Galerie prac użytkowników forum - Bożena i jej dłubanki wszelkiej maści
Pysiatom - Sob 23 Wrz, 2017 14:03
Papryczki śliczne , a szal jest piękny.
Elżbieta P. - Sob 23 Wrz, 2017 17:32
Zawsze coś fajnego pokazujesz, a zachwycam się zegarem, jest rewelacyjny
Bożena- 2000 - Czw 19 Paź, 2017 21:18
]Mamy jesień, czas na pachnące woreczki. Bywa, że nasze piękne woreczki są krótko pachnące. W ubiegłym roku znalazłam w gazetce ciekawy przepis.
jak widać mamy tu i waciki kosmetyczne i olejki zapachowe i susz kwiatowy.
Wypełniamy woreczki, skrapiamy waciki . Waciki wkładamy do środka, na plecki woreczka. Zamiast wacika z olejkiem zapachowym może być mała pachnąca świeczka. Na kilka dni wkładamy woreczek do pudełka ..i gotowe. Woreczek pachnie pięknie, a kiedy przestanie wymieniamy wacik lub świeczkę.
Jak widać po moich woreczkach obraziłam się na lawendę/ tz na haft/Nie haftuję kwiatka, ale zapach lubię.
Tym razem używałam oleju lawendowego i oleju cytrynowego. \Skropiony wacik można też położyć w szafie
tak prezentują się moje woreczki.
spore ,prawda?
I kolejna cienizna, waga ok 60gram.
I jesienne kwiatki.
-fajna jest ta kapusta dekoracyjna, długo stoi.
Krakowianka - Czw 19 Paź, 2017 22:02
Bożena- 2000, woreczki pięknie wyhaftowane
szal bardzo delikatny a kapuście zmieniaj często wodę bo inaczej zapach jest nie ciekawy..
kabyr - Pią 20 Paź, 2017 08:39
Bożena- 2000, woreczki zapachowe prima
szal chętnie bym przygarnęła w mroźną zimę.
Pysiatom - Pią 20 Paź, 2017 11:54
Woreczki są śliczne , tak jak i szal.
nula - Nie 22 Paź, 2017 08:19
kolejna udana produkcja
cienizna super - fajne kolorki - takie moje
marysia54 - Nie 29 Paź, 2017 17:05
Cudne woreczki zapachowe, szal przepiękny
i super jesienne kwiatki
zabka611 - Pon 30 Paź, 2017 07:57
Woreczki fajny pomysł na prezenty pod choinkę szal piękny
Marwalen - Śro 08 Lis, 2017 13:57
Sliczne woreczki, szale
aptenia - Czw 09 Lis, 2017 09:04
Woreczki cudne,
Szale pięke
Bożena- 2000 - Śro 15 Lis, 2017 00:20
Krakowianka, -wiem, że o urodę i zapach kapusty dekoracyjnej trzeba dbać , bo łapie zapaszek nie do zniesienia.
Nasze forum to jedyne miejsce gdzie chwalą za nic nie robienie. Ogłaszam, że moje lenistwo czuje się usatysfakcjonowane Waszym głaskaniem. Dziękuję.
Podobno zrobiłam piękne czapki. Dotarły już do właścicielki, która jest nimi zachwycona. Mnie się też podobały, ale jak patrzę na zdjęcia to...
\
Ta pierwsza jest rozciągliwa, dopasowująca się do głowy. Kłoskowa-siwa jest dużą puszystą czapą. Na zdjęciach tego nie widać.
Ostatnio pasjonują mnie prute wzorki/ taki jest w granatowym wdzianku z kapturem/
tu ćwiczenia z innym, tego typu, wzorem.
Nie wiem czy widać, ale ćwiczyłam tu 4-wersje.
Pysiatom - Czw 16 Lis, 2017 17:18
Bardzo fajne czapki .
marysia54 - Sob 18 Lis, 2017 21:59
Fantastyczne czapki i bardzo ciekawe wzorki
kabyr - Sob 18 Lis, 2017 23:16
| Bożena- 2000 napisał/a: | | [b]Nasze forum to jedyne miejsce gdzie chwalą za nic nie robienie. Ogłaszam, że moje lenistwo czuje się usatysfakcjonowane Waszym głaskaniem. |
Bożenko w tym temacie to ja Cię wyprzedzam o mile...........
