|
Torebka - jak włóczka |
| Autor |
Wiadomość |
Atka
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 2 razy Wiek: 52 Dołączyła: 08 Paź 2012 Posty: 169 Skąd: Władysławowo
Medale: Brak
|
Wysłany: Czw 23 Maj, 2013 08:57 Torebka - jak włóczka
|
|
|
Witajcie, chciałbym zrobić córce na Dzień Dziecka taką torebkę
http://www.tangledhappy.c...velope-bag.html
Nie wiem tylko z jakiej włóczki najlepiej, żeby się nie mechaciła i nie naciągała podczas noszenia. Niestety w pasmanterii u nas są tylko Kotki i Kocurki.
|
|
|
|
 |
Jessi
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 42 Dołączyła: 15 Mar 2010 Posty: 876 Skąd: okolice Koszalina
|
Wysłany: Czw 23 Maj, 2013 14:56
|
|
|
ale super pomysł, chyba go podkradnę i zrobię taką torebeczkę mojej młodszej siostrze
tym wzorkiem robiłam kocyk dla synka z włóczki Baby Wool nie mechaci się, ale też nie jest narażony na szuranie tj np przy spodniach się ociera.. więc nie wiem czy by się nadał...
ale może któraś z włóczek nie mechacących się jak np. Everyday Rengerenk albo jakieś inne "Anti-Piling", nie wiem tylko jak u tych włóczek jest z rozciąganiem bo są one bardziej miękkie od Kotka..
|
_________________ http://robotkowo-jessi.blogspot.com/
http://mamamusia-i-lobuziaki.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Atka

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 2 razy Wiek: 52 Dołączyła: 08 Paź 2012 Posty: 169 Skąd: Władysławowo
|
Wysłany: Pią 24 Maj, 2013 10:16
|
|
|
Dzięki za podpowiedź, myślałam też o czymś z domieszką bawełny, bo w sumie jak się wszyje podszewkę, to też nie powinno się naciągać, prawda? Do tej pory robiłam torebeczki z tego http://www.elian.pl/compo...ff9c4c52307.jpg i fajnie się sprawdza.
Mam nadzieję, że się siostrzyczka ucieszy. Pozdr 
|
|
|
|
 |
AlaJ
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 70 razy Wiek: 70 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 1700
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
proboha

Kraj:

Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 25 Maj, 2013 23:44
|
|
|
A co sądzicie o microfibrze na torebkę? Wydaje mi się, że też powinno być dobrze. W każdym razie mam taką nadzieję, bo właśnie robię z Divy ;p
|
_________________ Mój blog:
www.zamotane.blogspot.com |
|
|
|
 |
Jessi
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 42 Dołączyła: 15 Mar 2010 Posty: 876 Skąd: okolice Koszalina
|
|
|
|
 |
Atka

Kraj:

|
Wysłany: Czw 06 Cze, 2013 21:29
|
|
|
Hejka, torebka super Ja też zrobiłam z akrylu tzn z resztek margarety, które znalazłam w domu. Na razie nie pokażę, bo zaniosłam sąsiadce z prośbą, żeby wszyła podszewkę, bo ja na maszynie Sobie zrobię też taką tylko niebiesko-białą. Twoja ma świetne kolory.
|
|
|
|
 |
aniaso4
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 29 razy Wiek: 52 Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 657 Skąd: wołomin
|
Wysłany: Śro 12 Cze, 2013 11:40
|
|
|
Jessi, ale fajna! 
|
|
|
|
 |
Jessi
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
|
|
|
 |
sbb
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 19:32
|
|
|
Torebki sa super. Najlepiej jest chyba zrobić z torlenu, nie naciąga się , nie odkształca.
|
|
|
|
 |
Atka

Kraj:

|
Wysłany: Sob 29 Cze, 2013 21:37
|
|
|
Witajcie, wrzucam więc swoją torebko-fotorelację. Torebeczka jednak bez podszewki, bo brzydko się marszczyła. W noszeniu sprawuje dobrze, nic się nie naciąga, córka zadowolona na maxa a koleżanki zazdroszczą

|
|
|
|
 |
Jarka
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 9 razy Wiek: 59 Dołączyła: 21 Lut 2006 Posty: 10041 Skąd: Stargard Szcz.
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 29 Cze, 2013 21:55
|
|
|
Świetna torebka i super dobrane kolory
a z jakich nici robiłaś ????
|
_________________ Jarka
mor-dka@wp.pl |
|
|
|
 |
Atka

Kraj:

|
Wysłany: Sob 29 Cze, 2013 22:39
|
|
|
Dzięki za miłe słowa, torebeczka powstała z resztek Margarety Red Heart i zaczynam dochodzić do wniosku, że jest to włóczka do wszystkiego. Zrobiłam z niej czapkę, chustę, kamizelkę, wielkanocne kurki i podkładki pod kubek ;)Trochę się bałam, że będzie się naciągać, ale robiłam dość ściśle i jest ok. Pasek też się nie ciągnie, bo robiłam go słupkami ale na około, tzn. łańcuszek i obrabiałam go dookoła a nie rządkami. Teraz robię biało-niebieską, jak skończę to się pochwalę w dziale torebkowym.
|
|
|
|
 |
sbb
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Nie 30 Cze, 2013 07:32
|
|
|
Torebka jest bardzo ładna, koleżanki mają czego zazdrościć. Pasek może się naciągnąć(wiem to z autopsji) bo do takiej torebki to się dużo,dużo zmieści a jak nie wejdzie normalnie to się jeszcze i tak coś wepchnie do niej. Młodzi ludzie lubią tak pakowne torby. Spróbuj podszyć ją podszewką w środku no i pasek tez.
|
|
|
|
 |
aniaso4
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 29 razy Wiek: 52 Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 657 Skąd: wołomin
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013 20:55
|
|
|
Atka, śliczna torebka, fajne kolorki 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 27 |
|
|