda!

bye

Madzia - Nie 20 Cze, 2010 10:31

A moje twory zawsze wychodzą sztywne i za małe, robię wściekle ścisło. Chciałabym robić luźniej. Ostatnio okazało się, że z tego powodu powinnam dokupić drugie tyle włóczki. Ale sposobu robienia chyba nie da się zmienić.
SoWa - Nie 20 Cze, 2010 13:13

Madzia napisał/a:
A moje twory zawsze wychodzą sztywne i za małe, robię wściekle ścisło. Chciałabym robić luźniej. Ostatnio okazało się, że z tego powodu powinnam dokupić drugie tyle włóczki. Ale sposobu robienia chyba nie da się zmienić.

No i z tego powodu moja koleżanka nie robi ciuszków, bo w dotyku jest to bardzo nieprzyjemne, jak sfilcowane. I nawet za duże szydełko nie pomaga, bo i tak włóczkę uciągnie!

A z tego wszystkiego to zapomniałam pochwalić się ....... szalikiem hahahihi A co, ochłodzenie i deszcze z powrotem jęzorek

bye bye

buziaczek - Nie 20 Cze, 2010 13:21

brawo bardzo ładny szalik brawo
lamika88 - Nie 20 Cze, 2010 16:51

brawo brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Nie 20 Cze, 2010 18:27

bardzo fajny szalik brawo też myślę o czymś takim na lato właśnie, ale u mnie od pomysłu do realizacja to strasznie dłuuuuuuga droga wesoło mi
też robię bardzo ściśle, ale biorę zawsze szydełko czy druty o 1 a nawet i 2 numery grubsze i jest w miarę dobrze bye

SoWa - Nie 20 Cze, 2010 19:26

buziaczek, lamika88, Elżbieta P. - jesteście kochane, dziękuję! cmoknięcie

Elżbieta P. napisał/a:
bardzo fajny szalik brawo też myślę o czymś takim na lato właśnie, ale u mnie od pomysłu do realizacja to strasznie dłuuuuuuga droga wesoło mi

Polecam, może droga się skróci, jak napiszę, że to szalik szybkoprzybywający na długości ( bardzo fajny wzorek do robienia). wesoło mi Robiłam szydełkiem 3,5 z akrylu.

bye

grzewa - Nie 20 Cze, 2010 20:12

Super. cool cool cool
bieta - Nie 20 Cze, 2010 20:52

super szalik brawo brawo brawo
marysia54 - Nie 20 Cze, 2010 23:00

WSPANIALY szalik
brawo brawo brawo
radocha uklon cool

makneta - Pon 21 Cze, 2010 00:48

SoWa, szaliczek super!