To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Misia0808 -str. 210 nowosci

misia0808 - Sob 28 Lip, 2007 22:23

schemat do tego drugiego
[IMG]http://images25.foto...1f29m.jpg[/IMG]

Zaczęłam robić z beżowej alminki, druty nr 2,5

Natomiast wiatraczki zaczęłam z Hemery - kolor taki ekri, szydełko nr 1,5.
Mam dopiero trzy elementy Sad

Jeśli chodzi o schemat do tej bluzki z wiatraczków to dysponuje tylko ksero a w domu nie mam skanera, wiec mogę umieścić dopiero w poniedziałek.
No i niestety muszę sie do czegoś przyznać.
Zagladnęłam na stronę MAO i zakochałam sie w kocyku, który zrobiła, no i musiałam zacząć Very Happy
Tyle mam

Takim to sposobem mam nie dwie a trzy rozpoczęte robótki, no ale to chyba nikogo nie dziwi zebalek

Antonina - Nie 29 Lip, 2007 07:57

Misia- z tego co widzę - robisz chyba z tego schematu, z którego robiłam pomarańczową bluzkę. Z cieniutkich nici wyglada inaczej- bardziej elegancko.
To ten schemat?:

misia0808 - Czw 09 Sie, 2007 18:54

Z moich nader ambitnych planów nareszcie udało się zrealizować dwa.
Po pierwsze skończyłam sweterek. Robiłam z Alminy, na drutach ale z wykończeniem szydełkowym. Wyszło 30 dkg. Z efektu jestem raczej zadowolona

Skończyłam także kocyk dla - no właściwie to jeszcze nie wiem kogo - bo płeć mojego przyszłego potomka jeszcze nieznana wesoło mi

Narazie suszy się na balkonie więc fotki będą jutro.
Jeśli chodzi o wiatraczkowy sweterek to juz nie jest tak wesolo, oj nie jest.
Robię z Hemery, więc przybywa bardzo powoli.
Na dzień dzisiejszy mam dopiero dwa rzędy motywów wkolo - bo robię bez zszywania - którego nawiasem mówiąc nie cierpię.
Nie wiem zupełnie kiedy go skończę, ale profilaktycznie nie zaczynam żadnej nowej robótki, żebym nie miała wymówki do odrywania się od niej.

Poza tym mam dużo mniej czasu na dzierganie niż zwykle, bo co prawda w tym roku nigdzie nie wyjeżdzamy na urlop, ale remont w mojej firmie przedłuża się i wracamy z mężem coraz póżniej po prostu wykończeni a do 1 września tak niedużo czasu już zostało, że coraz częściej boję się, ze nie zdążymy.

tintam - Czw 09 Sie, 2007 19:29

Misia sweterek jest przepiękny brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
maranta - Czw 09 Sie, 2007 19:46

Przepiękny, prześliczny, wspaniały cool cool cool
misia0808 - Pią 10 Sie, 2007 16:58

Cieszę sie, ze Wam się podoba sweterek wesoło mi
Wielkie dzięki za tyle miłych słów
A oto obiecany kocyk

Myśle, że zmienię kokardki, bo są za blade (na fotkach zupełnie niewidoczne)

misia0808 - Pią 10 Sie, 2007 20:40

Bjanna - jesli to będzie dziewczynka to po prostu uduszę moją córkę zebalek bo stanowczo twierdzi, że napewno i tym razem moja synowa powije chłopca. A serio - chyba zrobię drugi zebalek
Fruziu - lubię mieć coś w łapkach, robię wieczorami i rano, bo bardzo wcześnie wstaję. Nie mam tyle obowiązków domowych co kiedyś, bo moje dzieci mieszkają juz osobno a ja siłą rozpędu muszę coś robić....
Lauro - muszę Ci przyznać rację - część drutowa - dziecinnie prosta, ale szydełkowa to koszmar . Elementy niby proste, ale potem łączenie igłą - dużo czasu pochłania. Niegdyś haftowałam dużo więc przydały sie umiejętności. Jeśli zdecydujesz się robić, to służę radą.
Wszystkim serdecznie dziękuję za miłe słowa.
Idę dalej katować się wiatraczkami bo aż wstyd sie przyznać, ale chyba leń mnie opanował, bo odrzuca mnie od tych nieszczęsnych wiatraczków do tego stopnia, ze dzisiaj zabrałam się za układanie w szafie czego serdecznie niecierpię zebalek

