To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Barbara1 cz.II

amsta1 - Nie 15 Lut, 2009 07:18

Błagam o schemacik tej bluzeczki, jest kwiatek dla ciebie cudowna! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
wikifiki - Nie 15 Lut, 2009 10:15

Jezuniu Drogi! Basiu czy Cie cos opetało czy na dopalaczach jedziesz hahahihi

To co Ty wyprawiasz zszydełkiem tego sie nie da opisać to poprostu mistrzostwo świata. Chyba powinnyśmy zgłościc Cie do Ksiegi Rekordów Guinnesa w kategori " robótki szydełkiem"

Wszsytko piękne cudowne boskie cool

Czy mogłabys wmiare możliwości czasowych wyskrobać schemacik to tego siatkowego nietoperka.

Buziaki

Aniela41 - Nie 15 Lut, 2009 13:16

Bluzeczka jest fantastyczna cool cool
ata30 - Nie 15 Lut, 2009 14:46

super po prostu fantastyczna
barbara 1 - Nie 15 Lut, 2009 15:24

Dziewczyny jak mogłam tak skleciłam schemat
Rozłożyłam to na etapy,to jest schemat na wzór rekawa

czyli coś takiego

to wzór na siatkę

i fotka o co biega

Tu jest u góry rozpisany cały pierwszy rząd,zaczynamy od szesciu słupków i kończymy obwód koła tyrzema oczkami łańcuszka łącząć to do tych szesciu słupków.Każde nastepne okrążenie zaczynamy zawsze od szesciu słupków

i fotka

A tak wygląda gotowa,to jest pierwsza biała.Przy tej drugiej białej co teraz robię,własnie robię fotki.Ta ma być dla mnie rotfl rotfl rotfl jak mi jej ktoś nie zabierze

Schemat dołu bluzki i koronki zrobię pózniej
Acha zapomniałam ta biała była robiona z bawełny,szydełko 3,5mm.Obecną robię z Oleńki co jakiś czas ma takie przez 1,2 cm.zgrubienia i też robię na szydełku nr.3,5mm.

Bożena- 2000 - Nie 15 Lut, 2009 15:35

Cudna Basiu. Jak myślisz na 38rozmiar, włóczka na szydełko 3- od ilu oczek zacząć. ?
barbara 1 - Nie 15 Lut, 2009 15:44

Bożena- 2000 napisał/a:
Jak myślisz na 38rozmiar, włóczka na szydełko 3- od ilu oczek zacząć. ?

dla wszystkich rozmiarów bedzie ta sama ilość oczek 148.Dla większych rozmiarów trzeba bluzkę przedłużyć na rekawach i siatce.Czyli na rękawach w tych rozmiarach co robiłam,tam gdzie się słupki dodaje kończyłam na szesciu,w przypadku wiekszych rozmiarów trzeba jeszcze dodawać do 7 lub 8 sł.wtedy też poszerzy się siatka.Bożenka na Twój rozmiar wystarczy szydełko 3,00mm i włóczka typu virginia aniluxu lub kotek wiskozowy tej grubosci nitki.Brązowa co robiłam z sonaty jest na rozmiat 40,przedostatnia biała 38.
Jeśli coś nie bedziecie wiedzieć to pytajcie śmiało

kundzia - Nie 15 Lut, 2009 15:51

Matko święta,gdzie ja trafiłam,a wydawało mi się że już mnie nic nie zaskoczy,dziewczyny wszystkie razem wzięte to wy tu cuda robicie,trzeci dzień czytam,czytam i oglądam i oczy z orbit mi wychodzą.Ja też coś robię ale moje prace to jeszcze zero.
anna.pluta1 - Nie 15 Lut, 2009 17:32

