Galerie prac użytkowników forum - Prace JJki
Ulka42 - Sob 20 Mar, 2010 06:18
serwetka śliczna...
zajączki ekstra...
Eva_31 - Sob 20 Mar, 2010 08:02
Sliczne swiateczne ozdoby...jak i te wszystkie wieszaczki,talerze ... cudownosci
Jarka - Sob 20 Mar, 2010 08:08
| Ulka42 napisał/a: | serwetka śliczna...
zajączki ekstra... |
katrinka - Sob 20 Mar, 2010 22:45
Katarzyna341 to ma dobrze,może pomacać a m y co?
kasianat - Nie 21 Mar, 2010 16:14
piekna serweta ale ten zajaczek milusi!!!!
marysia54 - Nie 21 Mar, 2010 22:53
Cuuudna serweta i wspaniały zajączek
JJka - Pon 22 Mar, 2010 08:10
dzieki dziewczyny!!
| żabka napisał/a: | | podzielisz się schematem ? |
żabka niestety nie mam schematu, bo robiłam go z głowy...
ale sugerowałam się zobaczywszy okładkę najnowszej Weny... tam był taki bardzo podobny..
więc jeśli masz ją dzieś...
a może któras z dziewczyn ja posiada.. ??
a jesli sie nie znajdzie, to postaram się rozpisać...
tyleze ten brak czasu (
Ja nawet nie mam kiedy zaprezentowac tutaj kolejnej porcji moich prac... (
a już się ich trochę uzbierało
ciaachoo - Wto 23 Mar, 2010 08:36
co tu dużo pisać,zawsze piękne prace tworzysz,więc i teraz nie mogło być inaczej.
cuda,cuda i jeszcze raz cuda
pozdrawiam serdecznie.
Beata T - Pon 19 Kwi, 2010 10:46
przepiękne prace to jeszcze raz popodziwiam je w albumie oj bo sporo nowości widzę
barbara 1 - Pon 19 Kwi, 2010 10:53
można dostać oczopląsu od tych ślicznosci
jola373 - Pon 19 Kwi, 2010 13:20
JJka, śliczny zajączek, serweta przepiękna!
Przypomniałaś mi właśnie, że mam podobną do skończenia (jestem w połowie różyczek)
JJka - Pon 19 Kwi, 2010 14:06
Nic sie przed Wami nie ukryje:) na razie pisze z telefonu wiec jak wieczorkiem dotre do kompa to juz sie tvaj publicznie wszystkim pochwale;)
JJka - Pon 19 Kwi, 2010 19:47
co prawda mam spore zaległości w chwaleniu się, ale mam nadzieję, że mi to wybaczycie
chciałam zaprezentowac swoje prace już w zeszły weekend... ale ze względu na to co stało się w Naszym Kraju... sądziłame, że nie cieszyłabym się aż tak z Waszych pochwał :/ dlatego się wstrzymałam.
Tak więc teraz prezentuję:
serwetka do koszyczka, albo raczej kosza wielkanocnego. Miała miec ponad 50cm średnicy, więc to prawie obrus
wydmuszka gęsia w szydełkowej koszulce (to doskonały pomysł na lekko pęknięte wydmuszki).
Niestety kilka takich wydmuszek mi się trafiło, więc i kilka takich koszulek powstało. Ale szybko rozchodziły się po rodzinie
czarna siateczkowa tunika powstała na prędce, no bo trzeba było coś włożyc
czarna narzutka/poncho
czarna serwetkowa bluzeczka
peleryna komunijna
to tyle z szydełkowych prac z ostatnich dni..
teraz meczę duży filetowy obrus... i jeszcze z nim z 3tyg mi zejdzie :/
Z decou będzie troszkę więcej, choć i tak nie wszystko udało mi się sfotografować, bo się rozeszło...
Na początek wcześniej zaprezentowane rzeczy, tyle że tym razem troszkę poprawione
deski w bratki
deska w maki
deska w róże ze spękaniami dwuskładnikowymi
deska bukiet kwiatów
na kiermasz zrobiłam kilka koszyczków (łubianek)
te mi pozostały, reszty niestety nie zdążyłam uwiecznic :/
tego udało mi sie wychwycic na fotkach z kiermaszu
szklany talerz na jajka
kolejny duuuuży szklany świateczny talerz
talerze na zamówienie
kiedyś ktoś kupił mój wcześniej zrobiony talerz
a teraz domówił takie:
jajka decou...
tylko takie mi pozostały..
a było ich 30szt. Na fotkach z kiermaszu widać z daleka kilka sztuk.
lampion na świecę
świeczki duże
świeczki małe
decou wydmuszki....
tylko te dwie pozostały z 35szt :/ niestety nie zdążyłam ich wszystkich sfotografować
ciekawostka dla porównania: ta bratkowa jest tzw. Standardowa czyli ok. 11cm, to czy widzicie tę obok? czy wyobrażacie sobię tę biedną gęś co zniosła tak wielkie jajko ??
