To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Hardanger Nikusa

elapok - Śro 10 Kwi, 2013 15:07

Świetnie się prezentuja w komplecie i chyba przywołały wiosnę bo u mnie już tylko minus 3 stopnie Celsjusza
Nikus4 - Śro 10 Kwi, 2013 15:08

A u mnie +6 i świeci słonko. Ale i tak chłodno wściekły
elapok - Śro 10 Kwi, 2013 15:11

To zazdroszczę, bo bardzo mi się chce do ogródka a tu zamarznięta ziemia
Haniaga - Czw 11 Kwi, 2013 08:22

kwiatek dla ciebie cmoknięcie
bardzo dziękuję za zdjęcia szycia podwójnych gołębich oczek. Wykorzystam je na pewno w żółtej serwetce.

A u mnie w ogródku widać nareszcie wiosnę. Nieśmiało wychodzą krokusy i tulipany. wesoło mi

Pozdrawiam
Hania

elawe - Czw 11 Kwi, 2013 10:27

radocha radocha radocha
Furba - Pią 12 Kwi, 2013 08:25

Dziękuję za "przepis" na gołębie oczka cmoknięcie
Nikus4 - Śro 17 Kwi, 2013 11:25

Nie ma za co Furba cmoknięcie
Ale cisza tu u nas? Chyba wszyscy korzystają z wiosny kwiatek dla ciebie
Ja też urzęduję na działeczce ale czasami też haftuje. Oto moja najnowsza praca:

wesoło mi

Haniaga - Śro 17 Kwi, 2013 15:30

Oj, bardzo podoba mi się ta najnowsza Twoja praca. brawo
A zwłaszcza, to jakże ciekawe i inne podkreślenie i uwypuklenie wzoru. cool uklon

Ja cały czas szyję żółtą serwetę. Czas niestety, trzeba teraz podzielić jeszcze na prace ogrodowe. A ,że wiosna przyszła późno, to niestety dzisiaj jestem obolała( to chyba zimowe zakwasy ,żeby nie powiedzieć ,...).

Pięknie się prezentują w serwetce te podwójne gołębie oczka. Cieszę się, że znalazłam dla nich miejsce. Do zakończenia jeszcze chwileczka. zebalek

Pozdrawiam
Hania

alszka - Śro 17 Kwi, 2013 22:05

Pięknie wychodzi Twoja najnowsza praca. I kolorki fajne, takie radosne i fajnie dobrane. Super! brawo brawo brawo
mirka-zet - Czw 18 Kwi, 2013 07:49

I znowu będzie coś pięknego. Podziwiam Cię za tempo i jakość, a także za wybór bardzo ładnych wzorów.
Ja muszę swoje zdjęcia przerzucić do komputera i wstawić to skończone i to, co aktualnie robię.

Nikus4 - Czw 18 Kwi, 2013 11:59

Dzięki dziewczyny. Narazie jest tylko tyle wyszyte, jeszcze wszystki haft płaski nie jest.
Mireczko cmoknięcie czy ja wiem czy duże tempo? Teraz mniej haftuje bo działeczka jest w pierszej kolejności. Aby pogoda za bardzo się nie popsuła.
Pokaż nam swoje prace i to co haftujesz. Ciekawa jestem. wesoło mi

Haniu kwiatek dla ciebie wiem jak się czujesz po działeczce. ja tak samo. Przez zimę kości się zastały i ciężko jest ale nareszcie można wyjść z domu i pooddychac świeżym powietrzem.

