To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Halkuk

Halkuk - Pią 29 Cze, 2007 15:33

Basiu dziękuję love kwiatek dla ciebie
misia0808 - Nie 01 Lip, 2007 15:13

Halinko wózeczek baaardzo mi sie podoba. Super prezent i bardzo pięknie wykonany. brawo brawo brawo brawo
Halkuk - Pią 27 Lip, 2007 18:49

Misia wielkie dzięki love

Ależ mój wątek się zakurzył , ledwo go znalazłam hahahihi
Ostatnio trochę rzeczy zaczęłam i nie skończyłam puknąć się - bo albo włóczki brakło albo coś innego wypadło Sad. Niewiele zostało do zrobienia przy sweterku z koła , wkrótce wezmę się za niego Wink a tymczasem pokażę Wam to co skończyłam wczoraj . Torebka i bolerko , wszystko zrobione z PEONI szydełko 3 i 3,5 . Kwiatuszki ze SNEHURKI szydełko nr 1,25 Smile.
Za tydzień ktoś w tym będzie na weselu , bolerko będzie na czarnej sukience , uzupełnione czerwoną biżuterią .
Torebka

Bolerko

Ja tymczasem haftuję (haft krzyżykowy) chustę dla mojego żołnierzyka . Chusta rezerwisty - wszystko już jest przygotowane , projekt , schematy i robota zaczęta . Mam cichą nadzieję , że dam radę , chociaż rodzinka wątpi , widząc jak mi to idzie hmm

barbara 1 - Pią 27 Lip, 2007 18:57

Halinka pięęęękne bolerko i torebka brawo brawo brawo brawo
Z chustą dasz rade hahahihi

Jarka - Pią 27 Lip, 2007 19:22

Halinko piękne bolerko cool cool cool , a z chustą napewno dasz radę
_ulcia - Pią 27 Lip, 2007 19:25

Fajne bolerko, torebka również brawo brawo brawo
magdalena - Pią 27 Lip, 2007 19:28

halinko torebusia i bolerko prze brawo śliczne! brawo brawo
Antonina - Pią 27 Lip, 2007 20:25

Halinko - śliczne bolerko, urocza torebeczka cool

A z chusta na pewno sobie poradzisz cool

ata30 - Pią 27 Lip, 2007 20:27

Wow prześliczne brawo brawo brawo
bjanna - Pią 27 Lip, 2007 21:22

bolerko i torebka superowe cool hopla a z chustą sobie poradzisz, ja tam w Ciebie wierzę bye
Jasieńka - Pią 27 Lip, 2007 22:06

bolerko piękne ja robie to samo a z chustą sobie poradzisz brawo brawo
Violetta21 - Pią 27 Lip, 2007 23:58
Temat postu: Prace Halkuk
Halinko super to bolerko cool brawo śliczna torebeczka a z chustą też sobie poradzisz bye
Halkuk - Sob 28 Lip, 2007 08:03

Barbara 1, Jarka, _Ulcia, Magdalena, Antonina, Ata30, Bjanna, Szydełko, Violetta21, dziękuję Wam ślicznie love kwiatek dla ciebie
Dziękuję też za to że we mnie wierzycie love , to takie słowa otuchy , bo tu ciągle słyszę że nie dam rady . Jedynie mój żołnierzyk wierzy we mnie , bo nie chce kupować chusty za 200 zł . Przywiózł mi katalog z chustami , przyniósł też pokazać chustę kolegi , który już ma wojsko za sobą i tak ślicznie poprosił że nie zostało nic tylko się brać za robotę hahahihi Do cywila wychodzi w październiku , więc trochę czasu jeszcze mam wesoło mi Jak już będą widoczne jakieś efekty to się oczywiście pochwalę :wesolek:

grzewa - Sob 28 Lip, 2007 08:26

Halinko, jestem pod wrażeniem. ooooo
Bolerko i torebeczka pierwsza klasa. Ja poproszę o schemacik do bolerka.

