To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

karmelek - Śro 29 Lip, 2009 19:44

nula tak się zastanawiałam, kiedy coś pokażesz? Smile Decu Ci wychodzi super, frywolitki pierwsza klasa cool cool cool
Cytat:
otrzymałam pisemną zgodę i błogosławieństwo właścicielki

bo padnę ze śmiechu rotfl rotfl rotfl

A tego z kółeczek dzielonych szczerze zazdroszczę uklon uklon uklon

Cytat:
jednak szydełka tak zupełnie nie zdradziłam

no myślę! Wszak kibicuję i czekam na kolejną boską irlandkę Mr. Green

Haniutka - Śro 29 Lip, 2009 21:09

Nula frywolitki wspaniałe brawo decu piękne brawo
a ta lawenda uklon

nula - Śro 29 Lip, 2009 21:28

dziękuję, dziękuję !!!! uklon uklon
strasznie się cieszę, że Wam się podoba !!!

bean napisał/a:
I widzę, że jednak ostatnio lubisz bardziej czółenko niż szydełko

a wcale nie ! - na szydełku po prostu wolniej przybywa wesoło mi zwłaszcza jak się robi 3 rzeczy równocześnie i jeszcze na drutkach na dodatek jęzor

makneta napisał/a:
Masz może pożyczyć trochę czasu?

makneta, żartujesz ? sama bym chętnie trochę przygarnęła !!!!!
teraz po prostu mam urlop i nadganiam zaległości hopla

karmelek - no co ?, przecież otrzymałam ? Laughing

do irlandki przybyło parę nowych elemencików - tylko muszę się zmobilizować i zrobić wykrój z papieru (a strasznie tego nie lubię ), żeby móc zacząć łączyć te elementy
i na razie czekam na przypływ natchnienia jak to ma wyglądać w całości hmm

_ulcia - Śro 29 Lip, 2009 21:42

Nula świetne prace ale deseczka z lawendą jest naj naj naj cool cool cool
Violetta21 - Śro 29 Lip, 2009 23:31

Nula jak zawsze cudeńka stworzyłaś cool brawo brawo
o tak troszkę wolnego czasu by się przydało w pracy szkolenia więc późno się wraca a w czasie wolnym wiadomo czas weków bye

iwonka - Czw 30 Lip, 2009 06:17

nula przepiękne prace, chylę czoło przed Twoim talentem uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon
Ainer - Czw 30 Lip, 2009 07:44

Cuda ,cuda i jeszcze raz cuda cool wesoło mi cmoknięcie brawo brawo brawo
Aniela41 - Czw 30 Lip, 2009 07:51

super prace brawo brawo brawo
Bożena- 2000 - Czw 30 Lip, 2009 18:08

Piękne prace, bardzo lubię Twój wątek. Podziwiam, trochę zieję zazdrością. Cuda i cudeńka. Artystka z Ciebie. brawo cmoknięcie
Grażyna - Czw 30 Lip, 2009 21:26

Wspaniałe wszystko, szczególnie te kubeczki i frywolitki. brawo Mam pytanie, czy te kubeczki maja dno? Do jakich celów je wykorzystujesz?
jola373 - Czw 30 Lip, 2009 21:48

Nula, z zachwytem obejrzałam Twoje piękne prace! cool

Uzdolniona z Ciebie artystka! brawo brawo brawo

maranta - Czw 30 Lip, 2009 21:59

Świetne wszystkie robótki, lubię taką różnorodność cool brawo brawo brawo

Ja moje kubeczki, które robiłam na początku decu-przygody jako nieudolne wprawki, te które zdołałam ocalić wykorzystuję do koralików- w każdym kubeczku inne kolory.
Niestety zostały mi tylko trzy kubeczki plus dwie puszki a zabawy z decu jakoś zaprzestałam i jakoś nie tęsknię Wink
Moje też są ze szpulek chyba po Eldorado a denka mają ze sklejki ( http://maranta.livenet.pl...%20(Custom).jpg )

nula - Czw 30 Lip, 2009 22:49

_ulcia, Violetta21, iwonka, Ainer, Aniela41, Bożena- 2000, Grażyna, jola373, maranta, - dziewczyny love love love kochane jesteście wszystkie love
Bo muszę się Wam przyznać w tajemnicy, że ja mam podobnie jak jola373 - tzn. też zawsze trochę się obawiam pokazywać moje prace Embarassed , ale potem jak czytam wasze posty to od razu chce mi się robić dalej.

Bożena- 2000 napisał/a:
Podziwiam, trochę zieję zazdrością.