na fotkach z kiermaszu znalazłam jeszcze takie:
jajka akrylowe
no i na koniec moja "duma"
czyli 4 tace, które powstawały równy ROK!!
a robiłam je od zupełnych podstaw... czyli surowe płyty własnymi rączkami pociete, na takie wymiary jakie chce (3 mają wymiar 40x35cm, a jedna 50x40cm)
uchwyty do tac, też sama mocowałam
a ile wybrzydzałam (czyli wybierałam) w hurtowni meblowej... to tylko tam wiedzą )))
ale nadal odpowiadaja mi "dzień dobry" ))
a ile ja tam dałam warstw lakieru!! ... wiec ma połyskże hej!
taca 1 - słoneczniki
taca 2 - owoce
taca 3 – bratki i róże
taca 4 - daleki wschód
oczywiście więcej fotek w galerii...
a reszta się wykańcza
SoWa - Pon 19 Kwi, 2010 20:14
| katrinka napisał/a: | Katarzyna341 to ma dobrze,może pomacać a m y co?  |
Czy Częstochowa nie może być bliżej Czechowic?
katarzyna341 - Pon 19 Kwi, 2010 20:49
Kurczę , jak się pakowałyśmy po kiermaszu , to mogłam tą jedną tacę spakować sobie ,może byś się Asiu nie doliczyła
jola373 - Pon 19 Kwi, 2010 21:14
JJka, ależ to cały butik! A Ty piszesz, że resztki... Mój Boże sama nie wiem co najpierw chwalić! Serwetka przepiękna, jeszcze takiego wzoru nie widziałam (podzielisz się schematem?)ciuszki, niezależnie od koloru - śliczne, a decu, noooooo... po prostu przytyka człowieka z wrażenia! Cudowności, cudowności!
jola373 - Pon 19 Kwi, 2010 21:17
| katarzyna341 napisał/a: | | mogłam tą jedną tacę spakować sobie |
ech, Kasiu, trzeba było dwie (jedna dla mnie oczywiście)! Jejciu, ale bym się cieszyła!!!
JJka - Pon 19 Kwi, 2010 21:42
| jola373 napisał/a: | | Serwetka przepiękna, jeszcze takiego wzoru nie widziałam (podzielisz się schematem? |
Jolu, historia tworzenia tej serwetki była taka, że klientka na kiermaszu zamówiła takową (na ponad 50cm) i ja ja robiłam na miejscu.. na kolanie.. a że skoncetrowac sie nie mogłam, bo ciagle cos tam.. to w pewnym momencie zorientowałam się, że zgubiłam 3 rzedy ze wzoru... (Beacia i Kasia świadkami), a że było to na wysokości 2/3 serwetki, a i nie chciałam pruc, bo czasu szkoda, więc robiłam na zupełną improwizację...
Tak więc jeśli zadawala Cię schemat (ale ciut inny niż ta serwetka moja - bo ja nawet nie wiem co robiłąm ) to jutro pogrzebię i podrzuce wzorek..
| katarzyna341 napisał/a: | | to mogłam tą jedną tacę spakować sobie ,może byś się Asiu nie doliczyła |
| jola373 napisał/a: | | ech, Kasiu, trzeba było dwie (jedna dla mnie oczywiście)! Jejciu, ale bym się cieszyła!!! |
hahahaha...
| katarzyna341 napisał/a: | | Kurczę , jak się pakowałyśmy po kiermaszu... |
przy tym naszym pakowaniu końcowym, to i tak nie wiedziałam co pakuję i gdzie...
i gdyby nie Twój mąż, to bym przycieła klapą bagaznika swojemu manekinowi szyję (bo i tak przecież głowy nie posiada ) a na talerzach usiadła
jola373 - Pon 19 Kwi, 2010 21:48
| JJka napisał/a: | | ...a na talerzach usiadła |
Widzisz Kasiu - Asia nie zorientowałaby się na bank!
| JJka napisał/a: | | jutro pogrzebię i podrzuce wzorek.. |
super!
lamika88 - Pon 19 Kwi, 2010 21:51
elunia_olsztyn - Pon 19 Kwi, 2010 22:25
cuudaaaaaaaaaaa
mimusia-1 - Pon 19 Kwi, 2010 22:35
bean - Wto 20 Kwi, 2010 00:14
JJka, jak zwykle hurcik
Podziwiam Twoją twórczość i zazdroszczę krasnoludków
baluu - Wto 20 Kwi, 2010 00:38
| jola373 napisał/a: | | JJka, ależ to cały butik! A Ty piszesz, że resztki... Mój Boże sama nie wiem co najpierw chwalić! |
dokładnie
iwonka - Wto 20 Kwi, 2010 06:24
uwielbiam oglądać Twoje dzieła
|
|
|