RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Strona główna  • Mapa stron  • Księga gości  • Portal   Forum
Nasze ostatnie prace  • Kontakt z administratorem
• Aktualne losowania

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: maranta
Sob 15 Wrz, 2007 20:47
Prace Uli_K
Autor Wiadomość
Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu
Pomogła: 16 razy

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Czw 14 Wrz, 2006 23:46   Prace Uli_K

Moja przygoda z szydelkiem zaczela sie na wiosne od peleryny komunijnej i tak co jakis czas jak mam troche czasu to cos tam wydziergam. Jednak prace przybywaja powoli gdyz ciagle cierpie na notoryczny brak czasu Smile)) Dzisiaj narescie zrobilam zdjecia.... ( tak jak wiekszosc z was mam problemy z fotografem Smile)) ......wiec chcem wam pokazac niektore z nich.
[

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 06 Sie, 2009 02:10, w całości zmieniany 5 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 07:03   

Dziewczyny..dziekuje uklon . Krakowianka Ty mnie tutaj nie podpuszczaj Smile))))))))))
A o to nastepne zdjecia moich zmagan z szydelkiem, drutami i koralikami

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Sob 16 Wrz, 2006 07:05, w całości zmieniany 1 raz  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Pią 05 Sty, 2007 05:48   Sweterek z kwiatowym kolnierzem

Jeszcze nie doszlam calkowicie do siebie ale jakos sie zmobilizowalam i zmusilam meza zeby zrobil mnie kilka zdjec w tym obiecanym kwiatowym sweterku . Najtrudniej zrobic sobie samej zdjecia Smile)) Chociaz co niektore z Was i z tym sobie radza calkiem dobrze

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 11 Cze, 2009 05:32, w całości zmieniany 2 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Sob 06 Sty, 2007 07:55   

Jeszcze raz dziekuje cmoknięcie za mile slowa i natchnienie do dalszych prac. To prawda te kwiatki wykanczaja kazdego Smile)) ale pomalutku mozna zrobic tak jak ja ( kwiatki robilam okolo 2 tygodni gdyz duzo pracowalam w tamtym okresie a zeby zrobic zdjecie i zamiescic na forum potrzebowalam miesiaca Smile) Basiu cos tak pamietalam ze okolo setki tych kwiatkow zrobilas. Ja na kwiatki nie moglam patrzec jak skonczylam peleryne na ktora wyszlo okolo 150 kwiatkow ale jednak sie przemoglam i zaczelam znowu kwiatki.
A to zalegle obiecane sdjecia dla Piki i nie tylko Smile))

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Śro 24 Sty, 2007 23:06   

Dziewczyn bardzo dziekuje za wasze pochwaly ktore motywuja do dalszych dzialan, Wlasnie wrocilam z wakcji i jak troche ochlone to pochwale sie moja spodnica etro. Przed samym powrotem kapalam sie jeszcze w oceanie i pomimo ze mokre stroje i recznik spakowalam do reklamowki to zawartosc walizki trzeba na poczatek wysuszyc. Poniewaz w Polsce zrobilo sie zimno to na poprawe nastroju przeslylam wam troche slonca z wakacji

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 25 Sty, 2007 06:21, w całości zmieniany 2 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Pon 26 Lut, 2007 07:15   

Dziewczyny dziekuje za wasze pochwaly ktore motywuja do dalszej pracy.Wakacje zazwyczaj szybko mijaja szczegolnie krotkie i czlowiek wraca do szarej rzeczywistosci ( dom, praca,dom ,praca Smile)) Bylam taka zapracowana ostatnio ze znowu nie mialam czasu na nic ...........ale Smile)) teraz mam ferie. Co prawda mialam jechac w czwartek do Meksyku ale nic chyba z tego nie bedzie wiec bede miala wiecej czasu na szydelko i forum.
Jesli chodzi o spodnice etro to jest w rozsypce a z braku czasu to nawet nie szukalam podszewki do niej. Koniecznie chcem przerobic ta gore ( jak dla mnie to te dziury sa za duze ) i czekam na wasze propozycje........ a spodnica w tej chwili wyglada tak :
Krakowianka u mnie dzisiaj padal snieg i jak na razie wiosny nie widac a moj boa wyglada tak : , niestety nie za duzo widac na czarnym kolorze moze gdybym zrobila zdjecie na dworzu byloby bardziej widoczne no i oczywiscie nie wieczorem.
Chcialabym wam rowniez pokazac sweter ktory zrobilam dla 9 letniej dziewczynki . Sweter powedrowal juz do wlascicielki a ja posluzylam jako model i wygladam doprawdy dosc smiesznie Smile) Nie dosc ze te kolory to jeszcze z lekka przymaly Smile)))

