Zdrowie - [ zdrowie] moje zdrowie
Gabriela36 - Sob 05 Sty, 2013 17:50 Temat postu: [ zdrowie] moje zdrowie Chcialam się poradzić w pewnej sprawie. Wiem że raczej mi nic nie dolega, ale czy jest możliwe zeby czlowiek prowadzący normalny tryb zycia mierząc temperaturę ciala mial raz 35, 8 raz 35,7 a raz 36, 6. Czy jest to objaw jakiejś choroby?
stonesik - Nie 06 Sty, 2013 09:50
Gabriela36, a czy jesteś pewna, że masz sprawny termometr? Tylko się nie obraź proszę:) Ja uszkodziłam ostatnio stary, dobry termometr rtęciowy. A ponieważ nie ma ich już w sprzedaży, kupiłam jakiś elektroniczny (nie, nie był tani) - porażka!!! Nie wiem, czy przy malarii wskazałby więcej niż 35 stopni Ostatnio chorowało mi dziecko. Gorące czoło jak piec niemalże a na termometrze 35,8- masakra! W aptekach są teraz dostępne termometry alkoholowe - identyczne jak te rtęciowe - te polecam. Elektroniczne miałam już trzy i żaden nie spełniał swojego zadania:( Może mam pecha
chesseva - Nie 06 Sty, 2013 10:27
Takie temperatury pokazują termometry douszne i zbliżeniowe i to jest normalne. Wystarczy, żeby stwierdzić, czy dziecko ma gorączkę i czy dużą. A jeśli chciałabyś mierzyć temp dokładnie np. do wykresów płodności, żeby starać się o dziecko, to musisz mierzyć pod językiem, w pochwie lub analnie. I to też można elektronicznym, ale z normalnym "noskiem", takim jak miały stare rtęciowe pod pachę. I liczy się wtedy pora dnia i kilka innych rzeczy. Większe info na PW w razie potrzeby, bo już zaczynam przynudzać. Muszę widzę jeszcze wypróbować alkoholowy. Pozdrawiam ciepło, bo zima
Gabriela36 - Wto 08 Sty, 2013 09:21
dzieki za odpowiedź
|
|
|