To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

elka j. - Nie 02 Sie, 2009 19:44

Pięknie szalejesz Nula z decu i frywolitkami cool Porywam deseczkę, cudna cool
Gwozdek - Nie 02 Sie, 2009 20:05

nula, prace Twoje są przecuuudne, taki talent to skarb uklon uklon
ata30 - Czw 06 Sie, 2009 13:47

nula jestem pod wrażeniem, wspaniale prace, naprawdę masz się czym pochwalić brawo
nula - Czw 06 Sie, 2009 15:49

dziękuję ślicznie love love

Phoebe napisał/a:
.jak kupie takie skrzyneczki (gole) to moze zdecyduje sie je podrasowac decu... poki co podgladam i zielenieje z zazdrosci!

Podglądaj sobie do woli ale koniecznie zdecyduj się spróbować !!!
sama zobaczysz jak to frajda wesoło mi
najlepsze jest to , że robisz jedno a już myślisz co by zrobić następne jęzorek

bjanna napisał/a:
a czasu brak i frywolitek robić nie potrafię, choć słowo daję, że próbowałam, ale coś nie bardzo mi to wychodzi puknąć się w tym temacie cosik tempawa jestem i na razie nie dotykam, ale kiedyś wrócę do tematu

Ale to naprawdę nie jest wcale aż takie trudne - fakt na początku tak się wydaje - ale tylko na początku Very Happy
Mam nadzieję, że znajdzie się w tym klubie seniora jakaś dobra dusza, która pomoże Ci przebrnąć przez te początki zebalek)

I następna porcja nowości

serwetnik

bransoletka i medalion do kompletu z kolczykami, które kiedyś zrobiłam

a tak wygląda cały komplet

Strasznie ciężko to się fotografowało i niestety lepszych zdjęć nie potrafię wściekły

dwie kosmetyczki, które powstały z kieszeni spodni (takie fajne, duże kieszenie naszyte na bokach baaardzo szerokich nogawek już dawno niemodnych spodni - no po prostu musiałam je do czegoś wykorzystać jęzor )

Każda kosmetyczka ma z obu stron kieszenie - czyli w sumie 3 komory wesoło mi

i w końcu skończona torba, która pierwotnie miała być wdziankiem z ZM rotfl

Zaczęłam wdzianko z czarnej kornelii i szlag mnie trafiał od początku roboty, bo po pierwsze - nitka dosłownie zgrzytała mi o szydełko (co wywoływało u mnie zgrzytanie zębami rotfl ) a po drugie co kawałek miała inną grubość !!!
A że zawsze chciałam mieć szydełkową torbę więc nastąpiła zmiana koncepcji w trakcie roboty i powstała torba.
Najgorsze było uszycie podszewki - bo ja oczywiście mam fioła na punkcie kieszeni (co widać powyżej rotfl ) więc w podszewce też musiało się kilka znaleźć.
No i okazało się, że jeszcze przydałaby się z wierzchu co najmniej jedna kieszonka (na telefon ) Very Happy

Ostatnio bean zwróciła mi uwagę, że jak się otwiera moje zdjęcia na picasie to nie można przejść do całego albumu.
Faktycznie nie ma opcji "pokaż wszystkie " hmm
Ale przejście do albumu jest po prawej stronie zaraz pod zdjęciem użytkownika - jak kliknie się na napis (nazwę albumu) pod "należy do" to wtedy wchodzi się do całego albumu.
Kompletnie nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje ???? nie wiem
Któraś z Was też tak ma ????
Od początku zawsze tak samo wstawiam miniaturki i na pierwszych zdjęciach jest normalnie - dopiero te ostatnie są takie dziwne
Co ciekawsze, jak się najpierw otworzy album a potem zdjęcie to jest opcja "pokaż wszystkie"
hmm hmm