To ziejemy do siebie wzajemnie - rotfl ja ciągle podziwiam Twoje dzieła i też często zazdrość mnie zżera. jęzorek

Aniu - muszę Ci się przyznać, że to właśnie Twoje kubeczki były dla mnie inspiracją - strasznie spodobał mi się pomysł wykorzystania szpulek po niciach.
Bardzo fajnie się z nich robi - ja trenuję sobie na nich cieniowania, spękania, kropkowania itp. a jak nie wyjdzie to mała strata.
Grażynko - tak mają dna - ja przyklejam od spodu takie kwadratowe "wafelki" od piwa i potem brzegi obcinam skalpelem.
Ostały mi się tylko dwa ostatnie i w jednym trzymam pędzle a w drugim długopisy
Można wykorzystać je jako pojemnik do czegokolwiek Laughing

marysia54 - Czw 30 Lip, 2009 23:38

Nula masz sprytne łapki oklaski , które tworzą same cudeńka aż miło oglądać wszystkie Twoje prace ooooo ooooo ooooo
brawo brawo cool cool cmoknięcie cmoknięcie

beti9 - Pią 31 Lip, 2009 12:50

Bardzo ładne kubeczki a deseczka śliczna. brawo Już stęskniłam się na Twoimi pracami.
Frywolitki też cudne ale kompletnie nie wiem jak się je robi i już chyba czasu na nie nie znajdę.
Czy w kubeczkach nie nakładasz kraka na całość? bo pod motywem jakby nie było pęknięć, czy dobrze myślę? bye

nula - Pią 31 Lip, 2009 13:08

marysia54, beti9, dzięki !!!
beti9, nakładam kraka na całość. tylko ja na tych kubkach eksperymentuję różne sposoby nakładania kraka i farby. W związku z tym ten krak nie zawsze wychodzi równo na całym kubeczku.
I jak naklejam motywy to staram się je rozmieścić tak, żeby ten ładny krak był widoczny a ten brzydki albo jego brak - zakryty. zebalek
A na tych kubeczkach jest akurat papier a nie serwetki więc nawet gdzie był krak to papier go zakrył, więc wygląda jakby pod motywami go nie było.

Ada - Pią 31 Lip, 2009 13:18

Nula jestem zazdrosna, bo ja tego robić nie umiem, tzn. nigdy nie próbowałam. Śliczności!!!
nula - Pią 31 Lip, 2009 13:37

Ada, dziękuję, cmoknięcie

Ada napisał/a:
nigdy nie próbowałam.

to po prostu spróbuj !!!! zebalek
Ja też zaczęłam się w to bawić dopiero 3 miesiące temu

Phoebe - Pią 31 Lip, 2009 16:53

nula, slicznosci! brawo i taka roznorodnosc!
marzy mi sie decu...taka skrzyneczka - wiecie jak kiedys byly na nici, takie rozsuwane na boki.. i jeszcze pudelko drewniane na druty....jak kupie takie skrzyneczki (gole) to moze zdecyduje sie je podrasowac decu... poki co podgladam i zielenieje z zazdrosci!

bjanna - Pią 31 Lip, 2009 18:10

nula, wesoło mi przyprawiasz mnie o zawrót głowy wesoło mi wszystko tak mi się podoba, że od razu chcę takie mieć wściekły wściekły wściekły a czasu brak i frywolitek robić nie potrafię, choć słowo daję, że próbowałam, ale coś nie bardzo mi to wychodzi puknąć się w tym temacie cosik tempawa jestem i na razie nie dotykam, ale kiedyś wrócę do tematu kazanie od września będę często się spotkać z z klubem seniora, a wiem że cuda te babcine rączki wyprawiają, wiec może uda mi się pozyskać tajemną wiedzę i w tym kierunku od naszych szanownych seniorek bye
Pani Mama - Pią 31 Lip, 2009 21:40

nula uklon uklon uklon mowe ,i odjęło brawo brawo
jusia1437 - Sob 01 Sie, 2009 14:32

dla mnie bomba, aż szczena opada szczęka szczęka szczęka mdleje mdleje
Beata T - Nie 02 Sie, 2009 15:35

Pieski na kubeczku ale ślicznie wyszły , biżuteria śliczna cool cool cool
bela1304 - Nie 02 Sie, 2009 19:14

Nula prześliczne cudeńka cool cool cool brawo brawo
Ula_K - Nie 02 Sie, 2009 19:32

brawo brawo brawo brawo kubeczki przesliczne o frywolitkach nawet nie wspomne uklon uklon uklon Te Twoje sprytne lapki robia cuda. idę na imprezę