To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

ozdoby świateczne - Na Boże Narodzenie

mordka - Pon 06 Paź, 2008 11:54

agnesaga napisał/a:
mordka napisał/a:

Śicznie Ci dziękuje widzę że będę musiała jakoś dać rade z opisu wściekły ale za bombki ślicznie dziękuję, zacznę robic w przerwie między konserwowaniem papryki hahahihi

Trudniej się robi z opisu - czasami musiałam się nagłowić ale opis i fotki dzwoneczków i jakoś poszło - więc tobie też się uda. Może jak będę robić jeszcze raz jakiś dzwoneczek to uda mi się rozrysować schemacik. Nie wykluczone że powtórzę całą 16 bo moi znajomi się już dopytują czy w tym roku coś robię na szydełku na choinkę.

szydełko napisał/a:
ładne dzwoneczki naprawdę będziesz miał śliczna choinkę brawo brawo

co roku nie wiele mi zostaje na choince bo zanim ją ubiorę to to co zrobiłam na choinkę rozdaję znajmym.

Jejku jakbys zrobila schemaciki to bylo by super naprawde, juz sie nie moge doczekac (uff jeszcze 10 kg mi zostalo do zrobienia tej papryki juz 5 kg wlożyłam w słoiki)

Halkuk - Pon 06 Paź, 2008 16:37

Super ! cool brawo cool
agnesaga - Pon 06 Paź, 2008 20:55

[quote="mordka"][quote="agnesaga"]
mordka napisał/a:

Jejku jakbys zrobila schemaciki to bylo by super naprawde, juz sie nie moge doczekac (uff jeszcze 10 kg mi zostalo do zrobienia tej papryki juz 5 kg wlożyłam w słoiki)

jak tam ci poszlo z papryką wesoło mi ?

Napisz od jakiego dzwoneczka chcesz zacząć a ja postaram się rozysować schemacik.

stora - Pon 06 Paź, 2008 21:20

Mam coś takiego
stora - Pon 06 Paź, 2008 21:26

I jeszcze takie
stora - Pon 06 Paź, 2008 21:31

Polecam szczególnie 4 i ostatnie schematy . Dzwonki wychodzą wspaniałe. Ja je suszyłam na odwróconum kieliszku do wódki ( znajomy przywiózł ze ZSRR) albo małej buteleczce plastykowej odpowiednio bandażem ukształtowanej. Niestety zostały w Polsce i nie mogę ich pokazać.
Edytka - Pon 06 Paź, 2008 21:55

Super brawo brawo brawo brawo
mordka - Wto 07 Paź, 2008 12:05

[quote="agnesaga"][quote="mordka"]
agnesaga napisał/a:
mordka napisał/a:

jak tam ci poszlo z papryką wesoło mi ?

Napisz od jakiego dzwoneczka chcesz zacząć a ja postaram się rozysować schemacik.

Ah roboty mam jeszcze troche z papryką (10 kg mi zostalo) na dziś i jutro bo tak w jeden dzien nie zrobie, a w miedzy czasie zrobilam jedna bomke juz do tego synek jakiego wirusa zalapal i wczoraj mial 39,2 i ból głowy oraz uszu no i mialam ciezka noc wiec chyba sie dzis z nim za dnia kimne:) A mi zalezy najbardzien na juz na dzwoneczkach nr:
12, 8, 16, 1, 7 a reszta moze byc pozniej Smile

krystyn47 - Wto 07 Paź, 2008 12:47

Choinka cała w dzwonkach - marzenie !
buziaczek - Wto 07 Paź, 2008 13:53

bardzo ładne dzwoneczki cool brawo
Halkuk - Wto 07 Paź, 2008 14:29

Stora, dzięki za schematy love kwiatek dla ciebie
dom_Klary - Wto 07 Paź, 2008 15:45

Ja również cała w ukłonach uklon uklon uklon .Święta będą lada moment, trzeba się zacząć przygotowywać, co by Mikołaj był zadowolony zima
Pozdrawiam serdecznie cmoknięcie

agnesaga - Wto 07 Paź, 2008 19:40

mordka napisał/a:

Ah roboty mam jeszcze troche z papryką (10 kg mi zostalo) na dziś i jutro bo tak w jeden dzien nie zrobie, a w miedzy czasie zrobilam jedna bomke juz do tego synek jakiego wirusa zalapal i wczoraj mial 39,2 i ból głowy oraz uszu no i mialam ciezka noc wiec chyba sie dzis z nim za dnia kimne:) A mi zalezy najbardzien na juz na dzwoneczkach nr:
12, 8, 16, 1, 7 a reszta moze byc pozniej Smile

Och to fatalnie, że twój synek złapał jakiegoś wirusa. Mam nadzieję że szybko wyzdrowieje.

Co do dzwonków 8,16, 1 i 7 powinno mi się udać rozrysować bez problem. Gorzej z 12, sama się nakombinowałam przy jego robieniu bo według opisu ni jak mi nie wychodziło wściekły, więc może uda mi się go rozrysować dopiero gdy będę go drugi raz robić hmm

Zabieram się do pracy z rozrysowywaniem bo jestem to wstanie robić tylko wieczorkami jak przyjdę z pracy.

Szkoda, że nie mogę mieć urlopu od teraz do samych świąt bo tyle fajnych rzeczy jest do zrobienia na choinkę hmm

mordka - Śro 08 Paź, 2008 12:49

agnesaga napisał/a:

Och to fatalnie, że twój synek złapał jakiegoś wirusa. Mam nadzieję że szybko wyzdrowieje.

Co do dzwonków 8,16, 1 i 7 powinno mi się udać rozrysować bez problem. Gorzej z 12, sama się nakombinowałam przy jego robieniu bo według opisu ni jak mi nie wychodziło wściekły, więc może uda mi się go rozrysować dopiero gdy będę go drugi raz robić hmm

No maly juz dzis życzyl sobie iśc do przedszkola więc poszedł bo ta temp była taka jednorazowo hahahihi na szczęście ale ja za to dokończyłam nieszczęsna paprykę - i już się z nią uporałam wiec dzis zrobilam ze szczęscia 10 kg hihihi teraz zostalo tylko obgotowac ja i wszystko, ale przez ten dzisiejszy dzien mam przed oczami czerwono od tej papryki az serio, co do dzwonkow narysuj jak bedziesz umiala, na pewno sobie poradze bardziej niz z tych opisow bo dla mnie te opisy to czarna magia serio, aha a bombeczka jedna juz jest gotowa hihihi zebalek pochwale sie tylko nie wiem kiedy hihihi

agnesaga - Śro 08 Paź, 2008 14:58

mordka
To fajnie że twój synek ma się już dobrze i że uporałaś się z tą papryką.

Zrobiłam wczoraj schemat do dzwonka nr 8 - trochę koślawy mi wyszedł ale może coś ci pomoże. Wrazie czego to daj znać to go jeszcze postaram się dopracować.

[img][/img]

wesoło mi

mordka - Śro 08 Paź, 2008 15:34

agnesaga napisał/a:
mordka

Zrobiłam wczoraj schemat do dzwonka nr 8 - trochę koślawy mi wyszedł ale może coś ci pomoże. Wrazie czego to daj znać to go jeszcze postaram się dopracować.

[url=

wesoło mi

Co Ty chcesz dopracowywać ten schemat jest profesjonalnie wykonany, wieczorkiem w ramach relaksu jak synek zaśnie jak dam rade to bede go robic bo nie wiem czy wczesniej dam rade, ale bede go probowac i powiem, ale wyglada raczej o.k.

Beata T - Śro 08 Paź, 2008 16:13

cool świetne dzwoneczki wielkie dzięki za schemaciki i ja popróbuję
beacia-24 - Śro 08 Paź, 2008 16:21

agnesaga, super prace i jakie pomysły na matryce hahaha - rewelacja Smile
mordka - Śro 08 Paź, 2008 21:15

No to spieszę donieść że już zrobiłam dzwoneczek hopla i jestem zadowolona jak beda dalej takie schemaciki to te opisy sa wtedy czytelne Smile i zrozumiałe już nie mogę doczekac się kolejnych dzwoneczków cmoknięcie dziękuję Ci raz jeszcze agnesaga kwiatek dla ciebie uklon love
agnesaga - Śro 08 Paź, 2008 23:20

mordka napisał/a:
No to spieszę donieść że już zrobiłam dzwoneczek hopla i jestem zadowolona jak beda dalej takie schemaciki to te opisy sa wtedy czytelne Smile i zrozumiałe już nie mogę doczekac się kolejnych dzwoneczków cmoknięcie dziękuję Ci raz jeszcze agnesaga kwiatek dla ciebie uklon love

radocha cool cieszę się, że ci się udało zrobić dzwoneczek. Pozostałe schemaciki pomału też postaram się zrobić.

Wilczyca - Czw 09 Paź, 2008 00:08

Skoro zrobiło się Nam tutaj tak "dzwoneczkowo" to dołączę też swoje robótki hahahihi

Halkuk - Czw 09 Paź, 2008 14:43

Wilczyca, piękne dzwoneczki cool brawo cool
agnesaga - Czw 09 Paź, 2008 16:10

Wilczyca napisał/a:
Skoro zrobiło się Nam tutaj tak "dzwoneczkowo" to dołączę też swoje robótki hahahihi
[url=http://images47.foto...b5m.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images44.foto...31m.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images42.foto...26m.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images28.foto...70m.jpg]Obrazek[/URL]

brawo piękniutkie dzwoneczki cool

jola373 - Czw 09 Paź, 2008 16:36

Wilczyca, śliczne! brawo brawo brawo brawo brawo
Violetta21 - Czw 09 Paź, 2008 17:59
Temat postu: Na Boże narodzenie
Wilczyca śliczne hopla wesoło mi