Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
marzenatejs - Pon 07 Gru, 2009 22:30
Nie warto się załamywać Zycie z szydelkiem i drutami w rękach jest piękne. A ci wszyscy którzy nie potafia to ich zazdrośc zżera,no więc chandra mi minęła dalej walczę z włóczką . atakie właśnie cudo robię do Niemiec jestem
Makarbella - Nie 20 Gru, 2009 02:48
Jeszcze jedno zdjęcie z cenami wyrobów szydełkowych, wprawdzie tym razem nie moje, ale z humorystycznym wydźwiękiem:
NIE MACAĆ, MIERZYĆ
Sal - Wto 22 Gru, 2009 13:17
Super!
Towar macany należy do macacza
agus2003 - Wto 29 Gru, 2009 09:28
Teraz ja mam pytanko. zawsze dziergałam tylko dla siebie bądż swoich pociech, ale teraz mam zamówienie na narzutkę
i tak sobie myślę, czy cena 50 zł to duzo czy mało?? Mam jakieś wrażenie, ze mało...
Pewnie robiłyscie ją na sprzedaż, doradźcie, prosze!!!
agus2003 - Wto 29 Gru, 2009 16:19
Ponawiam prośbę
marzenatejs - Wto 29 Gru, 2009 17:02
Według mnie wszystko zależy od tego dla kogo ta robótka ma być gdyby to była moja bliska osoba np ; przyjaciółka to bym wzięła 50 zł gdyby to była klientka z przypadku to liczę cena włóczki plus robocizna a ta w granicach 40-50 zł zależy od wzoru
agus2003 - Wto 29 Gru, 2009 17:12
marzenatejs, dzięki za podpowiedź
Na tą narzutke idzie mało włoćzki, także myslę, że bedzie ok! Hmm, dla mnie ok, bo nie wiem, co na to kupująca??? Oczywiście najpierw uzgodnier, żeby nie było nieporozumień...
ciapara - Sob 16 Sty, 2010 22:49
Dziewczyny dzisiaj na ciuchach kupiłam dwie zjawiskowe kamizelki-bluzki szydełkowe. Płaciłam po 10 zł. Scieg drobniutki jakby kordonek, jedna rozpinana zółta druga wciagana w kolorze naturalnym i akurat mój rozmiar. No same rozumiecie ze za tak smieszne pieniazki nie moglam wrocic bez nich do domu...
agus2003 - Nie 17 Sty, 2010 11:32
ciapara, to może się pochwal...
ciapara - Nie 17 Sty, 2010 11:52
agus2003 jasne ze sie pochwale jak tylko wyschna
Sa naprawde przesliczne i robione przez mistrzynie cienkiego szydełka
i w bdb stanie
no i z kilku rodzajów wzorów
jestem nimi po prostu zachłysnieta
a w tej zółtej rozpinanej sa tak sliczne guziczki ze dla tych samych guziczków warto bylo ja nawet wziasc
agus2003 - Nie 17 Sty, 2010 13:52
Czasami można znaleźc takie właśnie cudeńka,chociaż ja nie mam jakoś szczęścia
ciapara - Nie 17 Sty, 2010 22:04
No wlasnie ja tez bylam w szoku
To wygladalo tak jakby na kogos byly za duze, albo za małe albo za drogie bo odwieszone byly razem na poczatku wieszaka
Od razu je drapnelam.. mowie nawet dla nici bo duzo ich w nich serwetek sie pare zrobi albo co... ale szkoda ich bylo na serwetki
sa fajne mozna je zalozyyc jako kamiezelki na czarnym tle albo nawet jako bluzeczki latem
mala100gosia - Pon 18 Sty, 2010 19:37
no ja z takich biore nici na sukienki kupi człek taka wielkachną bluzke xxxxl i spruje i będzie na sukienke i coś
ciapara - Pon 18 Sty, 2010 19:43
No tak Gosiu Ty ta moja bluzka to bys sie ze trzy razy owineła
No ale wszystko przed Toba zycie niesie rozne niespodzianki moze i Ty po dzidziusiu zaokraglisz swe cudne wdzieki Ja tez kiedys bylam filigranowa To kiedys to raptem 6 lat temu...hm...