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Pią 23 Mar, 2007 19:23   

Chyba to jakies przesilenie zimowe.....opanowalo mnie totalne lenistwo i niezdecydowanie. Spodnica poszla w kat i czeka na zmiane gory (stanowczo inny wzorek )oraz odpowiednia podszewke do lata jeszcze troszeczke wiec moze spkojnie tam sobie lezec. Sweter z kola dla dziecka jakos udalo mnie sie skonczyc natomiast moj....o zgrozo poszedl w kat bo cos juz mnie w nim nie pasuje... mam mieszane uczucia..cos sie zniechecilam. Zrobilam jedynie taki kawalek
Zaczelam poncho z elementow i jestem ciekawa czy je skoncze a jesli tak to kiedy hmm
Udalo mnie sie natomiast skonczyc zalegly sweter dla dziecka . Jutro przyjedzie i zabierze swoje swetrzysko wiec pewnie to zmobilizowalo mnie do przerwania lenistwa zeby zrobic zdjecia.

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Pią 23 Mar, 2007 19:30, w całości zmieniany 1 raz  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Sob 24 Mar, 2007 18:01   

Dziewczyny ciesz sie ze swetrzysko wam sie podoba cmoknięcie cmoknięcie
Lenia postaram sie pogonic w najbizszym czasie zwlaszcza ze Wielkanoc sie zbliza wiec dojda dodatkowe obowiazki Smile)
Beatko sweter jest robiony na okraglych drutach od dolu do gory zotworami na rekawy ..zszywany jedynie na ramionach podstawowym wzorem yersey (oczka prawe-prawa strona, oczka lewe-lewa strona) Natomiast obrobiony jest wzorem szydelkowym
Jesli chodzi o wloczke to jest to cieniutki moherek skrecony z cienowana tasiemka ktora ma srebrne i bordowo metaliczne zgrubienia. Na zdjeciach jest to moze malo widoczne ale te malutkie kwadraciki sa srebrne i bordowe. Moze to zdjecie nieco to przyblizy

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Pią 30 Mar, 2007 11:30   

Dziewczyny dziekuje cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Zamieszczam na specjalna prosbe Magnoli schemat ktorym sie posluzylam przy wykonczeniu swetra z kola
Magnolia powiekszylam tak na szybkiego mam nadzieje ze rozszyfrujesz

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Pon 30 Kwi, 2007 00:56   

Niektore z was juz widzialy moje poncho zaprezentowane na wieszaku Smile))) w dziale "chwalimy sie.."...Caly ubiegly tydzien byl deszczowy i pochmurny ale narescie dzisiaj zaswiecilo sloneczko i bylo dosc cieplo wiec moglam wyprobowac jak poncho sie sprawuje w noszeniu. Zdjecia zrobione nad Eri w Port Stanley

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 13:22   

Po dluzszej nieobecnosci powrocilam do was znowu. W dalszym ciagu choruje na notoryczny brak czasu. Bardzo duzo pracuje ale tez ostatnio troche podrozowalam. Mam nadzieje ze to sie troche zmieni i bede miala wiecej czasu na rozne robotki. Dziekuje Wam bardzo love love cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie za urodzinowe zyczenia. Prawde mowiac ja sama o nich zapomnialam taka jestem ostatnio zakrecona wściekły
Dzisiaj chem Wam pokazac co powstalo w miedzy czasie jak mnie tutaj nie bylo.
Blusa Cote Dazur.....bez paska gdyz ciagle latam porozpinana wesoło mi

Tunika ananasowa cienowana Smile)

Bieznik swiateczny zielony ze srebrna nitka dla mojej kolezanki Deb ( ja niestety nie posiadam jasnej lawy wiec prezentuje go na stole)

Znany swojego czasu sweterek

Nastepne rzeczy jakie jeszcze powstaly pokaze Wam w najblizszym czasie bo cos fotosik zaczol szwankowac.

