Chwalimy się - Maranta frywolitkuje
lucyna112 - Wto 30 Gru, 2008 12:49
Będę se odgapiać
Lolek7825 - Śro 31 Gru, 2008 02:12
ten pierwszy - biały na manekinie !!!! Mistrzostwo świarta!! Zawsze mówie ze prostota samej kompozycji jest najpiekniejsza BRAWO to jest klasa
gratuluje mister M moze sznurówki wiązac
Krzysia - Pią 02 Sty, 2009 09:07
Aniu Twoją biżuterię to na kolanach należy oglądać mnie szczególnie fascynuję te gdzie jest tak ' namotane' i koralików i fry. Proponuję żebyś sprzedawała wzór, pierwsza ustawiam się w kolejce
ikmis - Pią 02 Sty, 2009 14:53
Ania - jak zwykle - rewelacja
Maranciu, podziwiam Twoją biegłość w operowaniu motywami i przekształcaniu wzorów.
Nie tylko frywolitki mam na myśli, ale też sweterki i inne wytwory.
Po drugie podziwiam Twoją sprawność i szybkość. Mam wrażenie, że jak pajączek - masz osiem łapek i wszystkimi jednocześnie pleciesz przy pomocy drucików, szydełka, czółenka, igiełki i licho wie czym jeszcze. Po prostu nie do wiary, jak szybko wyczarowujesz sweterek, naszyjnik, czy inne. A wszystko przepiękne, wyjątkowe i poraża starannością wykonania.
Popieram pomysł Krzysi, spróbuj rozrysować swoje autorskie projekty i może jakieś pisemko robótkowe kupi od Ciebie?
Ostatnio straszna posucha we wzorkach frywolitkowych.
maranta - Pon 05 Sty, 2009 13:35
Oj, ale mnie chwalicie Dziękuję
Z tymi schematami jest gorsza bida niż z plątaniem- nie potrafię rysować schematów a już szczególnie tych trójwymiarowych
Dziś mam dwie rzeczy nowe, również sama toto wymyśliłam, ale sfotografować już nie potrafię.
W jednym nie widać, że robione ładną srebrną nitką, w drugim z trudem można się czerwieni dopatrzeć, dopiero na zbliżeniu.
Więcej fotek plus zbliżenia tutaj- http://maranta.livenet.pl...p=191744#191744
Bernadka - Pon 05 Sty, 2009 13:42
Śliczne nowości Aniu , bardzo ciekawe
woalka - Pon 05 Sty, 2009 13:45
Brak mi słów
Srebrna kolia jest najpiękniejszą biżuterią, jaką w życiu widziałam.
W mojej ocenie ceniejsza, niż z prawdziwego srebra.
I nie ma w tym ani krztyny przesady.
Naprawdę. Jest niezwykła.......
anetace - Pon 05 Sty, 2009 14:38
Coż mozna dodac do takich doskonalosci, ano nic oryginalnego nie powiem w milczeniu z ogromnym podziwem sobie popatrze-piekne Maranto.
reni - Pon 05 Sty, 2009 18:50
mi już brakuje słów i nie wiem co powiedzieć
cuuuuuuuda
miśka - Śro 07 Sty, 2009 16:59
Frywolitki sa naprawdę piękne, niestety dla mnie czarna magia. Biżuterie są piękne
maranta - Wto 10 Lut, 2009 17:03
Dziękuję
W ramach uzupełnień-
Więcej- http://maranta.livenet.pl...p=201283#201283
więcej- http://maranta.livenet.pl...p=197094#197094
beacia-24 - Wto 10 Lut, 2009 17:24
maranta, wszystko po prostu bomba - brak mi słów
woalka - Śro 11 Lut, 2009 08:41
Komunijny komplecik sprawił, że zaniemówiłam.
I pomysł i wykonanie są niewiarygodne!
3 dni temu zaczęłam robić osłonkę na świecę na komunię koleżanki córeczki.
Ale przy największym wysiłku nie osiągnę takiego efektu...
Aniu, im dłużej podziwiam Twoje dzieła, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Twoje projekty powinny zostać uwiecznione w rozrysowanych wzorach.
