To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Grażyna - Sob 12 Sty, 2013 15:38

piękne i świetny pomysł cool
Natasha - Sob 12 Sty, 2013 19:43

Świetny pomysł brawo brawo
Apak - Pon 14 Sty, 2013 17:19

Jeszcze raz dziękuję Wam serdecznie za tyle miłych słów! cmoknięcie

Jarka napisał/a:
A masz może schemat na tą pierwszą śnieżynkę, bo mi też ta pierwsza najbardziej przypadła do gustu. cool cool
Napisz proszę z jakiego materiału szyjesz te poduszeczki na lawendę, żeby przepuszczało zapach, kupiłam dzisiaj w rosmanie w papierowych saszetkach zapach kwitnącej czereśni i różany i chciałam jeszcze zrobić takie gwiazdeczki zapachowe na dzień babci.

emma40 napisał/a:
Śnieżynki świetne radocha , pomysł fantastyczny radocha .Bardzo lubię zapach lawendy i nawet w okresie świąt Bożego Narodzenia lubię się nim otaczać, więc na przyszły rok na pewno zrobię sobie takie ozdoby, dziękuje za pomysł cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie .Przyłączam się do prośby o wzory cmoknięcie .

Wzór mam w formie opisu po angielsku. Dopadło mnie jakieś grypsko i nie mam siły teraz tego rozrysowywać, ale ogólnie robi się najpierw środek śnieżynki (kółko), zakańcza. Potem drugi raz takie samo kółko i łączy je razem, pod koniec wkładając poduszeczkę z "farszem" Very Happy No i na koniec robi się ostatnie rzędy śnieżynki. W ten sposób poduszeczka jest zaszyta na stałe. Myślę, że znając tą zasadę można zmodyfikować wzory odpowiednio dużych śnieżynek (ok.10cm średnicy).

Co do materiału na poduszeczki, to wzięłam pierwszy lepszy z brzegu z jakichś starych zapasów, który pasował kolorystycznie. Chyba każdy się nada, byle nie był zbyt gruby i gęsty.

ZDROWIA WAM życzę! (i sobie) bye bye

Elżbieta P. - Pon 14 Sty, 2013 17:23

śliczne te Twoje panienki i poduszeczki śnieżynkowe brawo
zdrówka Ci życzę

Jarka - Pon 14 Sty, 2013 20:02

Dzięki cmoknięcie i zdrowiej, bo zamiast odpoczywać w ferie będziesz łóżko grzała idę na imprezę
ewasd - Wto 15 Sty, 2013 19:44

Apak, swietny pomysl cool
Te gwiazdeczki sa milusie, przylaczam sie do prosby o schemat pierwszej gwiazdki. cmoknięcie

żabka - Śro 16 Sty, 2013 08:47

Zdrówka życzę cmoknięcie
BeniaJ - Śro 16 Sty, 2013 11:09

Lawendowe śnieżynki super, na choince było pięknie i pachnąco. Gratuluję pomysłu brawo
ewasd - Śro 16 Sty, 2013 15:56

Melduje poslusznie, ze panna dotarla. Jest cudowna, milutka. Jeszcze raz dziekuje, rowniez za mile slowa i gwiazdeczki. No i duzo zdrowka Aniu cmoknięcie
Jarka - Śro 16 Sty, 2013 19:15

Apak napisał/a:
No i na koniec robi się ostatnie rzędy śnieżynki.
, a czy te ostatnie rzędy śnieżynek usztywniasz (krochmalisz ) ?? wesoło mi
Apak - Śro 16 Sty, 2013 22:17

Tak, krochmaliłam, bo inaczej brzeg był "sflaczały". No i tym razem nie w Łudze, tylko w krochmalu z mączki ziemniaczanej, bo Ługa pachnie, a pachnieć ma przecież lawenda (w moim przypadku).
Dżastii - Śro 16 Sty, 2013 22:44

Apak, niesamowicie mi się podobają Twoje panienki Very Happy Są fantastyczne Very Happy
Jest możliwość żebym dostała namiar na jakiś sposób wykonania? Byłabym niezmiernie wdzięczna. Chciałabym spróbować Very Happy cmoknięcie kwiatek dla ciebie idę na imprezę

saba52 - Czw 17 Sty, 2013 01:19

Śuper pomysł gwiazdeczkowo lawendowy cool brawo brawo
siebusania - Czw 17 Sty, 2013 06:58

Apak, brawo brawo
Apak - Sob 19 Sty, 2013 18:45

Gdy odzyskałam siły po chorobie, przyszło natchnienie na wiosenne czapeczki.

Pierwsza jest z włóczki Alize Bamboo, a sowa z Alize Cotton Gold. Szydełko 3,5 i 4mm.

Zapytałam syna (lat 7), czy też chciałby sowę (żeby nie był pokrzywdzony). Przez chwilę się zastanowił, a potem powiedział: WOLAŁBYM LWA wesoło mi
A dziś, gdy robiliśmy zdjęcia, powrócił do tematu: A JAK NIE LEW, TO JESZCZE EWENTUALNIE ORZEŁ BY MÓGŁ BYĆ...

Runa - Sob 19 Sty, 2013 18:54

Piękne czapy brawo a modelka... cudo Smile
Apak - Sob 19 Sty, 2013 18:58

Runa, siebusania, saba52, dziękuję!!!!

Dżastii, wysłałam PW Smile

Jarka - Sob 19 Sty, 2013 19:21

Czapy są rewelacyjne cool cool cool , a modelka urocza modelka cmoknięcie
Krakowianka - Sob 19 Sty, 2013 19:31

śliczne, śliczne czapunie!!!!! uklon uklon uklon
no pewno że musi być orzeł!!, przecież to facet......a mamusia taka zdolna brawo brawo brawo

LidkaM - Sob 19 Sty, 2013 19:36

Śliczne czapeczki!!!
Modelka cudowna, słodkość do schrupania.

kasia123 - Sob 19 Sty, 2013 20:52

Śliczne czapeczki. brawo brawo
Jessi - Sob 19 Sty, 2013 21:08

Apak czapki obłędne, szczególnie ta sówka cool cool cool
siebusania - Sob 19 Sty, 2013 21:21

śliczne czapeczki
Pysiatom - Sob 19 Sty, 2013 23:16

Śliczna modelka w fantastycznych czapeczkach. brawo brawo brawo
Violetta21 - Nie 20 Sty, 2013 00:43

O jaka księżniczka wesoło mi masz śliczną córcie i czapy superaśne są cool cool