spodnica szydelkowa w ananasy |
Autor |
Wiadomość |
vichta
Użytkownik b. aktywny Marzena
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Autor tematu Pomogła: 104 razy Wiek: 58 Dołączyła: 10 Cze 2014 Posty: 1943 Skąd: Piotrkow Tryb/Oxford
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2014 22:28 spodnica szydelkowa w ananasy
|
|
|
Znalazlam, wiec sie dziele.
Calosc sklada sie z 9 filmow.
A przy okazji... Mysle, ze autorka korzystala ze wzoru na jakis obrus, ale nie udalo mi sie go znalezc.
Prosilam o schemat, ale nie odpisala. Moze ktos wie, gdzie go znalezc?
https://www.youtube.com/w...uA&noredirect=1
|
|
|
|
|
vichta
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Autor tematu Pomogła: 104 razy Wiek: 58 Dołączyła: 10 Cze 2014 Posty: 1943 Skąd: Piotrkow Tryb/Oxford
|
Wysłany: Nie 05 Paź, 2014 15:58
|
|
|
Autorka odpisala.
Niestety, schematu nie posiada. Ale w razie pytan mozna do niej pisac i obiecala pomoc.
|
|
|
|
|
she1983
Milczek Jagoda
Kraj:
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Cze 2012 Posty: 46
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 10 Lis, 2014 21:12
|
|
|
Vichta
Góra to zwykłe ananasy a dół spróbuj pokombinować ze wzoru nr 45 w moim albumie na picasaweb Dodawanie ananasów to zdj 26 i 27 albo 36
oczywiście wszystko w albumie spódnice.
Niestety operuję cały czas na tel więc nie mam jak wstawić linku bezpośredniego- a raczej nie umiem:-(
Mam nadzieję że na coś się przydadzą i wkrótce będziesz mieć to cudo i podzielisz się schematem
|
_________________ picasaweb.google.com/she19830808 |
Ostatnio zmieniony przez she1983 Pon 10 Lis, 2014 21:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vichta
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 20:25
|
|
|
she1983, ja te wzory wszystkie mam. Nie na tym polega problem. Swietlana robi bardzo luzno i spodnica wyglada tak za kolano. Jesli ja zrobie scisle, to wyjdzie mi miniowka na dyskoteke, a ja nie chadzam
Mi chodzi o to, zeby miec jakis fajny wzor spodnicy, ktora uklada sie w taki wlasnie dzwon, ale zeby byla do kostek. Z rozszerzaniem sobie poradze, ale ananasy musza byc coraz wieksze. I jak sie juz go zacznie, to nalezy skonczyc. I moze sie okazac, ze jeden konczy sie 10 cm nad kostka, a ten ostatni, najwiekszy i najdluzszy zarazem, 5 cm "pod ziemia". I co wtedy? Zostawic dlugosc taka "ni w piec, ni w dziewiec'? Naciagac? Nie chcialabym pruc calej spodnicy i przerabiac jej od poczatku... Moglabym probowac policzyc dlugosc wedlug ilosci przerobien, ale im spodnica dluzsza, tym te wyzsze rzedy wyciagaja sie bardziej pod ciezarem nastepnych, wiec to tez takie liczenie "na oko".
Wzor jest fajny na spodnice dla kogos, komu nie bardzo zalezy, czy bedzie troche przed, czy troche za kolano, moze nawet na pol lydki. Jaka wyjdzie, taka bedzie.
|
|
|
|
|
elcja27
Użytkownik aktywny Elżbieta K
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 16 razy Wiek: 54 Dołączyła: 07 Mar 2013 Posty: 786 Skąd: Rudnik nad Sanem
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 20:46
|
|
|
vichta, może poszperaj po tym blogu http://samobranochka-l.ru/, pamiętam że widziałam tam kilka długich szydełkowych spódnic i taka w ananasy też, tylko u mnie z rosyjskim bardzo kiepsko :)więc dokładniej ci nie określę.
|
_________________ "Mierz siły na zamiary, nie zamiar według sił"
Goście mile widziani
http://elcja.blogspot.com/ |
|
|
|
|
kabyr
Super gaduła :)) Kabyr
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 68 razy Wiek: 72 Dołączyła: 22 Lis 2007 Posty: 7647 Skąd: Bydgoszcz
Medale: 3 (Więcej...)
|
|
|
|
|
kabyr
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
|
|
|
|
vichta
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 22:47
|
|
|
Kabyr, ja wlasnie do tej spodnicy zamiescilam link w pierwszym poscie, zeby sie nim podzielic z innymi
Ja NIE SZUKAM pomyslu ani wzoru na spodnice. Mam ich naprawde wiele. Chodzi o dopasowanie wzoru do dlugosci. To nie musza byc koniecznie ananasy. Moim faworytem jest ten wzor:
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=12336
W marcu jade do kraju, wiec wtedy kupie kordonek, bo przesylka do Anglii droga, a pospiechu nie ma
|
|
|
|
|
kabyr
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 22:50
|
|
|
vichta, przeczytałam pośpiesznie.
Widać nie dokładnie.
To nic inni może skorzystają.
|
_________________ Miłego dnia życzę
Barbara |
|
|
|
|
vichta
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 23:13
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 21 |
|
|