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Pon 10 Mar, 2008 13:23, w całości zmieniany 1 raz  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Wto 11 Mar, 2008 12:23   

Dziewczyny jestescie kochane cmoknięcie cmok cmok . Ciesze sie ze wrocilam . Jestescie bardzo pracowite teraz bede musiala codziennie tutaj spedzac troche czasu zeby obejrzyc te wszystkie wasze cudownosci co zrobilyscie.Z pewnosci zajmnie mnie to troche czasu ale musze przejrzyc wszystko co tutaj zrobilyscie jak mnie nie bylo.
Z pewnoscia niektore z Was pamietaja jak w ubieglym roku zrobilam spodnice etro i nie bylam zachwycona ta dziurawa gora.Poniewaz spodnica jako taka mnie sie podobala oprocz tej gory wiec postanowilam zrobic taka sama zmieniajac jedynie ta gore. Spodnice przeznaczylam na moje wakacyjne podroze w czasie ktorych praktycznie caly dzien chodzi sie w stroju kapielowym narzucajac jedynie jakis ciuszek na wierzch (podkoszulke, chuste, spodnice itp). Dlatego tez spodnica jest bez podszewki i pewnie taka zostanie chociaz podszewka jest kupiona i od ponad roku sobie lezy w szafie.

Co sie tyczy natomiast bluzeczki bez plecow to nie do konca jestem zadowolona z szelek. Chociaz zostala zrobiona z mysla ze bede ja nosila jedynie podczas moich pobytow w tropikach to jednak toche przeszkadza mnie ten nadmiar golizny na plecach i mam zamiar to troche zmienic

JAk z pewnoscia zauwazylyscie zrobilam troche za dlugie szelki i z tylu przyszylam nie w tym miejscu gdzie byc powinny (odpowiednim miejscem do przyszycia szelek sa miejsca gdzie sa robione 4 slupki a nie gdzie deformuja wzor ) Bluzke konczylam podczas mojego pobytu w lutym na Dominikanie wiec juz nie chcialo mnie sie tego poprawiac ale do zdjec je troche podpielam szpilkami zebyscie wiedzieli jakie powinny byc ( no coz i tak bede je przerabiac jak tylko zdecycuje sie na ktores z rozwiazan ktore chadza mnie po glowie)

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Wto 11 Mar, 2008 12:36, w całości zmieniany 3 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 01:37   

Wszystkim bardzo ,bardzo dziekuje cmoknięcie ..ciesze sie ze moje ciuszki moga sie komus podobac.
Jakis czas temu w watku o narzutkach zaprezentowalam swoja zielona narzutke zrobiona z bawelny szydelkiem 3mm

Dzisiaj narescie sie zmobilizowalam zeby porobic zdjecia na zewnatrz dopuki jeszcze jest troche sloneczka. Sloneczko szybko uciekalo odemnie z balkonu ale troche zdjec zdazylam zrobic......zeby pokazac wam ....jakie sa rzeczywiste kolory.

Kolorowe poncho zrobione z bawelny cool crochet , szydelko 2,75mm

Wersja balkonowa ( rzeczywiste kolory Smile))

Na dzisiaj to tyle bo juz nie mam sily do tego fotosika wściekły wściekły Musialam wstawiac zdjecia i szybko wysylac .Nastepnie robic edycje i dodawac kolejne gdyz wszystko mnie znikalo.
Jutro wstawie zdjecia topiku VS w mojej wersji. Gdyz juz stracilam cierpliwosc.

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Wto 12 Sie, 2008 03:30, w całości zmieniany 5 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 09:46   

Jarka ciesze sie ze moje narzutki Ci sie podobaja.
Jak pisalam wyzej oto moja wersja topu VS w wersji tuniki
material : bawelna cool crochet, szydelko 2mm

Faktyczny kolor. ktory dopiero widac na zdjeciach gdy zrobilam je na balkonie hahahihi

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Wto 12 Sie, 2008 10:51, w całości zmieniany 1 raz  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Sob 07 Mar, 2009 03:48   