Twoja serweta jest duża to i więcej pracy potrzeba. W tej mojej nowej też jest dużo haftowania i liczenia ale ja lubię takie wyzwania. wesoło mi

elapok - Pią 19 Kwi, 2013 10:20

Piękna, świetny wzór - bardzo mi się podoba. Ja też działam w ogródku i tylko na chwilę wyprostowałam plecki i przyczołgałam się do komputera aby zobaczyć co u nas słychać.
kulejeczka - Pią 19 Kwi, 2013 10:34

Nikus, ty to masz tempo. Jak zwykle wszystko rewelacja cmoknięcie
Nikus4 - Sob 20 Kwi, 2013 12:09

Kulejeczka cmoknięcie u mnie to tak już jest. Jedno kończę drugie zaczynam. Nie wiem jak długo jeszcze wściekły Cieszę się, że wam się podoba ten wzór. Też go macie. Wysyłałam go z gazetką. Tylko w niej jest materiał zielony.
miziaj - Nie 21 Kwi, 2013 16:52

ojoj joj slicznosci.Kolor bardzo wesoly.Juz mi sie podoba cool
Furba - Pią 26 Kwi, 2013 13:22

Bardzo, bardzo, bardzo mi się podoba! Hania ma rację - śliczny wzór, zwłaszcza właśnie to obramowanie (z jaką gazetką Nikus go wysyłałaś? Smile )
Ja złapałam chyba za dużo srok za ogon i póki co jak mam czas na haftowanie to usypiam... hahahihi
Ale teraz przynajmniej siadłam, żeby nadrobić zaległości z podglądania

Nikus4 - Sob 27 Kwi, 2013 10:42

A to było w tej gazetce. jeśli nie masz to wzór ci wyślę.

Nikus4 - Pon 03 Cze, 2013 13:20

Oj tak długo się nie odzywałam ale haftuje, haftuje. Troszkę mniej bo gości miałam prawie dwa tygodnie i wnusię przez trzy ale teraz odbijam sobie. Jeszcze został mi do wykończenia środek i za dwa lub trzy dni pokażę jak wyszło. cool wesoło mi
Nikus4 - Wto 04 Cze, 2013 15:22

Pisałam dwa lub trzy dni ale pogoda mi dopisała (leje i zimno) więc mogłam poświęcić się swojej pracy. Tak wygląda cała:

alienor - Wto 04 Cze, 2013 18:15

Serweta cudna . radocha
mirka-zet - Wto 04 Cze, 2013 20:14

Serwetka wspaniała. Pracy w nią włożyłaś sporo, ale warto było. Ciekawa jestem, jaka będzie następna. Bo jak Cie znam, nie usiedzisz bez igły i nitki. Ten haft bardzo wciąga.
Halina46 - Śro 05 Cze, 2013 06:21

Danusiu serwetka jest śliczna. ładne kolorki, jaki nr koloru tych czerwonych.
Co teraz będziesz robić jeśli robiłabyś ten ażurowy co wkleiłaś u mnie to chętnie skorzystam z pomocy.

Nikus4 - Śro 05 Cze, 2013 07:55

Che, che! masz racje Mireczko! już zaczęłam dla córki tylko okrojoną bo ma mały stolik:

Ma być cała biała z różowymi akcentami.

Halinko będę na pewno haftować ten ażurowy bieżnik ale później. Męczą mnie dziewczyny to muszę im troszkę pohaftować.

Nici to te jasne różowe to Petra i te ciemniejsze to też róż ale bardzo ciemny. Nie było na nich podanej firmy. Dostalam je w prezencie.

Podobne są do tej Petry:

http://www.e-pasmanteria....-5-kol.5666/370

A te jaśniejsze to te:

http://www.e-pasmanteria....5-kol.53326/364

mirka-zet - Śro 05 Cze, 2013 11:34

Danusiu, ja haftowałam tę serwetkę mniejszą, jest w mojej galerii na Chomiku taka biała,
świetnie się ją haftowało i jest bardzo ładna. Ona jest chyba z Anny. Tę dużą też mam w planach.

Halina46 - Sob 15 Cze, 2013 11:06

Danusiu gdybyś mog ła wstawić zdjęcie bardzo przybliżone z tej różowej serwetki chodzi mi o ten haft białą nitką.