Porozmawiajmy o drutach - KnittPro - problemy z jakoscią, czyli rozczarowanie
MagiaISzydelko - Nie 23 Lis, 2014 14:07
Mam szydełka knit pro. To prawda, że w trakcie robótki czasem trzeba dokręcić żyłkę...ale ta lekkość w dłoniach i płynność...cud marzenie
dona61 - Nie 23 Lis, 2014 18:36
mam druty KnitPro i też mi się odkręcają w trakcie pracy
Aurelia - Nie 23 Lis, 2014 20:27
KP muszą być dobrze dokręcane.
Mnie się nie odkręcają.
Za to Hiyki wydają mi się takie aluminiowe w dotyku.
Irenko żyłki na pewno nawzajem nie pasują.
Snedronningen - Pon 24 Lis, 2014 08:19
| Cytat: | | KP muszą być dobrze dokręcane. | Ja robię dużo i szybko. Nie ważne jak dobrze dokręcę, w pewnym momencie w robótce zaczynają się odkręcać. Nie ma tego problemu przy malej robótce, typu sweter w rozmiarze S, ale zawsze przy robieniu szala (średnia wielkość szala u mnie to 2,5 metra na 1 metr) zaczynają się odkręcać.
Generalnie z metalowego zestawu jestem średnio zadowolona. Byłabym rozczarowana, gdyby nie fakt, że dostałam go w prezencie a nie kupiłam za własne pieniądze.
Asia_117 - Pon 02 Lut, 2015 09:19
Ja tez bardzo się rozczarowałam, a właściwie to wkurzyłam
Po pierwszym przeciągnięciu żyłki wygląda to tak
Wystarczyło delikatnie pociągnąć za żyłkę...
Dodatkowo kluczyk do dokręcania cały zardzewiały
Podejrzewam, że dostałam jakiś produkt, poreklamacyjny bo z żyłką tą był problem przy zamówieniu - okazało się, że po złożeniu zamówienia sklep jednak nie ma tej długości na stanie, a jak upierałam się, że taka długość jest mi jednak potrzebna i nie interesuje mnie zakup po uzupełnieniu zapasów w sklepie to po kilku minutach dostałam telefon, że jednak żyłka się znalazła - jestem zła
ania_b - Pon 02 Lut, 2015 11:51
Zawsze kupowałam KP (cena). Ogólnie byłam zadowolona, ale trafiły się i buble, o których zresztą tu pisałam. Ostatnio postanowiłam zaszaleć i kupić jednak Addi (niestety droższe), bo potrzebowałam bambusowych trójek z dłuższą żyłką (KP mają tylko do 100 cm). Miękkość żyłki nieporównywalnie lepsza niż w KP. W tej chwili jestem zachwycona, ale wiadomo, że różne rzeczy wychodzą "w praniu".
gracha - Pon 02 Lut, 2015 12:21
A ja właśnie chciałam spytać o opinię bo dziś jeszcze w Fastrydze jest 15% zniżki również na zestawy drutów, i patrzyłam na Knit Pro. Ale chyba jednak dam sobie spokój...
Asia_117 - Pon 02 Lut, 2015 13:02
Właśnie dostałam odpowiedź na reklamację.
Jak widać w KP zdarzają się buble, ale sprzedawca załatwił sprawę w sposób dla mnie bardzo korzystny - Brawo Biferno
|
|
|