Linkownia - Gardło :|
Anonymous - Pon 18 Gru, 2017 12:07 Temat postu: Gardło :| Hej,
Wiem, że trochę nie na temat, ale mam ważną sprawę: od kilku dni boli mnie gardło i nie mam kompletnie pomysłu, jak zwalczyć ból. Próbowałem już płukanek i miodu, ale nie daje to żadnych efektów Muszę jak najszybciej wyzdrowieć, ponieważ pracuję w banku jako doradca klienta, co wiąże się z ciągłymi rozmowami. Jeśli wiecie, jak się z tym uporać, to podzielcie się swoimi sposobami. Z góry dziękuję
Merghen - Pon 18 Gru, 2017 13:05
Kiedyś znajoma farmaceutka poleciła mi pewien środek, który w aptekach był robiony na zamówienie ale można go zrobić w domu. Na pół szklanki wody dać około 1 łyżki wody utlenionej oraz łyżeczkę oliwy z oliwek (zamiennie wylać kapsułkę witaminy A+E). U mnie zawsze łagodziło i leczyło ból gardła. Natomiast płukanie solą to pomyłka. Szałwia też niewiele dawała czy inne zioła.
AlaJ - Śro 20 Gru, 2017 19:08
Znajomy lekarz kiedyś mi powiedział, że można nawet 10 tabletek chlorchinaldinu - tabletek do ssania na gardlo zaaplikowac sobie i pomoże. Spróbowałam - zdaje egzamin. Jak landrynki jedną po drugiej ssalam i pomagało. Koleżankę też wyleczylam w ten sposób .
japoneczka01 - Śro 20 Gru, 2017 21:16
1/4 łyżeczki od herbaty mielonego, suszonego imbiru wziąć do ust i possać jak długo się da (dość mocno piecze) i powolutku połknąć. Likwiduje ból gardła i pieczenie w ciągu 15 minut na stałe. niczym już nie płukać i starać się nie pić przez godzinę. U mnie sprawdza się ten sposób.
II sposób:
Płukanie gardła 3 % wodą utlenioną nierozcieńczona b. szybko likwiduje problemy gardłowe.
|
|
|