Autor tematu Pomogła: 16 razy Dołączyła: 29 Cze 2009 Posty: 838 Skąd: Poznań
Medale: Brak
Wysłany: Pią 19 Paź, 2012 21:54 koronkowe narożniki po brugijsku
Ogromnie podoba mi się ta serweta:
Jednak nie bardzo sobie radzę z tymi koronkowymi wstawkami. Tak, wiem, one są bardzo proste, w końcu to tylko zwykłe oczka łańcuszka. Ale ja niestety potrzebuję dokładnych informacji o liczbie tych oczek.
Czy na podstawie poniższego fragmentu wzoru, ktoś z rosyjskojęzycznych maranciaków mógłby mi powiedzieć, czy te wstawki są dokładnie rozpisane? A jeśli tak, to czy dałoby się przetłumaczyć fragment dotyczący tych wstawek?
Będę baaaaardzo wdzięczna...
tam sa cyferki. one mówia ile oczek łancuszka.
te petelki bez podpisu na zakrecie mysle ze spokojnie 5 oczek łancuszka. tak mi zreszta wyglada jak patrze.
wiesz w ogole od czego zaczac?
Autor tematu Pomogła: 16 razy Dołączyła: 29 Cze 2009 Posty: 838 Skąd: Poznań
Medale: Brak
Wysłany: Nie 21 Paź, 2012 22:39
Niestety tam cyferek jest całe mnóstwo i nie wiadomo, które czego dotyczą, przynajmniej ja nie wiem
Ale wierzę, że może znajdzie się jakaś dobra dusza ze znajomością rosyjskiego, która mi powie, co oznaczają te cyferki
cyferki sa obok łancuszkow i ich dotycza, czyli mówią z ilu oczek łacuszka je zrobic
ilosci slupkow sama zliczasz bo sa one pokazane jako kreski- wiec ilosc kresek to ilosc słupków z tego co widze od 3 do 8 jesli dobrze policzyłam
'luczki' z lancuszkow bez cyferek to moim zdaniem łancuszki z 5 oczek lancuszka
slimaka - uzyskujesz robiac słupki i jednoczesnie łancuszkami wplatasz je fantazyjnie łącząc petelkami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11