Ja to dopiero nic nie robię
Czapy przepiękne. Ja poszłam i kupiłam u chińczyka.
Elżbieta P. - Pon 20 Lis, 2017 12:00
Super czapki kłoskową też zrobiłam, nawet w podobnym kolorze
Bożena- 2000 - Czw 14 Gru, 2017 21:49
kabyr, nie przechwalaj się leniem, bo byłam na Twojej stronce i widziałam świetne prace w tym bardzo szykowny sweterek. Ale ja też się ciut poprawiłam, bo nalepiłam ogromnie ilości pierogów i uszek. Spodziewam się miłych gości- wielbicieli pierogów.
W mojej skrzynce pocztowej odkryłam przesyłkę od anonimowego nadawcy. A w środku
przepiękne prace KAMY, lub jak kto woli Żabki 611. Rewelacja, a mina mojego Męża bezcenna. No i nie zawekowałam tej miny, bardzo żałuję. Proponuję te cudne frywolitki obejrzeć na stronie Kamy, bo moje zdjęcie wyszło marniutkie.One są takie doskonałe i bielusieńkie.Kama. Bardzo gorąco i serdecznie Ci dziękuję.\Oprawię je/
Jak tu teraz pokazać swoje drobiazgi? Przy takich pracach?
Jakoś to trzeba wziąć na klatę.
pozdrawiam wszystkie koleżanki, które tu jeszcze zaglądają.
kabyr - Czw 14 Gru, 2017 22:03
Bożena- 2000, Ty nazywasz swoje prace drobiazgami.
Szale przepiękne
nula - Pią 15 Gru, 2017 08:33
o, jakie fajne
bardzo oryginalne
i ta ma być to nic nie robienie ?????
marysia54 - Nie 17 Gru, 2017 16:09
Bożena- 2000
Przepiękne szale
bardzo mi się podoba ten szal ale nie wiem jak się za niego zabrać.
prezent śliczny
Bożena- 2000 - Wto 19 Gru, 2017 19:40
Maryniu, jak te szaliczki zrobiłam bez wzoru. Gdzieś widziałam wzór , ale na szydełko. Chciałam druty. Zrobiłam 1/2 baktusa. T\z nabrałam trzy oczka i w co drugim rzędzie dobierałam jedno oczko z jednej strony. Mierzyłam na siebie. Kiedy uznałam , że wystarczy zrobiłam 10 paseczków w górę tz mnie wyszło 6oczek po 9 rzędów. W siwym za każdym razem obcinałam nitkę i dowiązywałam. W kolorowym schodziłam szydełkiem, czyli jedną stronę paska obrabiałam szydełkiem i .. robiłam kolejny pasek. Tyle, że ostatnie oczko z szydełka przerabiałam razem z pierwszym oczkiem z drutu. Następnie wszystkie oczka nabierałam na drut i dalej robiłam tak samo jak przed paskami, czyli dobierając jedno oczko co drugi rząd. Zakończyłam schodkowo, Czyli 15 oczek, 20 o 25o. i reszta .Koniec. Jeśli zechcesz to Ci to pomierzę.
Fajne szale , na nasze nadmorskie wiatry.
marysia54, nula, kabyr, serdecznie dziękuję i cieplutko pozdrawiam.
krzysia551 - Wto 19 Gru, 2017 20:38
Bożena- 2000, śliczne śliczne śliczne
Pysiatom - Czw 21 Gru, 2017 10:50
Fantastyczne szale i cudny prezencik , który otrzymałaś.
marysia54 - Pią 22 Gru, 2017 13:23
Bożenko, bardzo dziękuję, teraz wiem o co chodzi . Rzeczywiście
tak można zrobić i wygląda to świetnie. Myślę, że sobie poradzę.
Ainer - Pon 25 Gru, 2017 21:01
Cudo
|
|
|