Dziewczyny jestescie niesamowite bardzo Wam dziekuje za zyczenia urodzinowe a przede wszystkim za to ze jeszcze o mnie pamietacie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie love
Dawno nic nie pisalam z powodu starego jak swiat.....ciagly brak czasu wściekły na wlasne przyjemnosci.Pamietam jednak o Was cmoknięcie i zagladam tutaj chociaz zobaczyc co nowego tworzycie. Ja niestety nie mam sie czym pochwalic chociaz nie porzucilam robotek na stale. Jak juz kiedys pisalam szydelkuje od przypadku do przypadku w miare wolnego czasu a szydelko zawsze zabieram z soba jesli gdzies wyjezdzam na urlop. Przytrafilo mnie sie pare nowych rzeczy zrobic w tym czasie jednakze nie moge sie nimi pochwalic gdyz powedrowaly do ludzi a o zrobieniu zdjec nie pomyslalam.Wiele robotek mam pozaczynanych jeszcze z ostatniego lata .....kiedy to mam zawsze wiecej czasu na przyjemnosci i mam nadzieje. ze wiosna bede je konczyc.Czekam z utensknieniem na wakacje ktore u mnie sie zaczynaja juz od maja. Bede miala wtedy czas na dokladne przejrzenie Waszych niesamowitych prac.
Na razie na dowod tego ze nie zerwalam calkowicie swojej przyjazni z robotkami zamieszczam zdjecia zrobione podczas ostatnich moich wakacji w okresie Swiat i Nowego Roku.
Dziekuje Wam cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie love love love

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Śro 03 Cze, 2009 15:25, w całości zmieniany 7 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Śro 03 Cze, 2009 19:12   

Ale zaniedbalam swoj watek hahahihi
Nula nie moge Ci pokazac gdyz juz wszystko sprulam wściekły wściekły wściekły
i zazwyczaj tak jest ze mna na wyjezdzie..poprostu nie moge sie skupic.
Dziergalam jedynie w chwilach gdy mialam juz dosyc slonca chowalam sie pod strzeche przy basenie.
Tak wyglada od zewnatrz ta moja chatka Smile)
Nie moglam sie skupic na robotce gdyz z mojego warsztaciku mialam taki oto widok
wiec sama rozumiesz .....coraz slabiej widzialam gdyz co jakis czas kelner przynosil nowego drinka .....( i na nic sie zdaly podwojne okulary hahahihi )
Jako ciekawostke moge jedynie napisac ze to takie kolorowe , co widac jak przebija za krzakow to jest kram z ciuchami i siedzi tam Kubanka ,ktora dzierga chuste na szydelku.
Na Karaibach szydelkowe prace sa bardzo popularne......zw;aszcza na Kubie
Bedac w Varadero w ubieglym roku w styczniu zrobilam kilka zdjec na plazy.
Tak wygladaja ich wyroby http://ula28.fotosik.pl/albumy/643093.html

Wieczorem wrzuce wersje mojej prady a teraz musze juz zmykac.

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 04 Cze, 2009 06:23, w całości zmieniany 3 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 06:44   

Kochane dziewczynki ja siedze w domu ....chociaz mam wakacje i nadrabiam zaleglosci w czytaniu postow oraz w innych zaleglych sprawach na ktore nie mam czasu w ciagu roku szkolnego. Na Karaiby jezdze jedynie zima (grudzien, styczen,luty) gdyz chcem skrocic sobie kanadyjska zime a przede wszystkim mam wtedy wolne.
Nula niestety tak juz ze mna jest ze ciagle wedruje z szydelkami i welna a wracam do domu i pruje. Zeby nie byc goloslowna same zobaczcie.
W ubieglym roku w lutym bylam 2 tygodnie w Punta Cana na Dominikanie i szydelkowalam slynna bluzeczke serwetke
W ubieglym roku latem zaczelam z takiej samej welny topik VS i to wlasnie jego konczylam w grudniu pod ta strzecha. hahahihi
Natomiast 2 tygodnie temu wszystko to sprulam i zrobilam prade puknąć się puknąć się
- zdjecie z wczorajszego babskiego buszowania po sklepach na dowod tego ze siedze w domu

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 04 Cze, 2009 07:00, w całości zmieniany 5 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 07:01   

Kabyr cmoknięcie cmoknięcie Ty juz skomentowalas a ja jeszcze do konca zdjec nie dodalam....Smile) idzie mnie to strasznie powoli wściekły musze zapisywac w trakcie bo znika hahahihi ......och skleroza nie boli puknąć się puknąć się puknąć się
Oprocz prady zrobilam kolejna narzutke ...tym razem w kolorze czarnym dla mojej kolezanki

Nastepne zdjecia za tydzien jak skoncze bluzke . a teraz juz uciekam spac bo u mnie pozna noc a u Was juz poranek.