7Kasiulek7 - Pon 18 Sty, 2010 21:41
| ciapara napisał/a: | No ale wszystko przed Toba zycie niesie rozne niespodzianki moze i Ty po dzidziusiu zaokraglisz swe cudne wdzieki Ja tez kiedys bylam filigranowa To kiedys to raptem 6 lat temu...hm...
|
Nie ma to jak trzeźwe podejście do życia i umiejętność koloryzowania życia...
ciapara - Pon 18 Sty, 2010 21:46
Tak Kasiu Tobie to tez pewnie trudno zrozumiec jak ja mialam 18 lat to takie rzeczy mi tez sie w głowie nie miesciły
Agus mam te foty ale na łóżku wiec na forum na razie nie wrzuce daj e-mail swój na PW to ci pokaze co udało mi sie wyczesac na tych ciuchach Moze jutro zrobie lepsze foty ...
agus2003 - Wto 19 Sty, 2010 08:24
agataipiotr@vp.pl
malgosp - Sob 30 Sty, 2010 00:14
http://maranta.livenet.pl...r=asc&start=100
dziewczyny ile byście wzięły za taką zazdrostkę? tzn są 2 o wymiarach ok.105x40 cm, robiona z muzy
no i za tę dużą wcześniej wstawioną wym. ok.296x110 cm też z muzy?
Z góry dziękuję za podpowiedzi
ciapara - Sob 30 Sty, 2010 10:07
policz za ile kupilas materiału
zastanow sie ile godzin zajelo ci wykonanie
przelicz to na stawke godzinowa, dolicz koszt materiału i wyjdzie ci cena
pozdrawiam
kabyr - Sob 30 Sty, 2010 16:27
Myślę, że za taką kwotę nie znalazł by się kupiec.
Ludzie chcą aby "za darmo" im robić.
Pyziulka - Sob 30 Sty, 2010 18:19
kabyr, ma rację. Koleżankom z pracy spodobała sie czapka którą zrobiłam dla mamy - o taka: http://pyzia-pyziulka.blo...n-dla-mamy.html i chciały żeby im taką zrobić za 20zł już z materiałem... Moja mama powiedziała im że nie ma szans i nawet nie chciała mi tego mówić.
One twierdzą że "Na wsi taka jedna baba robi czapki po 20 zł to se wole tam kupic"... No cóż, ja im nie bronię...
Niestety ale po 5,8zł za godzinę pracy liczyć sobie nie można (a tyle mniej więcej wychodzi z minimalnej krajowej)... Mi samo zszywanie misia zajęło 4h ...
barburka - Sob 30 Sty, 2010 18:38
Makarbella, Sliczności
ciapara - Sob 30 Sty, 2010 21:02
macie racje kobitki
obcym lepiej nic nie robic
lamika88 - Pon 01 Lut, 2010 22:54
Dokładnie... Jak mam robić za darmo to wolę dla siebie albo zatrzymać w szafie i potem dawać na prezenty urodzinowe, gwiazdkowe itp... Szkoda kilku godzin pracy za marne grosze... Obecnie robię naszyjnik został do wykończenia tylko sznureczek łączący... Zrobienie elementów zajęło mi kilka ładnych godzin plus materiały a już się mnie znajomi pytali czy bym zrobiła tylko jak mówię za ile to wszyscy jakoś się szybko zniechęcają... Ale za 15 zł to ja nie sprzedam 2 dni siedzenia i dłubania. Sobie zatrzymam
ciapara - Wto 02 Lut, 2010 08:36
Jak ludzie nie sa w temacie nie robia i nie maja o tym pojecia
i pójda sie napatrza na tani badziew chinski
to potem porzadne rzeczy tez chca za darmo
normalne prawa rynku
ale my nie musimy dawac sie wykorzystywac
nazwijmy rzeczy po imieniu
|
|
|