Przesunięty przez: maranta Pon 30 Lip, 2007 20:05 |
DIETA CUD |
| Autor |
Wiadomość |
zmijka2001
Milczek

Autor tematu Pomogła: 2 razy Wiek: 52 Dołączyła: 15 Lis 2005 Posty: 19 Skąd: NY
Medale: Brak
|
Wysłany: Pią 27 Sty, 2006 15:58 DIETA CUD
|
|
|
Musze sie pochwalic ze znalazlam diete 3-dniowa , ktora nie tylko odchudza 4-5 kg ale przede wszystkim oczyszcza organizm z toksyn, ktore trzymaja tluszcz - wlasnie jestem podczas ostatniego dnia mojej diety i musze stwierdzic ze to naprawde dziala!!!!!! Nie wierzylam na wlasne oczy i szczerze mowiac to moja pierwsza dieta w zyciu , ale spodobalo mi sie ze taka krotka! Nie uwierzycie - ostatnie dwa dni spadlam 3 kg (zobaczymy ile spadne dzis). A dieta jest prosta:
polega na regularnym jedzeniu co 2 godziny, ale specyficznych rzeczy:
w pierwszy dzien:
o 8, 10, 12, 14, 16 nalezy wypic jeden shake proteinowy z tzw. "whey protein" dostepne sa w proszku w sklepach dla sportowcow czy ze zdrowa zywnoscia, ja kupilam ten Jay Robb i ponoc smakuje najlepiej - rzeczywiscie nie jest taki zly, juz po drugim da sie go przelknac (polecam jednak z lodem); o 18:00 kolacja czyli 6 szkalnek salaty warzywnej - cokolwiek byle swieze , malo slodkie i naturalne (nie z puszki) + 15 dkg protein (kurczak, ryba indyk lub wolowina) albo 4 bialka z jaj; do tego 1/2 avocado albo 2 lyzki oleju + sok z 1/2 cytryny
w drugim i trzecium dniu jemy tylko owoce (swieze nie z puszki) tzn:
o 8 - 2 szkl. mieszanki arbuzowo-melonowej
10 - 1 sredni banan
12 - 2 szkl. miszanki (ananas, truskawki, jablko, kiwi, borowki)
14 - 1 szkla. winogron
16 - 2 szkl. (jablko + borowki)
18 - 6 szkl. salaty ze swiezych warzyw (jak w dniu 1), ale w zamian miesa 1 shake proteinowy
Polecam naprawde dziala!!!!!
Szczerze powiem obawialam sie pierwszego dnia ale szybko mija , a polecany shake wcale niesmakowal tak zle i wtedy spadlam najwiecej (chodzi o to by organizm wykorzystal zapasy cukru i przerzucil sie na energie ze spalania tluszczow); dodam ze w pierwszym dniu poszlam tez na silownie; nie moglam wyzyc bez kawy wiec popijam mala czarna z mlekiem 0% i bez cukru; a co do kolacji maja salatka jest troche mniejsza bo z trudem w pierwszym dniu wcisnelam taka ilosc w siebie
Z ta dieta jest tak, ze mozna ja stosowac, potem zrobic kilka dni przerwy i jesc normalnie i znow dieta, by spasc wiecej z wagi i oczyscic organizm.
Ciekawa jestem czy i wy macie takie diety cud i co polecacie? Czekam na wiesci
[ Dodano: Pią 27 Sty, 2006 10:06 ]
Dam znac jutro ile schudlam w sumie....
[ Dodano: Sob 28 Sty, 2006 13:21 ]
ok w sumie schudlam 4 kg - chyba to jednka dziala ale dzis pora na normalne jedzenie postaram sie malo a czesto i nic po 18ej
|
_________________ Sylwia |
|
|
|
 |
Magus
Milczek :)