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 04 Cze, 2009 07:11, w całości zmieniany 4 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Sob 01 Sie, 2009 15:51   

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie uklon uklon uklon dziekuje za tak mile komentarze
Widze diewczyny ze wygrzebalyscie moj watek z czelusci i tym samym przypomnialyscie mnie ze juz najwyzsza pora cos nowego Wam pokazac. Dzisiaj to nie za bardzo mam warunki do robienia zdjec ale jutro albo w poniedzialek obiecuje ze zamieszcze zdjecia sukienki ,ktora o malo co nie zostalaby spruta przez niepochlebny komentarz mojego meza.
Na pytanie .......Jak Ci sie podoba ? (wiedzac o tym ze on nie lubi koloru brazowego)
Szanowny malzonek odpowiedzial : Wygladasz jak w kolczudze hahahihi ( jednoczesnie nie przerywajac sobie ogladania jakiegos historycznego filmu w ktorym wlasnie rycerze nosili kolczugi ) i w ten wlasnie sposob zniechecilam sie do tej sukienki,
Zostala uratowana przez moja kolezanke ktorej sie spodobala i do niej na dniach prawdopodobnie powedruje.
Zanim to jednak nastapi pozbieralam te wszystkie moje wypociny ktore ocalaly (3 razy zmienialam komputer w ostatnim czasie z przyczyn wyzszej koniecznosci(padal dysk)
w jedno miejsce http://picasaweb.google.com/28wiewiorka
a teraz juz daję nogę gotowac dla gosci.

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Nie 02 Sie, 2009 15:35, w całości zmieniany 1 raz  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009 01:51   KOLCZUGA

Beatka dziekuje.

Tak jak obecalam zrobilam zdjecia znienawidzonej Kolczugi a musze Wam powiedziec ze nie obeszlo sie bez niemilych niespodzianek.
Otoz w sobote padl mi komputer , prawdopodobnie zlapal jakiegos wirusa. Mam go gdzies chyba od miesica i wlasnie sie dowiedzialam z mial zainstalowany jakis darmowy program antywirusowy.Jak na razie nie wiem nic wiecej oprocz domnieman mojego meza,ktory probowal jakos temu zaradzic ae niestety Windows szalal i ciagle sie wylanczal. U nas long weekend wiec i tak nic z tym nie mozna w tej chwili zrobic.Do lask wiec powrocil stary komputer meza na ktorym nie dosc ze nie mam zadnych swoich programow to jeszcze przez cala sobote program antywirusowy go scanowal i praktycznie nic nie moglam na nim zrobic. ....powolny jak zolw. Poznym wieczorem dopiero moglam zajrzec na forum.
Dzisiaj czuje sie fatalnie boli mnie od rana glowa a brzuch tak mam wzdety jakbym byla w ciazy wściekły ale zmusilam sie i zrobilam zdjecia..... skoro obiecalam,
Kolczuga zrobiona z bawelny cool crochet, szydelko 2mm, zuzylam troche wiecej niz 30dkg.
Poniewaz jeszcze nie wiem do konca jakie czekaja ja losy wiec na razie do zdjec nalozylam w kolorze ciala i czarna halke. Mam brazowy material na halke do niej ale poki co nic nie szyje. Tak czy siak i tak musze ja wyprac bo tak sie spieszylam ze dopiero na zdjeciach zobaczylam jaka jest pognieciona o siersci moich kotow nie bede wspominac hahahihi
poza tym z doswiadczenia wiem ze po praniu sukienka sie nieco wydluzy.