Bernadka - Sob 11 Sie, 2007 07:38

misia0808, kocyk śliczności , brawo brawo brawo brawo cool
bjanna napisał/a:
ale powiedz co zrobisz jak to będzie dziewczynka?
heheher u mnie wszyscy przy trzecim mówili że na pewno będzie chłopiec heheheheh a ja od 6 miesiąca nic im nie wybijałam z głowy ale 100 % wiedziałam że będzie dziewczynka po USG heheheh więc miałam ubaw jak sąsiadki i wszystkie znajome rozczulały się jak super wyglądam i że na pewno chłopczyk hahahihi hahahihi hahahihi hahahihi hahahihi hahahihi hurrraaa
Bernadka - Nie 12 Sie, 2007 10:11

bjanna napisał/a:
dostałam całkowity zakaz kupowania różowych ubranek
heheh a hahahihi ja kocham różowe ubranka , no ale ja mam panienkę więc mogę hahahihi ale kocyk to i tak kolorek by mi nie przeszkadzał bo jest przesłodki bye
misia0808 - Nie 19 Sie, 2007 12:04

Nareszcie udało mi się skończyć wiatraczkowy sweterek.
Zużyłam 22 dkg HEMERY koloru ecru. Szydełko 1,6
Zrobiłam rękawek 3/4 - bo taki lubię. Będę miała na rozpoczęcie roku szkolnego i inne tego typu okazje.

Teraz muszę poszperać w necie, bo chwilowo zabrakło mi pomysłow - co dalej. Letnie - raczej już nie warto, chyba coś jesiennego. Tak wogóle to marzy mi się kamizelka, chciałabym spódnicę czarną ale nie mam jeszcze na nią pomysłu. Mam za to czarną kornelię kupioną w Rumento.

maranta - Pon 20 Sie, 2007 16:49

Bluzeczka niebanalna, z pewnością wszyscy będą Ci jej zazdrościć, podziwiam staranność wykonania i piękny efekt brawo brawo brawo
misia0808 - Sob 01 Wrz, 2007 20:20

Właśnie skończyłam tuniczkę ciążową dla mojej synowej ale mi niestety nie wyschła, więc fotki jutro.
Zeby Wam nie było smutno to wklejam fotki "drobiazgów" jakie wydziergałam w tzw. międzyczasie - czyli jak mi sie nudziło przy dzierganiu tuniki wesoło mi

i serwetka na szafkę do łazienki

misia0808 - Nie 02 Wrz, 2007 12:10

Obiecałam Wam wczoraj fotki tuniczki ciążowej mojej synowej, więc je wklejam

Poszło prawie 40 dkg Sonaty.
Szydełko nr 1,75.
Przyznam się, ze to mój debiut podwójny -
- po pierwsze nigdy dotąd nie robiłam z sonaty i muszę przyznać, ze bardzo dobrze się z niej robi a gotowy wyrób jest bardzo milutki i Pauli niezwykle przypadł do serca. Do tego stopnia że nieśmiało wspomniała, że rozpinany sweterek z tej włóczki byłby też fajniutki. Ciężarnej sie nie odmawia, więc chyba mam znowu robotę wesoło mi
- po drugie pierwszy raz robiłam odzież dla ciężarnej. Ponieważ robiłam wkoło, to podzieliłam na dwie części i tył robiłam gładko, natomiast z przodu dobierałam słupki na brzuszek.
Efekt przyszłej mamusi się podoba - a to najważniejsze.

Dostałam zamówienie na kombinezonik, więc będę teraz go dziergać.
Jeszcze nie zdecydowałam, czy będzie to praca szydełkowa czy wykonana na drutach.
Poza tym kupiłam przesliczny moherek zieleń butelkowa i zaczęłąm na drutach własnego pomysłu sweterek zakładany.
Chyba pooglądam także zapasy włóczkowe, bo marzy mi się poncho.
To tyle w kwestii planów, ale jak chyba sami tego doświadczacie plany nie zawsze idą w parze z wykonaniem nie wiem co będę robiła w najbliższym czasie. hmm

misia0808 - Nie 02 Wrz, 2007 14:44

Fruziu - niestety nie mam schematu robiłam tuniczkę ze zdjęcia, które przyniosła synowa.
Jeśli znajdę coś podobnego to wkleję.
Mogę tak na szybko podpowiedzieć, że robiłam w ten sposób:
I rząd - łańcuszek
II rząd - w co drugie oczko łąńcuszka: *1 słupek, 1 o łańcuszka, 1 słupek, 1 o. łańcuszka, 1 słupek,1 o. ł, 1 słupek, 1 o łańcuszka, 2 słupki przedzielone 2 o. łańcuszka*
III rząd - w każdy słupek poprzedniego rzędu 1 słupek, na łąńcuszku - 2 słupki - powtarzać
IV rząd - jak II

Wszystkim nisko się kłaniam i bardzo dziękuję za ciepłe słowa cmoknięcie

misia0808 - Nie 02 Wrz, 2007 20:00

Cieszę sie bardzo, że moje prace Wam się podobają. To takie budujące wesoło mi
Jarko serwetkę robiłam według schematu z Diany - Robótki Ręczne nr 2 z 2000 roku. Niestety nie mam skanera więc zamieszczam fotki, chociaż zupełnie nie wiem, czy z nich coś wyczytasz