jusia1437 - Czw 06 Sie, 2009 16:36

nula napisał/a:
które powstały z kieszeni spodni

Świetny pomysł cool cool
Super prace, serwetnik boski a torba rewelacja brawo brawo brawo cool

marysia54 - Czw 06 Sie, 2009 23:20

Nula , ale dziewczyno masz super pomysły, z kawałka szmatki, niteczki czy innego przedmiotu który ja na pewno bym wyrzuciła- tworzysz niesamowicie piękne rzeczy
ooooo ooooo ooooo ooooo
tylko oglądać i podziwiać uklon uklon uklon
brawo brawo cool cool cool
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Violetta21 - Czw 06 Sie, 2009 23:22

aj ta torebeczka jest cudna cool hopla a decu co tu dużo gadać cool brawo brawo
reni - Czw 06 Sie, 2009 23:29

nula, mi to już brak słów na pochwały hmmm

decu jak zwykle cudne cool cool brawo brawo

nula napisał/a:
dwie kosmetyczki, które powstały z kieszeni spodni

i kto by pomyślał Wink że z kieszeni takie świetne kosmetyczki powstaną cool cool brawo brawo

torebka rewelacja cool cool cool cool brawo brawo

Ainer - Pią 07 Sie, 2009 07:35

Nula SUPER cool prace masz niesamowite gały pomysły gratulacje cmoknięcie
milamirka - Pią 07 Sie, 2009 10:42

i jak zawsze Nula powala mnie na kolana swietne pomysly prace wszystkie sa piekne oj masz te zdolnosci masz Bozia cie ladnie obdarowala brawo brawo brawo
Jola_1976 - Pią 07 Sie, 2009 11:19

Nula, masz super pomysły....trzymaj tak dalej cool
bjanna - Pią 07 Sie, 2009 12:25

nula, cuda nad cudami robisz ooooo
najbardziej podoba mi się torebka brawo brawo
nula napisał/a:
Ale to naprawdę nie jest wcale aż takie trudne - fakt na początku tak się wydaje - ale tylko na początku Very Happy
Mam nadzieję, że znajdzie się w tym klubie seniora jakaś dobra dusza, która pomoże Ci przebrnąć przez te początki
ze 2 lata temu, po długim gapieniu się w instrukcję zrobiłam jakiegoś frywolitkowego kulfona rotfl rotfl napociłam się przy tym po pieronie, ale rozróżniałam już oczko prawe od lewego, z wielkiej radości dla mojego wyczynu pobiegłam do pasmanterii po 2 czółenko i na tym zakończyłam.....
lepiej mi wychodzi oglądanie i podziwianie niż robienie przykro mi

Gwozdek - Pią 07 Sie, 2009 16:58

nula, cudowności brawo brawo brawo brawo
baluu - Pią 07 Sie, 2009 21:49

super kolekcja brawo brawo brawo
beacia-24 - Pią 07 Sie, 2009 22:29

nula, jesteś bez serca bo najzwyczajniej w świecie pokazujesz prace, które nie tylko przyprawiają o zawrót głowy, ale zwalają z nóg.

Deco jest rewelacyjne. Widać, że kolejna poznana technika nie stanowi dla Ciebie żadnego sekretu. Wszystkie nowe prace zachwycają mnie ogromnie. Tak bardzo mnie cieszy, że załapałaś tego bakcyla, gdyż oglądanie Twoich wytworów sprawia mi ogromną przyjemność. Można rzec, że oglądam je z zachwytem ale i z drugiej strony żalem, że ja tak nie umiem. Czekam niecierpliwie na kolejne dziełka nie tylko w deco, ale szydełkowe i inne.

Jeżeli zaś chodzi o torebkę i kosmetyczki to mnie zatkało. Potrafisz zrobić coś z niczego, to jest ogromny talent. Ja bym nie wpadła na to by z kieszeni spodni zrobić kosmetyczkę, ale Ty to co innego. Duże brawa zarówno za torebkę jak i kosmetyczkę.

