|
PRZYWITALNIA |
| Autor |
Wiadomość |
jogi45
Użytkownik średnioaktywny drutująca

Kraj:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sty 2010 Posty: 200 Skąd: Szczecin
Medale: Brak
|
Wysłany: Śro 14 Lip, 2010 13:12
|
|
|
Witam.
Drutuję i szydełkuję od jakiegoś czasu po baardzo długiej przerwie. Pierwszy sweterek "zdolny do noszenia" zrobiłam w liceum a to było ponad trzydzieści lat temu. Od jakiegoś czasu szukałam sposobu na stres i już wiem że druty i szydełko to swietny sposób na oderwanie się od trosk dnia powszedniego a nad ksiązka nie zawsze da się skupić. Problemy sie rozwiązały a przyjemnośc w dzierganiu pozostała. Niestety doświadczenie niewielkie i znajomośc nowych technik prawie żadna. Dlatego zamierzam często odwiedzać forum i blogi robótkujących bo to najlepsze źródło wiedzy. Za pytania czasem głupie z góry przepraszam. Uczę się szybko i mam nadzieje że za jakiś czas będę miała sie czym pochwalić.
|
_________________ jogi. http://forum.miau.pl/view...hp?f=1&t=158226
 |
|
|
|
 |
marysia54
Gaduła ;) marysia54

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 21 razy Wiek: 71 Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 6645 Skąd: Warszawa
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
agula301
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Wiek: 55 Dołączyła: 22 Mar 2010 Posty: 149 Skąd: Kruszwica
|
Wysłany: Nie 08 Sie, 2010 19:53
|
|
|
Dział druciaków jak na razie podgladam ale chyba już czas sie przywitac ;)Nie pamiętam juz w tej chwili jak znalazłam to wspaniałe forum ale widać tak miało byc z czego niebywale sie cieszę niestety moja rodzina dużo mniej ;)Komp wciąż zablokowany przeze mnie , dyski pomysłami zapchane a drukarka mąż atramentów do drukarki nie nadąży kupować ale już go przekupiłam robiąc mu bluzke na szydełku więc sie nie czepia zbytnio;) Pozdrawiam wszystkie zarażone maranciarstwem - niedługo chyba powstanie nowa jednostka chorobowa kobiet - i nie tylko- pozytywnie zakręconych 
|
_________________ Pozdrawiam Agata |
|
|
|
 |
bieta
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 56 razy Dołączyła: 06 Cze 2009 Posty: 2660 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
marysia54
Gaduła ;) marysia54

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 21 razy Wiek: 71 Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 6645 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
milamirka
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 32 razy Wiek: 73 Dołączyła: 10 Gru 2006 Posty: 2197 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
anna.pluta1
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 19 Sty 2009 Posty: 2365 Skąd: świętokrzyskie
|
|
|
|
 |
iwonaDGmdc
Milczek iwonaDGmdc

|
Wysłany: Pią 13 Sie, 2010 18:13
|
|
|
witam!często ,gęsto tu zaglądam i podziwiam ciekawe prace wraz z dokładnymi opisami.
|
|
|
|
 |
MariolaR
Milczek

|
Wysłany: Pią 20 Sie, 2010 21:07
|
|
|
Witam
chciałam się przywitać, mam na imię Mariola, na drutach robię od dzieciństwa, najpierw małe formy w postaci ciuchów dla lalek, później coraz trudniejsze rzeczy, teraz na tapecie są chusty.
Pozdrawiam wszystkie drutujące.
|
|
|
|
 |
bieta
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 56 razy Dołączyła: 06 Cze 2009 Posty: 2660 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
anle
Użytkownik b. aktywny Anna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Mar 2010 Posty: 1815
|
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 11:16
|
|
|
Witam
Na drutach robię od dzieciństwa (tylko oczka prawe i lewe), wtedy brakowało mi cierpliwości, żeby dokończyć rozpoczęte prace, więc rzuciłam druty. Trzy lata temu będąc na zwolnieniu lekarskim w czasie ciąży z nudów sięgnęłam do druty i wciągnęło mnie to. Dużo nauczyłam się z gazetek, blogów i tego forum. Mam nadzieje, że nauczę się jeszcze więcej. Zrobiłam już kilka sweterków dla dzieciaka i dla siebie. Teraz jestem na etapie chust i szali.
Pozdrawiam wszystkie drutujące
|
|
|
|
 |
ann007
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Sob 28 Sie, 2010 20:56
|
|
|
Witam - mój pierwszy post na tym forum Trochę szyję, trochę dziergam - to ostatnie jakoś częściej, bo druty bardziej mobilne są niż maszyna do szycia. Hmmm. Na początek dobre i to 
|
_________________ http://szuflanndia.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
gadzina
Milczek

|
Wysłany: Nie 31 Paź, 2010 20:10
|
|
|
Witam Od jakiegoś czasu zaglądam na to forum. Dzisiaj postanowiłam te moje odwiedziny tutaj zarejestrowac, zalegalizować, sformalizowac Od dzieciństwa szyję, wyszywam, dziergam na drutach i szydełku. Ostatnio może troszkę mniej bo dziecko ... ale urosło, ma już 9 lat i zaczyna prosić żeby ją tez nauczyć Tyle, że u niej to na razie taki trochę słomiany zapał. Ale za to ma już pomysły na sweterki dla siebie a mama w roli wykonawcy oczywiście.
|
|
|
|
 |
ula1256
Milczek

