"Marzycielska Poczta" |
Autor |
Wiadomość |
ninlinka
Milczek
Autor tematu Wiek: 43 Dołączyła: 19 Cze 2010 Posty: 1
Medale: Brak
|
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010 13:20 "Marzycielska Poczta"
|
|
|
Od prawie roku istnieje szlachetna akcja o nazwie Marzycielska Poczta. Polega ona na pisaniu listów, kartek do chorych dzieci. Profile dzieci wraz z ich adresami znajdują się na stronie MP http://marzycielskapoczta.pl/. Jest to naprawdę akcja godna polecenia. wiem co mówię bo sama biorę w niej udział i jako pisząca listy, i jako mama dziecka które je dostaje. Wystarczy napisać kilka słów aby wywołać uśmiech dziecka, które niekiedy przeszło dużo więcej niż niejeden z nas. Niekiedy Moja córcia dostaje małe podarunki dlatego pomyślałam, żeby zmieścić informacje tutaj. Czasem robimy coś i nie wiemy co z tym z robić , a czasem mamy ochotę coś zrobić i nie wiemy co. Drobna rzecz zrobiona własnoręcznie jest czasami skarbem dla dziecka. Pomyślcie o tym, proszę.
|
|
|
|
|
Pyziulka
Użytkownik aktywny
Kraj:
Pomogła: 16 razy Wiek: 40 Dołączyła: 01 Sie 2009 Posty: 501 Skąd: Toruń
Medale: Brak
|
Wysłany: Pią 10 Wrz, 2010 08:57
|
|
|
Bardzo fajna akcja. Pamiętam jak kiedyś pisałam po klika listów tygodniowo i miałam "pan-pal" w 9 krajach. To prawda, że dostanie listy, jeszcze ręcznie napisanego, to niesamowita przyjemność. Chyba każdy znajdzie czas na napisanie kilka słów.
|
_________________ "Życie chwilą obecną nie jest łatwe, życie przyszłością absurdalne, a życie przeszłością niemożliwe"
Jim Bishop
Pyzia dzierga |
|
|
|
|
Paddington
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 2067 Skąd: Poznań
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pią 10 Wrz, 2010 09:10
|
|
|
ja listy piszę do dziś. Na kolorowej papeterii, z ładnymi znaczkami... mam jedną taką przyjaciółkę, z którą w ten właśnie sposób kontaktujemy się. Trwa to już 11 lat Mam całę kartony epistolograficznej sztuki Miło, że takimi listami można komuś zrobić przyjemność, wywołąć uśmiech lub po prostu dać chwilkę wytchnienia.
Piękna akcja
|
_________________ "Please look
after this BEAR
Thank You"
http://www.lookafterbear.blogspot.com/
DARKEST PERU TO LONDON |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|