Po pierwsze - osiągnęłaś niekwestionowany poziom mistrzowski a po drugie masz swój własny, niepowtarzalny styl, który wprawia w zachwyt zarówno miłośników frywolenia, jak i laików ceniących po prostu piękno.
Patrzę i podziwiam...
halszka - Śro 11 Lut, 2009 09:11
przepiękne prace a zwłaszcza naszyjniki ( dla mnie frywolitki - to czarna magia )
popieram opinię woalki :
".... Po pierwsze - osiągnęłaś niekwestionowany poziom mistrzowski a po drugie masz swój własny, niepowtarzalny styl, który wprawia w zachwyt zarówno miłośników frywolenia, jak i laików ceniących po prostu piękno....."
anetace - Czw 12 Lut, 2009 11:10
Maranto to jest przpiękne.Chyle czoła przed Twoim wszechstronnym ogromnym talentem-jam niegodna nawet Ci nici na czólenka nawijać. Woalka ma racje, ekstra byłoby kupić książke z Twoimi wzorami.
Poranna - Czw 12 Lut, 2009 11:14
tan ostatni - czarno-bordowy rządzi
ida - Czw 12 Lut, 2009 12:02
mam marantowy zawrót głowy
już nie wiem co ogladać i gdzie pisać pochwały
perfekcja, piękno i pioruńskie-tempo, po prostu 3xP
ikmis - Czw 12 Lut, 2009 13:29
Już kolejny raz podziwiam ilość prac, które powstały tak krótkim czasie
Do tego takie wyszukane, skomplikowane, piękne, równiutkie wykonanie, no i jeszcze koraliki...
Chciałabym zobaczyć "na żywo" Anię podczas dziergania. Wyobrażam sobie, że czółenka latają tak, że aż ich nie widać
Krzysia - Pią 13 Lut, 2009 07:49
Moje ' przedpiszczynie ' napisały wszystko to co i ja chciałabym powiedzieć.
Moim marzeniem jest aby Maranta udostępniła swoje pomysły..
Mam jeszcze pytanie techniczne- jak się robi taki łańcuszek, który się tak ładnie skręca ???
andzia35 - Pią 13 Lut, 2009 08:26
A parzę i patrzę i nie mogę się nadziwić
marzenie ściętej głowy
Aniu jesteś niesamowita Ty wszystko potrafisz czegokolwiek dotkniesz zamienia się to w CUDO!!!!!
maranta - Pią 13 Lut, 2009 09:23
Jejku, dziękuję za tyle miłych słów
| Krzysia napisał/a: | | jak się robi taki łańcuszek, który się tak ładnie skręca ??? |
Robisz tak jak łuczek frywolitkowy, tylko cały czas połówki słupków (obojętnie które połówki ). Od razu zauważysz tendencje sznureczka do skręcania się, wystarczy mu tylko co jakiś czas pomóc, żeby skręty wychodziły równo.
Fajnie się robi, bo wystarczy jedno czółenko plus kłębuszek. Gorsze, że jak pod rząd więcej takich sznureczkowych rzeczy musiałam zrobić, to zdechł mi całkiem mały palec od ciasno owiniętej nitki od kłębka
ewkapawe - Pią 13 Lut, 2009 10:19
I ja się zastanawiałam jak robi się taki sznureczek . Nawet miałam pytać , ale byłam chwilowo czymś innym pochłonięta .
Ja bardzo dziękuję i wieczorem robię próbkę .
Aniu , naprawdę powinnaś wydać gdzieś swoje wzory . Są tak piękne i dla takich osób jak ja niedostępne , ponieważ umię narazie robić tylko ze schematów / mam trudności z liczeniem słupków w gotowej pracy / i dlatego trudności mam w ODGAPIANIU .
Ewcia101 - Sob 28 Lut, 2009 22:35
maranto, robisz przepiękne rzeczy. Jesteś dla mnie niedoścignionym wzorem, jeśli chodzi o frywolitkowanie.
Twoja biżuteria jest tak cudna, że aż sama mam ochotę spróbować coś zrobić...ale już wiem, że Tobie nie dorównam
Lolek7825 - Czw 05 Mar, 2009 23:00
Ale CZAD
basiaaa - Pon 09 Mar, 2009 13:14
Maranto -Przepiękne prace . Brawo . Ja też chcę.
|
|
|