|
Wysłany: Nie 31 Paź, 2010 21:38
|
|
|
Witam serdecznie wszystkie maniaczki dziergania. :cmooook:Miło mi dołączyć do waszego grona. Na drutach i szydełku dziergam wiele lat, ale jestem zachwycona Waszymi pracami. Szczególne wrażenie robią na mnie prezentowane chusty i szale. nigdy takich nie robiłam. Mam nadzieję, że i moje umiejętności będą mogły się przydać.
|
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 68 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 4066 Skąd: O....róg
|
|
|
|
 |
Bozenka7
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Wiek: 73 Dołączyła: 03 Sty 2008 Posty: 1203 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Pon 01 Lis, 2010 00:14
|
|
|
Witajcie dziewczynki 
|
|
|
|
 |
Maybelle
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pon 01 Lis, 2010 18:12
|
|
|
Witam wszystkich! Jestem Andżelika, mam 17 lat. Jestem początkująca, ale powoli zaczynam się wciągać. Znalazłam to forum, kiedy szukałam ładnych wzorów na beret i proszę: świetne forum! Jestem dość kreatywna i zawsze robiłam wszystko sama. Po co wydawać fortunę, jeśli można zrobić samemu coś niepowtarzalnego? Mam nadzieję, że się dużo od was nauczę 
|
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
wendy55
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Nie 21 Lis, 2010 09:39
|
|
|
Witam.
Chyba na "dobry początek" gafę strzeliłam. Nie przywitałam się tu, a to będzie na pewno moje ulubione miejsce.
Pozdrawiam wszystkie drutomaniaczki. 
|
_________________ "Nie można zatrzymać dnia, ale można go nie stracić" |
|
|
|
 |
Krystka
Użytkownik średnioaktywny Krystka

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 6 razy Wiek: 72 Dołączyła: 20 Lis 2010 Posty: 165 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 22 Lis, 2010 09:30
|
|
|
Witam :kwiaty:
od jakiegoś już czas podgladam Was i Wasze prace - są piękne, a dziś odłączam do Was
A wzystko przez tę < zarazę chustową > jaka tu panuje hihihi
Na drutach robię od liceum (dawno to było) a na szydelku nauczyłam się sama w podstawówce jak poleciał mi oczko w nowiutkich rajtuzkach przywiezionych przez tatę z NRD.
Teraz drutuję szydełkuję ,troszke haftuje a i" decupaż" nie jest mi obcy.Mam tylko problem ze zdjęciami z powodu przechodzonego aparatu ,może dam rade
Krystka :cmooook:
|
_________________ Krystka |
|
|
|
 |
mimusia-1
Użytkownik b. aktywny Ola

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 25 Sty 2009 Posty: 1989 Skąd: Gniezno
|
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
wwiolinka
Milczek wwiolinka

Kraj:

Wiek: 56 Dołączyła: 28 Lis 2010 Posty: 26 Skąd: dolnośląskie
|
Wysłany: Nie 28 Lis, 2010 20:25
|
|
|
Witam Szukając wzorów na różne dziergamotki od jakiegoś czasu zagladam na to forum i zawsze nie starczało czasu na dopełnienie formalności rejestracyjnych.
Moja mama szyła, wyszywała, robiła na drutach, na szydełku i przędła wełnę. Wszystkiego mnie nauczyła, oprócz obsługi kołowrotka
Dziergałam do końca lat 90-tych, potem córki stały się nastolatkami i panowała bawełna w naszym domu. Teraz kiedy już studiują i jestem "samotną mamą" mam dużo czasu wolnego i zamówień rodzinnych - właśnie na drutowe i szydełkowe wyroby.
Pozdrawiam wszystkie drutomaniaczki serdecznie.
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 12 Gru, 2010 15:34 Pozdrawiam
|
|
|
Witam serdecznie wszystkie Forumowiczki i ... Forumowiczów??? (miałam kiedyś kolegę, który świetnie na drutach robił : .
Świetne jest to forum!!! Trafiłam tu wczoraj, a właściwie dziś ok. 3 w nocy szukając jakiegoś wzoru na druty.
Mam na imię Alicja i na drutach robię od przedszkola - pamiętam, że wyrabiałam na 4 !!! drutach rajstopki dla lalki bobaska - takiej małej w beciku, oraz sweterek z przyszywanymi rękawami, berecik i pozostałą garderobę. Teraz już bym tego nie zrobiła. W LO i na studiach całkiem nieźle sobie dorabiałam drutowaniem. Robiłam przede wszystkim żakardy i wrabiane wzory - szkoda, że prawie nic z tego nie zostało. Tu link do getrów z tamtych czasów http://picasaweb.google.c...ka/MojeRobotki# .
Po wielu latach przerwy wracam do dawnego hobby (trzeba się przygotowywać do roli Babci - chociaż widzę, że podobnie jak za mojej młodości, bardzo wiele młodych dziewczyn macha drutami ).
Umiem też szydełkować, ale nie bardzo lubię, robiłam też kiedyś makramy, szyłam ..... ech to były czasy, kiedy tylko własnoręcznie wykonane ciuszki gwarantowały oryginalność stroju .
No i się rozgadałam sentymentalnie. Mam nadzieję, że wiele się od Was nauczę dzięki temu forum. A pierwsza rzecz - chusty. Przepiękne są i nigdy takich nie robiłam - mam nadzieję, że się uda z Waszą pomocą.
|
_________________ moja galeria |
| Ostatnio zmieniony przez calicja Nie 12 Gru, 2010 18:20, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 31 |
|
|