RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...


Strona główna  • Mapa stron  • Księga gości  • Portal   Forum
Nasze ostatnie prace  • Kontakt z administratorem
• Aktualne losowania


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: maranta
Pią 17 Lut, 2006 15:47
sieć domowa
Autor Wiadomość
Ellmoo 
Milczek


Autor tematu
Wiek: 30
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 4
Skąd: Toruń :]

Medale: Brak

Wysłany: Czw 06 Paź, 2005 16:16   sieć domowa

mam powazny problem z siecią....
mam 2 komputery i mimo ze sieć między nimi działa to na komputer z podłaczeniem do intereetu nie udostepnia połaczenia....
jak to naprawic
pomocy bo bede musiał zaawolac informatyków Sad(((((
z góry dziekuje z apomoc

podro
Sad Sad Sad Sad

  plus minus  Kto oceni³
 
 
 
Don Emilio 
Użytkownik średnioaktywny



Kraj:
Japan

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 05 Cze 2005
Posty: 136
Skąd: Z kątowni

Medale: Brak

Wysłany: Czw 06 Paź, 2005 16:51   

To że komputer podłączony do internetu nie udostepnia połączenia temu drugiemu
jak zwyle może mieć wiele przyczyn.

Konfiguracja protokołu TCP/IP może być błędna, to że 2 komputery
podłączone bezpośrednio kablem skrosowanym "widzą się" to jeszcze
o niczym nie świadczy.

Niepoprawne wprowadzenie adresu IP bramy domyślnej, lub nieprawidłowe
wpisanie adresów serwerów DNS (podstawowego oraz alterntywnego) może być
przyczyną.

Być może firewall zainstalowany na komputerze pełniącym rolę bramy internetowej
nie "wypuszcza" komputera klienckiego do internetu. Może powinieneś pogrzebać
w konfiguracji firewalla i stworzyć odpowiednie reguły.

A może provider (dostarczyciel usług internetowych) nie pozwala na podłącznie 2 komputerów do tego samego łącza internetowego (masz adres ip z puli prywatnej).

Pozdrawiam


Specjalista

  plus minus  Kto oceni³
_________________
Tanie i dobre to może być tylko wino.
 
 
Ellmoo 
Milczek


Autor tematu
Wiek: 30
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 4
Skąd: Toruń :]

Medale: Brak

Wysłany: Czw 06 Paź, 2005 16:56   

wiec baram dobra, DNs dobre, Neostrada zezwala, firewall ma polaczenia lokalne odblokowane,
niewiem co jeszcze......

  plus minus  Kto oceni³
 
 
 
Don Emilio 
Użytkownik średnioaktywny



Kraj:
Japan

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 05 Cze 2005
Posty: 136
Skąd: Z kątowni

Medale: Brak

Wysłany: Czw 06 Paź, 2005 17:01   

Ellmoo napisał/a:
wiec baram dobra, DNs dobre, Neostrada zezwala, firewall ma polaczenia lokalne odblokowane,
niewiem co jeszcze......



Może to ty jestes przyczyną a nie komputer.


To że strony internetowe się nie odpalają
to wcale nie oznacza że nie ma internetu.

Korzystaj z pleceń PING i TRACERT w konsoli.

Pozdrawiam


Specjalista.

  plus minus  Kto oceni³
_________________
Tanie i dobre to może być tylko wino.
 
 
artnow 
Użytkownik średnioaktywny



Pomógł: 7 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Wrz 2005
Posty: 168
Skąd: Łódź

Medale: Brak

Wysłany: Śro 22 Mar, 2006 13:55   

A czy NEO można udostępnić za pomoca ICS'a ???

  plus minus  Kto oceni³
_________________
Moje Zapiski || Usługi Informatyczne Łódź || Ja na Facebook'u
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej materiałów, zdjęć, itp.,
 proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie naruszenia praw autorskich o kontakt ze mną.
 Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.

Jednocześnie informuję, że administrator forum nie odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
 a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.

maranta

  Liczniki na bloga

Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 16