Kraj:

|
Wysłany: Pon 20 Mar, 2006 22:35
|
|
|
Direta wygląda na super łatwą zwłaszcza że trwa bardzo krutko, muszę przetestować .Jak narazie u mnie działały tylko 3 diety 1-1000 kalorii, 2 - 2 posiłki dziennie tj 2 jajka na twardo i pierś kurczaka i tak 2 tygodnie (tej nie poleca wyjątkowo jednolite jedzenie i po 2 dniach niemożna na nie patrzyć) i 3 - tzw 13 dniowa (dość ostatnio popularna.
Przy pierwszej spadłam 15kg a przy 2- 5kg i przy 3 - 10 kg(oczywiście to wszystko działo się na przestrzeni kilku lat i jak to w życiu bywa co jakiś czas przybywało mi kg i musiałam się ich pozbywać )w tej chwili opracowałam sobie diete i przestrzegam jej już od kilku lat (nie jadam wieczorami ,nie jadam ziemniaków ani żadnych takich dodatków z mięsem ,żadnych sosów zwłaszcza na śmietanie itd)
|
_________________ obrazy mojego taty
</a> |
|
|
|
 |
ola177
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 17 Gru, 2006 15:20
|
|
|
Moje kolezanki stosowały dietę kilogramową. Przed każdy kolejny dzień trzeba jeść:
- pierwszy dzień kilogram ziemniaków ( i nic więcej)
- drugi dzień kilo marchewki surowej
- 3 dzień kilo gotowanego drobiu - bez soli
- 4 dzień kilo twarogu - bez soli ale moze byc z ziołami
- 5 dzień owoce - różne ale tez tylko kilogram
Podobno chudnie sie 3 kilo tygodniowo
|
|
|
|
 |
kuela
Użytkownik aktywny

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 14 Lip 2005 Posty: 339 Skąd: Wejherowo
|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 22:00
|
|
|
Dziewczyny napiszę Wam co jest najważniejsze przy normalnym jedzeniu, czyli nie łączenie niektórych potraw.
Moja mama w tym roku schudła 20 kg i uważam, że wygląda rewelacyjnie.
No i oczywiście nie opychać się chlebem i ziemniakami.
Poza tym jesc wszystko co natura nam dała.
pozdr ela
ps przyznaję się bez bólu - tego nie stosuję, ale powinnam patrząc na wyniki 
|
_________________ Kilka PRAC
www.elakuela.multiply.com
http://elakuela.blogspot.com/
nie wiem co chcę
 |
|
|
|
 |
Krulik
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 24 Mar 2007 Posty: 619 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 21:01
|
|
|
Ojej... jakby to moja siostra (dietetyk) zobaczyła to by z miejsca zawału dostała bo takie "krótkie" diety są potwornie niezdrowe i działają na chwilę, a jak się nie zmieni nawyków żywnieniowych to kilogramy wrócą... niestety...Zgadzam się z kuelą, podstawa to nie opychać się NICZYM:) Jeść wszystkiego po trochu i najlepiej regularnie 5 razy dziennie. Wybierać wodę, a nie soki czy napoje gazowane. No i najlepiej dodać do diety owocki i warzywa. 
|
_________________ moje biżuteryjne, uszyte, wyrysowane...
http://krulikart.blox.pl |
|
|
|
 |
dom_Klary
Użytkownik b. aktywny Prowence

Kraj:

Pomogła: 42 razy Dołączyła: 17 Maj 2007 Posty: 1790 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2007 09:42
|
|
|
Właśnie, dziewczyny. jak utyć co by stać się bardziej widocznym?Mała , chuda ta tak jak mała czarna, a nie lubię tego koloru.Wydaje mi się , że jestem niewidoczna i dopiero jak wrzasnę, to ludzie szacunku nabierają.Anemik nie jest postrzegany, jako ktoś, kto potrafi egzekwować wymagania i wbrew woli musi pokazywać pazury.Przykre, ale wrzeszcząca Klara więcej znaczy, niż miła Klara, bo jej nikt nie widzi.Osoby puszyste są milsze, przynajmniej w pierwszym kontakcie, a może zawsze są milsze?Szefem powinien być człowiek w odpowiednich gabarytach, a nie chudy, mizerny anemik, który poza wiedzą i kompetencjami ginie w tłumie.No,chyba że wrzaśnie. :
Pozdrawiam, jakoś dzisiaj nie wrzeszczę, widocznie nie ma powodu 
|
_________________ http://domklary.com/
https://www.facebook.com/DomKlary |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|