Mao - chętnie pomogę przy robótkach dla przyszłych mam, jeśli będzie taka potrzeba.
A tak a propos to nieźle się nakombinowałam przy dzierganiu tuniczki, włącznie z paradowaniem z poduchą na brzuchu - w celu zlokalizowania odpowiedniego miejsca na poszerzanie - hihihihi

Bernadka - Pon 03 Wrz, 2007 14:02

misia0808, śliczności i tuniczka i wszystko cool cool cool brawo
misia0808 - Wto 04 Wrz, 2007 16:59

Wszystkim, którzy oglądają moje prace za tyle ciepłych słów bardzo, bardzo dziękuje.
Dziewczyny cmoknięcie
Karolinko - ja swoje spódnice jak dotychczas robiłam z Kornelii, peonii, bawełnianych nici kupionych na Allegro, Altun Basak Star ( ta brązowa) - po prostu świetna na spódnicę .. Teraz mam w planie - z kotka wiskozowego. Jesli chodzi o sonatę, to nie bardzo ją widzę na spódnicę. Dla mnie za gruba na szydełko, ale to tylko moje zdanie. Z bawełny - Almina byłaby odpowiednia, floria,
Gosiek - schematy na buciki zamieszczam niżej

misia0808 - Nie 09 Wrz, 2007 12:48

Dawno mnie tu nie było, co nie znaczy, ze nic nie robiłam wesoło mi
Jakiś czas temu, robiąc przegląd znalazłam kupioną w lidlu bawełnę fioletowego koloru i nie miałam pomysłu co z niej zrobić.
I kiedy oglądając strony rosyjskie natknęłam sie na topik wiedziałam, ze to jest to.
Problem że bawełny miałam 15 dkg, wiec zdecydowałam sie na połączenie z inną, a efekt tego polączenia oceńcie sami.

Obecnie dziergam sweter dla mojego męża i jak go skończę to nieomieszkam Wam pokazać.
Kończę także moherowy sweterek dla siebie, więc chyba wracam do drutów i częściej tu będę.

misia0808 - Nie 09 Wrz, 2007 12:53

Jeszcze raz wszystkim dziekuję.
Chciałabym Wam pokazać jeszcze jeden drobiazg, a raczej "próbnik". Nigdy nie robiłam kombinezoników, więc do jego wykonania zużyłam resztki włóczek.

misia0808 - Nie 09 Wrz, 2007 15:59

Dziewczyny - dziękuję. uklon uklon
Chyba każda z nas potrzebuje odrobiny pochwał, a jeśli są one ze strony mistrzyń szydełka, to tym bardziej są miłe.
Bjanna - oczywiscie masz rację. Nastepny napewno taki bedzie, ale jak napisałam w poprzednim poście jest to mój debiut i nogawki robiłam na okrągło, więc nie bardzo mogłam zrobić zapięcie.

misia0808 - Nie 16 Wrz, 2007 19:08

Skończyłam płaszczyk, a wyglada tak:

Skończyłam także zakładany sweterek z moherku, ale on jest "drutowy"

Obecnie kończę sweterek - tez drutowy dla męża.
No i muszę z Wami podzielić sie moim nieszczęściem. Kto jak kto ale Wy mnie zrozumiecie.
Trzy dni temu mój komp się zbuntował i totalnie odmówił posłuszeństwa. Padł dysk. Efekt - utraciłam wszystkie dane, więc mam teraz czyściutki kompik i żadnych "skarbów" tak pieczołowicie zbieranych w necie. Nie mam nawet adresów ulubionych stron noo
Jestem z tego tytułu bardzo nieszczęśliwa - zwłaszcza że ostatnio "uzbierałam" sobie całkiem pokaźny zbiorek "do zrobienia". Trudno, jakoś to przeżyję, chociaż bardzo mi żal...

maranta - Nie 16 Wrz, 2007 19:39

Prace wspaniałe brawo cool brawo cool brawo

misia0808 napisał/a:
utraciłam wszystkie dane, więc mam teraz czyściutki kompik i żadnych "skarbów" tak pieczołowicie zbieranych w necie. Nie mam nawet adresów ulubionych stron

Ojjjj glaszcze
Nie ma szans na odzyskanie danych z tego padniętego dysku?

Bernadka - Pon 17 Wrz, 2007 08:01

śliczny brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
misia0808 - Pon 17 Wrz, 2007 18:55

Wydziergałam sobie zakładany sweterek z moherku. Wyszło troszeczke powyżej 20 dkg. Wzór bardzo prosty - dżersej, tylko wykończenia ążurek. Już miał swój debiut i jestem zadowolona - dobrze mi się w nim chodzi.

misia0808 - Sob 22 Wrz, 2007 14:42

Niestety nie mam czym się pochwalić, bo obecnie robię sweterek dla córki - na drutach i sobie czarny golfik - szydełkiem, ale jestem jeszcze daleko.
Mogę jedynie pokazać sweterek dla męża