Przesunięty przez: ciapara Śro 24 Lis, 2010 18:16 |
Dania nie-piekarnikowe... Czy ktoś ma pomysł? |
| Autor |
Wiadomość |
Aga86
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 19 Kwi 2010 Posty: 188 Skąd: Łańcut/Plymouth
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010 17:08 Dania nie-piekarnikowe... Czy ktoś ma pomysł?
|
|
|
Witam drogie foremki. Ja to jak zwykle z problemem... Jako że nie mam nikogo takiego pod ręką, a tutaj większość doświadczonych kobiet, zwracam się z pytaniem prośbą o przepisy... Poszukuję przepisów na dania obiadowe nie mające nic wspólnego z piekarnikiem-niestety w obecnych warunkach mieszkaniowych nie posiadam i które nie będą zawierały grzybów,kapusty ani nie będą ciastowe typu kopytka... Skąd takie wymagania? Tak jak pisałam nie mam piekarnika,bo zawsze by machnął zapiekanke,a na dodatek mój kochany mężczyzna niektórych rzeczy nie jada... Z góry dziękuję za pomoc 
|
|
|
|
 |
Robotek
Milczek

|
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010 18:01
|
|
|
Dla mnie danie piekarnikowe to już coś wymyślnego, na większe okazje. Spróbuj trochę dookreślić pytanie: chcesz to gotować w Polsce czy w województwie brytyjskim? Bo tu, w Polsce, najbardziej oczywiste jedzenie to mięso, ziemniaki, surówka. Mięso dusi się bez piekarnika, można je też usmażyć. Ale jeśli mąż jest Brytyjczykiem, to sadzone jajko na obiad raczej odpada, bo już na śniadanie było... A w Brytanii nie wszystkie surowce są dostępne, np. makaronu z białym serem na słodko nie zrobisz.
|
|
|
|
 |
Aga86

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 19 Kwi 2010 Posty: 188 Skąd: Łańcut/Plymouth
|
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010 18:10
|
|
|
Mężczyzna jest Polakiem,ale oboje obecnie przebywamy w Anglii gdzie np. smażenie mięsa nie jest tak oczywiste-bardzo czułe czujniki dymu,a i tak jak piszesz-nie wszystko jest...
|
|
|
|
 |
Madzia

Zaproszone osoby: 1
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 26 razy Wiek: 56 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 7511 Skąd: Lublin
Medale: 4 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Paddington
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 2067 Skąd: Poznań
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Wto 19 Paź, 2010 19:58
|
|
|
ja nie wiem jak to b y było z prostym, ale smacznym daniem, skoro piszesz o tych ograniczeniach smażenia. Ale rozumiem, że mięso usmażyć przez 5-7 minut możesz? bo tyle to mniej więcej ognia wymaga. Chodzi mi o kurczaka po benedyktyńsku jest smaczny, ale tak troszkę na słodko wychodzi więc nie wiem czy libisz. Jeżeli tak to powiedz i napiszę przepis. Ściskam
|
_________________ "Please look
after this BEAR
Thank You"
http://www.lookafterbear.blogspot.com/
DARKEST PERU TO LONDON |
|
|
|
 |
Aga86

Kraj:

|
Wysłany: Wto 19 Paź, 2010 21:31
|
|
|
jak najbardziej mi odpowiada więc czekam na przepis i z góry bardzo dziękuję 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 19 |
|
|