Wypadek ucznia |
Autor |
Wiadomość |
Kalima
Użytkownik aktywny
Kraj:
Autor tematu Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 04 Lis 2011 Posty: 507 Skąd: Chrzanów
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2014 11:20 Wypadek ucznia
|
|
|
Mam straszny dylemat i nie wiem już co zrobić. W marcu moja Gwiazdka będąc już po zajęciach, ale jeszcze na terenie szkoły miała wypadek w wyniku którego doznała skręcenia kolana i w efekcie na 2 miesiące została unieruchomiona. Pani od BHP domaga się ode mnie złożenia oświadczenia. NIe zgodziłam się podpisać oświadczenia, które przygotowała, bo było tak sformułowane jakby kompletnie się nic nie stało. W dodatku powołała się na rozporządzenie MEN podając definicję wypadku w szkole. Tam takowej nie ma i nie ma jej w żadnych przepisach - funkcjonuje w ramach wykładni. Faktem jest, że Mała nie przebywała wtedy pod bezpośrednią opieką pracownika szkoły, bo wracała po zajęciach do domu, ale był to wypadek na terenie szkoły. Ponadto rozporządzeniu tym nie ma nic o obowiązku złożenia przeze mnie takiego oświadczenia. I co ja mam teraz zrobić - pisać oświadczenie, czy nie. Moim zdaniem po dokładnej analizie rozporządzenia to szkoła ma obowiązek powołania zespołu i zbadania okoliczności wypadku, a następnie mają przygotować protokół, który po zapoznaniu się mam podpisać. Nie chcę nikomu robić na złość i nie chcę się czepiać, ale skoro tak postawili sprawę, to muszę wiedzieć dokładnie.
I w związku z tym mam pytanie czy wiecie cokolwiek na temat takich oświadczeń?
|
_________________ Zapraszam na mój blog:
http://noireejewellery.blogspot.com/
Oraz Fanpage:
https://www.facebook.com/Noireejewellery/ |
|
|
|
|
malagosia4
Użytkownik średnioaktywny
Kraj:
|
Wysłany: Wto 15 Lip, 2014 01:02
|
|
|
Nie nie pisz żadnego oświadczenia tylko nadaj dalszy bieg sprawie staraj się o odszkodowanie a jak będzie potrzebne oświadczenie to poproszą Cię o to inne instytucje zacznij od kuratorium i tam się dowiedz reszty
|
|
|
|
|
Kalima
Użytkownik aktywny
Kraj:
Autor tematu Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 04 Lis 2011 Posty: 507 Skąd: Chrzanów
|
|
|
|
|
lucyna112
Użytkownik średnioaktywny
Kraj:
Pomogła: 6 razy Wiek: 61 Dołączyła: 18 Gru 2006 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|