|
Pomocy przy Vitamin D |
| Autor |
Wiadomość |
margolina
Milczek

Autor tematu Dołączyła: 28 Wrz 2013 Posty: 5
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 29 Wrz, 2013 10:40 Pomocy przy Vitamin D
|
|
|
Witam serdecznie:)
Potrzebuję Waszej pomocy, bo utknęłam w jednym miejscu. Zrobiłam już górę i rozdzieliłam na rękawy i resztę, zaczęłam robić rzędy skrócone ale ten klin ma za duży kąt i nie wiem jak mam robić dalej. Jeżeli któraś z Was robiła Vitamin D i byłaby skłonna mi pomóc, to prześlę na maila te trzy zdania z którymi mam problem, bo opublikować ich tutaj chyba nie mogę.
Z góry serdecznie dziękuję:)
margolina
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
margolina
Milczek

|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
margolina
Milczek

|
Wysłany: Nie 29 Wrz, 2013 14:50
|
|
|
To jest ten frabment:
p to 4 sts past left m, w&t
( ja zrobiłam 4 oczka za lewym markerem, zawinęłam i odwróciłam)
Repeat last 4 short rows 8 more times, turning 3 sts past previous turn* each time.
*Be careful to count 3 sts past the previous turn, not wrap, this means you turn 2 sts past the wrap here.
|
|
|
|
 |
jola373
Gaduła ;) Jola

Zaproszone osoby: 2
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 27 razy Wiek: 65 Dołączyła: 06 Paź 2007 Posty: 3892 Skąd: okolice Łańcuta
|
Wysłany: Pon 30 Wrz, 2013 00:27
|
|
|
margolina, robiłam ten sweterek z sonaty - jest bardziej lejąca, cięższa od wełny, którą wcześniej zaczęłam, ale nie skończyłam, bo niespecjanie się układał.
Opis miałam po rosyjsku - angielskiego nie znam, więc może przetłumaczysz ten fragment, żebym mogła pomóc.
|
|
|
|
 |
margolina
Milczek

|
Wysłany: Pon 30 Wrz, 2013 10:32
|
|
|
Dziękuję za chęć pomocy.
Czerwona Vitaminka piękna. Ja robię z alpaki dropsa i zobaczymy ja wyjdzie.
Fragmentu nie mogę dosłownie przetłumaczyć bo właśnie go nie rozumiem . Chodzi o moment, gdzie po raz pierwszy robimy rzędy skrócone. Powinnam wydłużać te rzędy dodając w którymś momencie oczka, ale nie wiem w którym. Jeżeli dobrze zrozumiałam, to dodaję odpowiednio oczka po bokach, później 3o. prawe i zawrót, następnie zrobiłam lewe 4o.za lewym markerem i zawrót , później odpowiednio dodane na bokach i 7o. prawych i zawrót, i znów same lewe aż do lewego markera i 7o za nim i zawrót i teraz nie wiem.
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
Wysłany: Pon 30 Wrz, 2013 17:17
|
|
|
Mogę przetłumaczyć Ci te 4 skrócone rzędy:
1 rząd /PS/: o. prawe do lewego markera /LM/, dodać 1o. z poprzecznej nitki na prawo /M1R/, marker /M/, dalej o. prawe do prawego markera /PM/, marker /M/, dodać 1o. z poprz. nitki na lewo /M1L/, 3o. prawe /3p/, owinąć nitką następne oczko i odwrócić robótkę.
2 rząd /LS/: o. lewe do LM, M, 4p, owinąć nitką następne oczko i odwrócić robótkę.
3 rząd /PS/: o. prawe do LM, M, o. prawe do PM, 7p, owinąć nitką następne oczko i odwrócić robótkę.
4 rząd /LS/: o.lewe do LM, M, 7p., owinąć nitką następne oczko i odwrócić robótkę.
Powtórzyć te 4 rzędy 7[8....] razy, za każdym razem odwracać robótkę w odl. 3o. od poprzedniego powrotu. W następnym rzędzie przerabiać owiniętą oczko wraz z owijką jako 1 oczko.
Ostatnie 2 powroty będą w odległości 15[16...] od brzegu.
Razem = 32[36...] skróconych rzędów.
Razem = 71[79...] na każdym przodzie.
Dalej są kolejne skrócone rzędy.
|
_________________ https://picasaweb.google.com/100423251002105837923/MojePraceMyWorks#
http://picasaweb.google.com/adamalaxxx
http://picasaweb.google.com/lenusiaa |
|
|
|
 |
jola373
Gaduła ;) Jola

Zaproszone osoby: 2
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 27 razy Wiek: 65 Dołączyła: 06 Paź 2007 Posty: 3892 Skąd: okolice Łańcuta
|
Wysłany: Pon 30 Wrz, 2013 17:34
|
|
|
margolina, nie wiem który Ty rozmiar robisz, ja robiłam M2,
1 skrócony rząd (prawa strona robótki):
robić prawe oczka do lewego markera bocznego szwu,
zrobić dodatkowe oczko (czyli dodajesz) z oczka na prawym drucie, marker, dalej robić prawymi oczkami do prawego markera bocznego szwu, marker, dodać 1 oczko z lewe strony, 3 prawe, owinąć nitkę wokół następnego oczka i odwrócić robótkę na drugą stronę.
potem są jeszcze opisane skrócone rzędy: drugi, trzeci i czwarty.
Dalej pisze, żeby te cztery skrócone rzędy powtórzyć jeszcze 7(8: 8: 8 razy
O to Ci chodziło?
|
|
|
|
 |
margolina
Milczek

|
Wysłany: Wto 01 Paź, 2013 11:54
|
|
|
Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Chodziło mi o te nieszczęsne trzy oczka za nawrotami. Powinno się wszystko zgadzać. Jeszcze raz baaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję:)
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 21 |
|
|