maranta - Sob 28 Lip, 2007 09:09

Halinka, zasługujesz na wielkie brawa, bo bolerko przepiękne, aż się w nim zakochałam i torebka też świetna brawo brawo brawo brawo brawo
Gosiek - Sob 28 Lip, 2007 09:18

szczęka śliczności, wielkie brawo brawo brawo brawo brawo
adela - Sob 28 Lip, 2007 10:29

Halkuk, Pięknie, torebka świetna, wiesz co nawet mam podobną zrobioną kilka lat temu, ostatnio miałam wesele i dorobiłam czerwony kwiatek jako zapięcie i obrobiłam czerwoną nitką. Jak zobaczyłam to uśmiałam się ... ha ha. A bolerko to już w ogóle bajera, ono jest z jakiejś Diany, ale ja miałam jakiś problem z rozgryzieniem go, dlatego jeszcze bardziej gratuluję Ci jego wykonania. cool
Halkuk - Sob 28 Lip, 2007 13:52

Grzewa, Maranta, Gosiek, Adela, dziękuję love jesteście kochane wesoło mi
Adela, z czerwonym dodatkiem to czarne naprawdę ślicznie wygląda hopla
Co do bolerka poszłam na "łatwiznę" i rękawki wrobiłam od razu ( na okrągło - więc są bez szwów ) . Nie obyło sie bez prucia - ponieważ moja modelka jest bardzo szczupła i nie mieszka na miejscu - to pierwsze wyszły mi za szerokie . Zanim przyjechała po odbiór , udało mi się bolerko przymierzyć na kimś innym i stwierdziłam że wygląda to okropnie Sad . Kolejne rękawy zrobiłam już z trzech motywów i te wyszły już super . Dodatkowo przy tym wzorku motyw zaczyna się od *4 słupki 1 oczko łańcuszka i znów 4 słupki* a ja w pewnym momencie rękawów zaczęłam robić *3 słupki 1 oczko łańcuszka i 3 słupki* co dało mi efekt dopasowanego rękawa Smile.Zaraz postaram się zamieścić schemat .

Halkuk - Sob 28 Lip, 2007 14:01

Oto wzór , opis i foto oryginału Smile

Zosia32 - Sob 28 Lip, 2007 17:57

Halinko śliczne bolerko zrobiłaś pięknie leży na modelce,torebeczka bardzo fajna
podoba mi się na niej i na bolerku czerwony akcent (kwiatuszki) taki drobiazg
a tak ładnie przyozdabia bardzo bardzo mi się podoba bardzo duże brawa dla Ciebie
brawo radocha brawo radocha brawo radocha brawo love
Pozdrowieni wesoło mi

grzewa - Sob 28 Lip, 2007 21:24

Dziekuję za wzorek. Na razie poczeka, ale na pewno doczeka się realizacji.
uklon

asia0407 - Sob 28 Lip, 2007 22:22

super toberka i bolerko brawo brawo brawo
alicja11 - Nie 29 Lip, 2007 10:32

Halkuk, bolerko i torebka na wesele super,chustę dla syna musisz zrobić ,bo byś sobie tego nie darowała no i 'na wyjście'' będziesz dumna i z syna i z chusty ja wierzę, że się z nią uporasz i to jeszcze przed czasem hopla
Halkuk - Nie 29 Lip, 2007 11:07

Zosiu, Asiu, Alicjo, dziękuję Wam bardzo love kwiatek dla ciebie love
Dziękuję również za to że we mnie wierzysz Alicjo ! Pięknie to napisałaś love po takich słowach muszę to zrobić ! A syn ciągle śle smsy - z pytaniem jak chusta hahahihi

Grzewa, nie ma za co wesoło mi

Mamutka - Nie 29 Lip, 2007 11:18

Halina, pięknie wyszło Ci to bolerko i torebka też jest bardzo ładna cool brawo

Ciekawa jestem tej chusty, z pewnością będzie to wielkie dzieło Smile