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Wto 04 Sie, 2009 05:37, w całości zmieniany 7 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Sob 08 Sie, 2009 01:59   

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie dziewczyny dziekuje i ciesze sie ze chociaz Wam sie podoba bo po komentarzach mojego malzonaka to nie moglam na nia patrzec.
Krzysztofina sukienka jst na rozmiar 38
Przy robieniu tej skienki korzystalam z tematu oline na osince.
http://club.osinka.ru/viewtopic.php?t=43428
Wg tego schematu

Dodalm jedynie bardzo scisle oczko pomiedzy slupkami reliefowymi. Chciala zrobic bez tych oczek aby wzor byl mniej przeswitujacy jednak te slupki reliefowe tak nacigaly pierwsze slupki ze te przerwypomiedzy paami slupkow brzydko wygldaly. Prawdopodobnie dlatego ze robilam ja z bawelny z doatkem nylonu ktory ma tendencje do nacigania sie.
Sukienka na razie sobie lezakuje wiec jakbys miala jakies pytania to prosze bardzo , chetnie pomoge.

Natomiast ja wzielam sie za dziobanie nastepnej sukienki . Na razie dlubie i pruje bo cos nie moge sie skupic wściekły ale mysle ze gdzies za 2 tygodnie bede mogla ja Wam pokazac. idę na imprezę

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Nie 09 Sie, 2009 04:15, w całości zmieniany 4 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Pią 04 Wrz, 2009 21:42   

Dziewczyny cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie dziekuje za tak mile komentarze.

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Sob 05 Wrz, 2009 07:05, w całości zmieniany 3 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Sob 05 Wrz, 2009 07:03   

Wrescie moge Wam pokazac swoja pomaranczowa sukienke. Dlugo to trwalo bo strasznie nie lubie robic zdjec a manekina niestety jeszcze nie mam poza tym ostatnio straszny len zagoscil u mnie na dobre.
Zdjecia wyszly troche za jasne no ale cos tam widac.
Reszte zdjec wrzucilam do albumu.

+1  plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Sob 05 Wrz, 2009 21:30, w całości zmieniany 3 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 12:01   

Moje kochane Maranciaki dziekuje Wam bardzo za urodzinowe zyczenia cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Wiem, wiem zaniedbalam strasznie swoj watek ale skoro zostlam wywolana do tablicy to Wam napisze co sie u mnie dzieje,
Jak zwykle brak czasu, Praca,praca, praca ,codzienne obowiazki i niewiele czasu na robotki. Do tej pory nie moge sie pochwalic nagroda za wygrany konkurs gdyz nagroda byl czek na kwote ,ktora wydalam kupujac welne na sukienke. Jak cos kupie to sie pochwale.
Zrobilam troche szalikow i takich drobnych rzeczy ale niestety wszystko juz poszlo do ludzi i nie mam zadnych zdjec,

Ostatnia rzecza jaka wydziubalam bylo pocho z kapturem dla kolezanki.
Poniewaz okazalo sie ze fotosik niestety nie dziala wściekły wściekły wściekły a teraz
na prawde nie mam za duzo czasu aby sie zastanawiac jak umiescic zdjecia z PICASA hahahihi
wiec zamiescilam je w moim albumie, http://picasaweb.google.com/28wiewiorka
Na usprawiedliwienie mam jeszcze to ze jestem w trakcie przeprowadzki ,,,,,,,, placzek sami zobaczcie jak mieszkam na kartonach i codziennie przybywa nowych
Zamiescilam w albumie zdjecie moje kota Cezara ktory uwielbia sie wspinac po tych kartonach.
W wolnych chwilkach zagladam tutaj do was ale sa to tak krotkie chwili ze jedynie podgladam i podziwiam jak piekne rzeczy tworzycie,
Jeszcze raz dziekuje za pamiec cmoknięcie cmoknięcie
idę na imprezę idę na imprezę

plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Nie 07 Mar, 2010 13:21, w całości zmieniany 4 razy  

Ula_K 
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Canada

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Autor tematu

Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 13:37   

Buziaczek diekuje cmoknięcie
Wrzucilam na razie zdjecia na imageshack bo cos te miniaturki na Picasa nie wychodzily mnie najlepiej wściekły moze nastepnym razem jak bede miala wiecej czasu

Poncho z kapturem zrobione na drutach dla mojej kolezanki

oraz Cezar buszujacy po kartonach
a teraz juz daję nogę pakowac sie dalej

+4  plus minus  Kto ocenił?
Album Picasa

Moj Blog
Ostatnio zmieniony przez Ula_K Śro 10 Mar, 2010 01:47, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu