To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - ciaza

yusko - Nie 24 Paź, 2010 23:16

monika_b ja także gratuluję narodzin córeczki cmoknięcie
Jest prześliczna , życzę Wam obu dużo zdrówka i żeby każdy kolejny dzień dawał tyle radości i szczęścia co mi jak pojawiły się w moim życiu dziewczynki ,trzymam za Was kciuki - wiem,że dasz radę - przecież jesteś MAMĄ :O))
Pozdrawiam ciepło bye

zonieczka - Wto 25 Sty, 2011 09:24

Witam chciałam zapytać czy macie może jakieś skuteczne sposoby na ból gardła w ciąży?
woalka - Wto 25 Sty, 2011 10:02

zonieczko, czyżby Amelka czekała na rodzeństwo? Dopiero co trzymałam kciuki za małą panienkę... O ile pamiętam, to ona majowa jest, jak ja i moja córcia Wink
Co do gardła, to nieco ponad rok temu, w pierwszym trymestrze drugiej ciąży, miałam ogromny problem z gardłem. Ostre zapalenie z wysoką gorączką. Lekarz rodzinny powiedział, że mogę się leczyć tylko... "wodą święconą". Ale jak gorączki paracetamolem nie dało się zbić, to inny lekarz zapisał jakiś antybiotyk (nie pamiętam jaki) i na gardło Tantum Verde do psikania (a nie łykania). Sprawę skonsultowałam z dwoma ginekologami i zaczęłam stosować. Pomogło bardzo szybko, a po pół roku urodziłam zdrową i śliczną Igunię.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

zonieczka - Wto 25 Sty, 2011 11:15

woalka, dziękuję za szybką odpowiedź
Tak Amelka będzie miała rodzeństwo i co najśmieszniejsze Junior ma się urodzić planowo w dzień drugich urodzin Amelki, czyli też majowy będzie.
Jeśli natomiast chodzi o moje biedne gardło to tu (w Hiszpanii) napewno nie dostanę antybiotyku o syropie też mogę zapomnieć, zostają mi tylko jakieś cukierki miętowe lub eukaliptusowe.

woalka - Wto 25 Sty, 2011 11:52
Temat postu: tantum
No to gratuluję i znowu trzymam mocno kciuki za majóweczkę Smile
To Tantum Verde, które stosowałam, nie było syropem, tylko w aerozolu, do psikania w gardło: Tantum Verde , dostępne bez recepty.

zonieczka - Wto 17 Maj, 2011 10:43

Witam
Dziś pochwalę się Wam troszkę inna robótką. Ma na imię Dominik i urodził się 05 maja

anle - Wto 17 Maj, 2011 10:48

Gratulacje kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
milamirka - Wto 17 Maj, 2011 10:54

Dominik slodziak mamie GRATULACJE brawo brawo brawo brawo brawo
woalka - Wto 17 Maj, 2011 11:00

zonieczka, to Ci dopiero dobra robótka!
GRATULACJE! Szczęściara z Ciebie Smile Tylko teraz musisz się przestawić na obsługę chłopca Smile))
Muszę przyznać, że jesteś niezwykle systematyczna - Amelka też jakoś na początku maja przyszła na świat, prawda? Utkwiło mi w głowie, bo sama 6 maja się urodziłam Wink
Obojgu Wam życzę dużo zdrowia i szybkiego powrotu do sił i dobrej formy.
A dumnemu Tatusiowi i ślicznej Siostrzyczce rónież gratuluję i życzę duuużo cierpliwości i życzliwości Smile

zonieczka - Wto 17 Maj, 2011 15:36

woalka, Amelka się urodziła 7 maja
Madzia - Wto 17 Maj, 2011 19:19

Jaki cudny synuś! Gratulacje i wielkie buziaki dla Was! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Niech Ci się zdrowo chowa!
Mój mąż też przyszedł na świat 5 maja.

zonieczka - Śro 18 Maj, 2011 08:53

Dziękujemy!!!
wiesia_33 - Śro 18 Maj, 2011 19:06

zonieczka gratuluję kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
Niech Dominik się zdrowo chowa cmoknięcie

Elżbieta P. - Śro 18 Maj, 2011 19:49

zonieczka gratuluję serdecznie kwiatek dla ciebie
Grażyna - Pią 20 Maj, 2011 18:17

Ja też gratuluję cool

cmoknięcie kwiatek dla ciebie

katasza - Nie 14 Sie, 2011 22:05

Witam!
Dziś chciałam pochwalić się moją małą robótką. Ma na imię Hubert i urodził się 3 sierpnia.

mimusia-1 - Nie 14 Sie, 2011 22:08

Gratulacje niech sie zdrowo chowa cmoknięcie
milamirka - Nie 14 Sie, 2011 22:15

Gratulacje slodziak niech sie zdrowo chowa cmoknięcie
Grażyna - Pon 15 Sie, 2011 11:52

gratulacje cool cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
zonieczka - Pon 15 Sie, 2011 13:36

gratulacje !!!
maranta - Pon 15 Sie, 2011 13:55

Gratuluję i życzę wszystkiego co najlepsze dla Was kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie
bean - Pon 15 Sie, 2011 14:22

katasza, gratulacje kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Madzia - Pon 15 Sie, 2011 14:59

To największa i najlepsza "robótka" na świecie. Nic nie może się równać z dzieckiem. Serdecznie Ci gratuluję! Facet w moim typie, ma prześliczne ustka! Życzę dużo zdrówka dla małego Huberta! cmoknięcie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
katasza - Pon 15 Sie, 2011 19:40

Bardzo Wam dziękuję! cmoknięcie

Mały jak na razie dużo je, śpi, robi kupki i czasem płacze.

Na chwilę obecną Dagmara nie może się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Krzywdy mu nie robi, jednak cały czas chce go głaskać i całować i nie powie o nim inaczej jak "dzidziuś". Stała się nerwowa i bardzo szybko się złości...

woalka - Wto 16 Sie, 2011 08:59

GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA!!!

katasza napisał/a:

Mały jak na razie dużo je, śpi, robi kupki i czasem płacze.

Czyli wszystkie swoje obowiązki wykonuje w normie Smile

katasza napisał/a:
Dagmara nie może się przyzwyczaić do nowej sytuacji

Kochajcie ją z całych sił. To dla Niej bardzo duży stres i trudno sobie poradzić z takimi emocjami. Ale na pewno z czasem będzie najcudowniejszą siostrą na świecie Smile