brawo brawo brawo
reni - Nie 15 Lut, 2009 17:50

super cool brawo brawo brawo
gabunia66 - Nie 15 Lut, 2009 18:06

Ja równiez jestem pod wrażeniem robótek Basi i tempa,w jakim powstają,bo ta prawdziwa MISTRZYNI ŚWIATA w tej dziedzinie.Na dodatek zawsze kazdej z nas służy rada i pomocą ,za co jej ogromne dzięki.
Ale też naszła mnie taka oto refleksja,że przeciez to jest głównie nasze hobby,przynajmniej w wiekszosci przypadków,wiec nie róbmy problemu z tego,że nie mozemy się równac z Basią.Każda z nas robi z innej włóczki,innym szydełkiem no i swoim własnym tempem.Najważniejsze ,że sprawia nam to przyjemnośc i w koncu też cieszymy się efekami naszej pracy.A ze nie zrobimy sweterka w dwa dni,trudno.....myslę ,że więcej osób podziela moje zdanie.

Pozdrawiam.

jola373 - Nie 15 Lut, 2009 19:17

gabunia66, a robi ktos problem? Coś Ty!
My podziwiamy Basię, bo inspiruje nas, pomaga, doradza, rysuje schematy...
Dzięki temu, że szybko robi i pokazuje - mamy w czym wybierac, prawda?

Basieńko, dzięki za szczególy dotyczące białej bluzeczki uklon cmoknięcie

Elżbieta P. - Nie 15 Lut, 2009 19:36

Basia znów śliczną bluzeczkę zrobiłaś i wielkie dzięki za schematy i opis, może kiedyś też zrobię takie cudo wesoło mi
qrystyna216 - Pon 16 Lut, 2009 00:02

Ja też skorzystałam z instrukcji Basi, napewno taka zrobię.
Dzięki Basiu. uklon

wiesia_33 - Pon 16 Lut, 2009 00:10

barbara 1 kolejna śliczna bluzeczka cool cool cool hopla hopla hopla
gabrysia - Pon 16 Lut, 2009 06:11

Basiu, jesteś niesamowita cmoknięcie , tempo pracy mdleje , POMYSŁY i chęć dzielenia się są nie do pobicia uklon uklon . Schemat bardzo się przyda, zaczynam robić jak skończę serwetkowca. cool Dziękuję za wszystko cool cool cool
Bernadka - Pon 16 Lut, 2009 07:11

brawo jesteś niesamowita Basiu cool brawo
beacia-24 - Pon 16 Lut, 2009 08:09

barbara 1, śliczne dziergadełko - po prostu mnie zatyka za każdym razem jak zaglądam na Twoją stronkę. Schowaj bluzeczkę głęboko i nikomu nie pokazuj. Noś cichaczem póki co, a jak wszystko ucichnie to bez stresu i publicznie hahaha.
Duże brawa dla Ciebie za całokształt radocha hurrraaa radocha

onka15 - Pon 16 Lut, 2009 09:28

cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo brawo
mordka - Pon 16 Lut, 2009 09:35

Basiu serdecznie dziekuje za schemaciki i za cynk hahahihi cmoknięcie uklon
Krakowianka - Pon 16 Lut, 2009 11:00

Świetny ciuszek!!! brawo dzieki za instruktaż,
barbara 1 - Pon 16 Lut, 2009 16:16

Dziewczyny c.d. schemat na dół bluzki i koronki na wykończenia

po skończonym karczku robótkę składamy na połowe.Zaznaczyłam miejsca innym kolorem nitki,gdzie zaczniemy robić dół bluzki(robimy na około)
fotka

A to już jest moja,wykonana z Oleńk

poszło na mój rozmiar 150 gr. szydełko 3,5 mm.

Jarka - Pon 16 Lut, 2009 16:56

super Ci wychodzi to dzierganie Basiu
kabyr - Pon 16 Lut, 2009 17:02

Basiu bardzo ładnie Ci w tej bluzeczce. cool
Violetta21 - Pon 16 Lut, 2009 17:28

Basiu ta biała bluzeczka jest super !!!!