Galerie prac użytkowników forum - Rękoczyny Fridy - czarny szal s. 23
Frida - Nie 15 Kwi, 2012 15:36 Temat postu: Rękoczyny Fridy - czarny szal s. 23 Obliczyłam, że miałam dwudziestotrzyletnią przerwę w drutowaniu. Teraz się odważyłam i pokazuję. Akt odwagi to wielki, a zachęciła mnie do niego Marysia54
Nabrałam ochoty i już powstaje kolejna bluzka, rodzą się także pomysły, a to dzięki forum.
Pozdrawiam, Danuta
chocolatin - Nie 15 Kwi, 2012 15:49
Urocza bluzeczka, szkoda że nie zaprezentowana na ludziu
marysia54 - Nie 15 Kwi, 2012 21:38
Frida bluzeczkę zrobiłaś śliczną
jest mi bardzo miło, że mobilizacja do się udała
katrinka - Pon 16 Kwi, 2012 11:22
Bardzo ładna,podoba mi sie wzorek góry
Wiotka555 - Pon 16 Kwi, 2012 13:15
Frida, bardzo ładnie Ci wyszła ta bluzeczka. Ja tez dzięki Marysi wciągnęłam się na nowo do drutów ( miałam trochę większą przerwę niż Ty). Początek masz rewelacyjny. Czekam na następne prace.
Frida - Pon 16 Kwi, 2012 13:32
Dziękuję !
Czuję się nieco zakłopotana, same pochwały.
Następnej bluzki już mam połowę pleców, a w planie różne różności, tylko ciagle chusty nie potrafię zrobić. Odkładam ją na inny czas, może zimą, a zrobię jakiś szal, wydaje mi się zdecydowanie łatwiejszy.
Pozdrawiam, Danuta
Violetta21 - Pon 16 Kwi, 2012 22:15
świetny sweterek czekam na kolejny
Frida - Sob 05 Maj, 2012 16:02
Tym razem narzutka (żakiecik) - na zdjęciu jeszcze nie ma guzików, ale już przyszyłam dwa guziki. Robótka wielokrotnie pruta i zaczynana, liczne próby na drutach i na szydełku, efekt mizerny. Wreszcie zrobiłam na szydełku i jestem tak na 3/4 zadowolona. Włóczka cieniowana w kolorze, różna faktura od gładkiej do kosmatej, ale najgorsze, jak dla mnie, to zrożnicowana grubość. Nitka od cieniutkiej jak nici do szycia do grubej na 2 mm. Zamawiałam przez internet i jakoś nie doczytałam, gapiostwo i tyle.
Poszło w druciarni, a to przecież szydełko. Gapa do kwadratu jestem i tyle.
Kamoni - Sob 05 Maj, 2012 16:03
Bardzo ładna
marysia54 - Sob 05 Maj, 2012 21:30
Żakiecik wspaniały
Violetta21 - Sob 05 Maj, 2012 21:44
fikuśna narzutka
Frida - Nie 06 Maj, 2012 15:03
Dziękuję, Moni, Violu, Marysiu
Orijanna - Pią 25 Maj, 2012 20:50
Super udany powrót! Aż dziwne, że tyle czasu wytrzymałaś bez drutowania
Frida - Wto 29 Maj, 2012 08:05
Orijanno, czasami życie tak się układa, że trzeba zrezygnować nawet z ulubionych zajęć. Mnie się akurat tak poukładało. Coś tam jednak dłubałam, najczęściej jakieś drobiazgi. Przełon nastąpił latem ubiegłego roku - byłam z konieczności na długim zwolnieniu lekarskim i tak jakoś samo wyszło. Wróciłam do robótek i sprawia mi to przyjemność. Dużo się uczę od koleżanek z forum, bo kiedyś robiłam z konieczności, niezbyt finezyjnie, ot, żeby był kolejny ciuszek. Natomiast teraz to zupełnie coś innego. to radość, że nauczyłam się i zrobiłam coś nowego, że wybór włóczek jest ogromny, że jest internet i za jego pośrednictwem poznaję życzliwych ludzi, służących pomocą i radami.
Zrobiłam kolejną bluzkę, postaram się ją pokazać i mam plany na następne dłubanki.
Pozdrawiam, Danuta
elawe - Wto 29 Maj, 2012 08:58
Frida - Pią 06 Lip, 2012 07:06
Upały rozleniwiają, robótka, jeśli jest większa, grzeje kolana, więc dzierganie idzie nieco leniwiej. Zrobiłam kilka rzeczy, ale fotki zrobiłam tylko jednej, bo to dla mnie wyjątkowa robótka. Koleżanka z pracy zobaczyła mnie w tej czeronej bluzce i poprosiła o zrobienie kamizelki "dziurkami" jak nawała ten wzorek. Sama nie wiem dlaczego się zgodziłam, bo trochę się bałam - rozmiar 52. Ale kamizelka powstała, leży doskonale, a koleżanka jest zadowolona, ja również.
Violetta21 - Pią 06 Lip, 2012 09:24
świetna kamizelka
marysia54 - Nie 08 Lip, 2012 21:50
Super kamizelka i najważniejsze że koleżanka zadowolona
Frida - Pon 09 Lip, 2012 06:26
Violu, Marysiu, dziękuję
W piątek skończyłam żakiet szydełkowy, tylko muszę kupić i przyszyć guziki. Jak dla mnie to ogromna robótka, żakiet trochę przed kolana, więc miałam dziegania (i prucia niestety też) na 4 tygodnie. No i skusiłam się na bluzkę lilijkową.
Czas pomyśleć o fotkach.
Pozdrawiam, Danuta
siebusania - Pon 09 Lip, 2012 08:51
Frida, super
elapok - Pią 31 Sie, 2012 07:24
Świetne prace, bardzo podoba mi się narzutka
Frida - Wto 11 Wrz, 2012 07:31
Żakiet szydełkowy, który skończyłam w lipcu, doczekał się fotki, więc się chwalę.
Eliza67 - Wto 11 Wrz, 2012 12:36
Bardzo ładny, fajny wzorek. Z jakiej włóczki robiłaś Frida?
Ja bardzo lubię mój turkusowy.
Violetta21 - Wto 11 Wrz, 2012 13:06
Bardzo ładnie się prezentuje
Frida - Wto 11 Wrz, 2012 13:47
Eliza, dziękuję!
Twój sweter bardzo mi się podoba, widziałam ten wzór w necie, ale dla mnie jest za trudny. Robiłam z tej włóczki
http://www.fastryga.pl/go...id=1119&lang=pl
Violetto, dziękuję za pochwały. Miło mi je słyszeć od Ciebie, bo podziwiam Twoje umiejętności i robótki.
|
|
|