Wszystkie prace są cudnie pokazane i cudnie zrobione - nie pozostaje mi nic innego jak wzdychać z zazdrością i bić mocno brawa radocha radocha cool radocha radocha

barbara 1 - Pią 07 Sie, 2009 22:54

Nula jakie to wszystko śliczne i dopracowane w każdym calu brawo brawo brawo
Ula_K - Pią 07 Sie, 2009 23:03

Nula prace cool cool cool i takie pomyslowe. Twoje wszechstronne zainteresowania ciagle ,mnie zaskakuja uklon uklon uklon brawo brawo brawo
nula - Sob 08 Sie, 2009 08:58

jusia1437, marysia54, Violetta21, reni, Ainer, milamirka, Jola_1976, bjanna, Gwozdek, baluu, beacia-24, barbara 1, Ula_K, love love love dzięki za tyle miłych słów !!!!

marysia54 napisał/a:
z kawałka szmatki, niteczki czy innego przedmiotu który ja na pewno bym wyrzuciła-

no, ja już tak mam, że zanim coś wyrzucę to odcinam wszystko co jeszcze może się przydać - guziki, zamki, wszystkie klamerki, nawet naszywki i co jeszcze się da (bo nigdy nie wiadomo co się może przydać - po prostu chomik jestem rotfl )

milamirka napisał/a:
Bozia cie ladnie obdarowala

dziękuję bardzo cmok

Skończyłam wreszcie druciany sweter z warkoczami - ale muszę poczekać aż znajdę kogoś kto mi zrobi fotę.
Na razie moja młodzież odsypia wczorajszą imprezę 18-stkową córy zebalek
A swoją drogą to straszne jak ten czas szybko leci - dopiero co raczkowała (wydaje mi się jakby to było wczoraj) a już skończyła 18 lat !

maranta - Sob 08 Sie, 2009 09:14

Pomysłowa zdolniacha wesoło mi Z wielką przyjemnością wszystko obejrzałam i mogę tylko stwierdzić- kolejna babeczka do sklonowania w kilku egzemplarzach cool brawo
Lucysia - Sob 08 Sie, 2009 14:04

Piękne prace! brawo brawo brawo brawo brawo
Super pomysły! cool cool cool

Haniutka - Nie 09 Sie, 2009 00:30

A ja to wszystko mogłam podotykać jęzorek Very Happy
Nula jeszcze raz brawo brawo śliczności!

nula - Nie 09 Sie, 2009 09:43

maranta, Lucysia, Haniutka, dziękuję cmok cmok

maranta napisał/a:
kolejna babeczka do sklonowania w kilku egzemplarzach

dobrze, że mój mąż tego nie widzi bo pewnie byłby przerażony rotfl
ale fajnie by było - jeden klon by chodził za mnie do pracy a drugi zajmował się domem - a ja bym mogła szaleć wesoło mi
A poważnie - Aniu - to jest dla mnie największy komplement jaki mogłam przeczytać love dziękuję !!!

bean - Pon 10 Sie, 2009 12:26

nula, wszystko jest piękne, ale torba... REWELACYJNA!!! gały
Dziewczyny, wierzcie mi, w realu wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciach Wink wykonanie perfekcyjne i nula zadbała o każdy szczególik uklon brawo

Teraz czekam z utęsknieniem na sweterek hopla

żabka - Wto 11 Sie, 2009 08:35

brawo cool brawo cool brawo - za pokazane prace, w realu są jeszcze ładniejsze wesoło mi

Nula co ze sweterkiem, bo już się nie moge doczekać wesoło mi

karmelek - Wto 11 Sie, 2009 10:20

bean napisała:
Cytat:
Dziewczyny, wierzcie mi, w realu wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciach Wink wykonanie perfekcyjne i nula zadbała o każdy szczególik

Święte słowa, sama widziałam Smile wszystko takie dopracowane i wykończone, że można paść z zachwytu Smile