To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Rękoczyny Fridy - czarny szal s. 23

Frida - Nie 15 Kwi, 2012 15:36
Temat postu: Rękoczyny Fridy - czarny szal s. 23
Obliczyłam, że miałam dwudziestotrzyletnią przerwę w drutowaniu. Teraz się odważyłam i pokazuję. Akt odwagi to wielki, a zachęciła mnie do niego Marysia54

Nabrałam ochoty i już powstaje kolejna bluzka, rodzą się także pomysły, a to dzięki forum.
Pozdrawiam, Danuta

chocolatin - Nie 15 Kwi, 2012 15:49

Urocza bluzeczka, szkoda że nie zaprezentowana na ludziu cmoknięcie
marysia54 - Nie 15 Kwi, 2012 21:38

Frida bluzeczkę zrobiłaś śliczną brawo uklon cool radocha brawo
jest mi bardzo miło, że mobilizacja do sztrikuję się udała wesoło mi
cmoknięcie

katrinka - Pon 16 Kwi, 2012 11:22

Bardzo ładna,podoba mi sie wzorek góry brawo brawo brawo
Wiotka555 - Pon 16 Kwi, 2012 13:15

Frida, bardzo ładnie Ci wyszła ta bluzeczka. Ja tez dzięki Marysi wciągnęłam się na nowo do drutów ( miałam trochę większą przerwę niż Ty). Początek masz rewelacyjny. Czekam na następne prace.
Frida - Pon 16 Kwi, 2012 13:32

Dziękuję !
Czuję się nieco zakłopotana, same pochwały.
Następnej bluzki już mam połowę pleców, a w planie różne różności, tylko ciagle chusty nie potrafię zrobić. Odkładam ją na inny czas, może zimą, a zrobię jakiś szal, wydaje mi się zdecydowanie łatwiejszy.
Pozdrawiam, Danuta
cmoknięcie

Violetta21 - Pon 16 Kwi, 2012 22:15

świetny sweterek cool brawo czekam na kolejny hopla
Frida - Sob 05 Maj, 2012 16:02

Tym razem narzutka (żakiecik) - na zdjęciu jeszcze nie ma guzików, ale już przyszyłam dwa guziki. Robótka wielokrotnie pruta i zaczynana, liczne próby na drutach i na szydełku, efekt mizerny. Wreszcie zrobiłam na szydełku i jestem tak na 3/4 zadowolona. Włóczka cieniowana w kolorze, różna faktura od gładkiej do kosmatej, ale najgorsze, jak dla mnie, to zrożnicowana grubość. Nitka od cieniutkiej jak nici do szycia do grubej na 2 mm. Zamawiałam przez internet i jakoś nie doczytałam, gapiostwo i tyle.

Poszło w druciarni, a to przecież szydełko. Gapa do kwadratu jestem i tyle.

Kamoni - Sob 05 Maj, 2012 16:03

Bardzo ładna Smile brawo brawo
marysia54 - Sob 05 Maj, 2012 21:30

Żakiecik wspaniały brawo cool radocha cool brawo
Violetta21 - Sob 05 Maj, 2012 21:44

fikuśna narzutka cool cool
Frida - Nie 06 Maj, 2012 15:03

Dziękuję, Moni, Violu, Marysiu cmoknięcie
Orijanna - Pią 25 Maj, 2012 20:50

Super udany powrót! Aż dziwne, że tyle czasu wytrzymałaś bez drutowania Smile
Frida - Wto 29 Maj, 2012 08:05

Orijanno, czasami życie tak się układa, że trzeba zrezygnować nawet z ulubionych zajęć. Mnie się akurat tak poukładało. Coś tam jednak dłubałam, najczęściej jakieś drobiazgi. Przełon nastąpił latem ubiegłego roku - byłam z konieczności na długim zwolnieniu lekarskim i tak jakoś samo wyszło. Wróciłam do robótek i sprawia mi to przyjemność. Dużo się uczę od koleżanek z forum, bo kiedyś robiłam z konieczności, niezbyt finezyjnie, ot, żeby był kolejny ciuszek. Natomiast teraz to zupełnie coś innego. to radość, że nauczyłam się i zrobiłam coś nowego, że wybór włóczek jest ogromny, że jest internet i za jego pośrednictwem poznaję życzliwych ludzi, służących pomocą i radami.
Zrobiłam kolejną bluzkę, postaram się ją pokazać i mam plany na następne dłubanki.
Pozdrawiam, Danuta

elawe - Wto 29 Maj, 2012 08:58

wesoło mi brawo brawo brawo
Frida - Pią 06 Lip, 2012 07:06

Upały rozleniwiają, robótka, jeśli jest większa, grzeje kolana, więc dzierganie idzie nieco leniwiej. Zrobiłam kilka rzeczy, ale fotki zrobiłam tylko jednej, bo to dla mnie wyjątkowa robótka. Koleżanka z pracy zobaczyła mnie w tej czeronej bluzce i poprosiła o zrobienie kamizelki "dziurkami" jak nawała ten wzorek. Sama nie wiem dlaczego się zgodziłam, bo trochę się bałam - rozmiar 52. Ale kamizelka powstała, leży doskonale, a koleżanka jest zadowolona, ja również.

Violetta21 - Pią 06 Lip, 2012 09:24

świetna kamizelka cool brawo
marysia54 - Nie 08 Lip, 2012 21:50

Super kamizelka i najważniejsze że koleżanka zadowolona brawo brawo cool cool uklon uklon brawo
Frida - Pon 09 Lip, 2012 06:26

Violu, Marysiu, dziękuję cmoknięcie

W piątek skończyłam żakiet szydełkowy, tylko muszę kupić i przyszyć guziki. Jak dla mnie to ogromna robótka, żakiet trochę przed kolana, więc miałam dziegania (i prucia niestety też) na 4 tygodnie. No i skusiłam się na bluzkę lilijkową.
Czas pomyśleć o fotkach.
Pozdrawiam, Danuta

siebusania - Pon 09 Lip, 2012 08:51

Frida, super
elapok - Pią 31 Sie, 2012 07:24

Świetne prace, bardzo podoba mi się narzutka
Frida - Wto 11 Wrz, 2012 07:31

Żakiet szydełkowy, który skończyłam w lipcu, doczekał się fotki, więc się chwalę.

Eliza67 - Wto 11 Wrz, 2012 12:36

Bardzo ładny, fajny wzorek. Z jakiej włóczki robiłaś Frida?
Ja bardzo lubię mój turkusowy.

Violetta21 - Wto 11 Wrz, 2012 13:06

Bardzo ładnie się prezentuje cool cool
Frida - Wto 11 Wrz, 2012 13:47

Eliza, dziękuję!
Twój sweter bardzo mi się podoba, widziałam ten wzór w necie, ale dla mnie jest za trudny. Robiłam z tej włóczki

http://www.fastryga.pl/go...id=1119&lang=pl

Violetto, dziękuję za pochwały. Miło mi je słyszeć od Ciebie, bo podziwiam Twoje umiejętności i robótki.