|
Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec |
| Autor |
Wiadomość |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2011 18:19
|
|
|
Już nie wiem jak Wam dziękować
Szczególnie za miłe słowa o zdjęciu - fotografia to zdecydowanie moja .... druga po podróżach pasja. Wygląda na to, że drutowanie wylądowało na 3 miejscu .
saba52, entrelac nie jest bardzo trudny - właśnie zrobiłam próbkę - muszę jeszcze dopracować kończenie robótki bo coś za dużo oczek mi tam wychodzi i robi się falbanka. Uczyłam się
z tej książki - można ją ściągnąć darmo. Na ilustracjach są pokazane kolejne etapy - pomaga znajomość angielskiego i przeczytanie opisów ale nawet z samych zdjęć da się zrozumieć o co chodzi.
To dobry wzorek do wyrabiania resztek włóczki.
Oto próbka.
|
_________________ moja galeria |
| Ostatnio zmieniony przez calicja Wto 03 Maj, 2011 18:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
agula301
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Wiek: 55 Dołączyła: 22 Mar 2010 Posty: 149 Skąd: Kruszwica
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2011 18:29
|
|
|
calicja, cudowna Antonia i do tego w moim kolorze az mi dech zaparło z wrazenia i napatrzeć sie nie mogę:radochaaaa: bryanka0, calicja, fajnie jest widzieć,że nie jestem sama bo zdarzało sie, ze pod wpływem uwag typu"jak mozesz jechać na weekend i obiadów im na zapas nie zrobić" czułam się niezbyt komfortowo ;)Ale skoro lodówka i zamrażarka pełna to chyba radę sobie dadzą I trwam przy swoim. Ale do tego trzeba było żeby mi i życie i te najbliższe osoby dały, że tak kolokwialnie powiem po d.... żeby dojść do tej jak piszesz "dojrzałości " Może założymy Klub Dojrzałych Świadomych i Samorealizujących 
|
_________________ Pozdrawiam Agata |
|
|
|
 |
makneta
Użytkownik b. aktywny

Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2011 18:39
|
|
|
Obie chusty piękne, a na tym zdjęciu ze storczykami chusta prezentuje się wspaniale. Ech, nabieram coraz większej ochoty by Antonię zrobic, tylko chyba muszę poszukac jednokolorowej włóczki.
I twoja filozofia życiowa jest mi bardzo bliska.
|
|
 |
Madzia

Zaproszone osoby: 1
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 26 razy Wiek: 56 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 7511 Skąd: Lublin
Medale: 4 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 68 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 4066 Skąd: O....róg
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2011 19:38
|
|
|
Dzięki i Dzięki ...
a storczyk pożyczyłam od córki.
z tym storczykiem to jest śmieszna historia, moja córcia bardzo je lubi, ale w odróżnieniu ode mnie (powiem nieskromnie ) kompletnie nie ma ręki i talentu do hodowli kwiatków. A ja się zbuntowałam na jej storczyka bo o niego trzeba jakoś specjalnie dbać. Więc moje pomysłowe dziecko nosi storczyka po przekwitnięciu do mojej Mamy, która go tam jakoś odpowiednio dopieszcza, a jak storczyk puszcza pęd kwiatowy - to go córeczka przynosi do domu i trzyma w pokoju swoim. I tak już chyba 3x kursowała z tym kwiatem. I co ciekawe za każdym kolejnym kwitnieniem ma on coraz więcej kwiecia.
|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Wto 03 Maj, 2011 19:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
makneta
Użytkownik b. aktywny

|
Wysłany: Wto 03 Maj, 2011 21:23
|
|
|
To rzeczywiście ciekawe, może ja powinnam wysyłac swoje do ciebie? Bo też ogromnie je lubię, ale nie mam ręki buuuuuuuuuuuuuu
|
|
 |
SoWa
Użytkownik b. aktywny SoWa

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 3 razy Wiek: 64 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 2788 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 10 Maj, 2011 09:42
|
|
|
SoWa,bardzo dziękuję , szczególnie za pochwałę zdjęć
makneta, zapraszam - tylko nie wiem czy oddam bo ja sie do kwiatków przywiązuję jak do zwierzątek 
|
|
|
|
 |
makneta
Użytkownik b. aktywny

|
Wysłany: Wto 10 Maj, 2011 09:49
|
|
|
| calicja napisał/a: |
makneta, zapraszam - tylko nie wiem czy oddam bo ja sie do kwiatków przywiązuję jak do zwierzątek  |
Ale muszę napisac, że jestem bardzo szczęśliwa bo mój storczyk zaczyna kwitnąc i puścił już jakiś czas temu nowy pęd, tzn. 2 storczyki puściły nowe pędy. Jestem szczęśliwa jak nie wiem co bo do tej pory storczyki były u mnie rośliną na 1 sezon.
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 10 Maj, 2011 15:52
|
|
|
makneta, a widzisz jaką mam dobrą rękę do kwiatków !!!! Wystarczy że pomyślałam
żartuje oczywiście - ciesze sie z Tobą 
|
|
|
|
 |
małgośka
Gaduła ;) Danusia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 23 razy Wiek: 57 Dołączyła: 11 Lis 2007 Posty: 3791 Skąd: śląskie
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 10 Maj, 2011 17:45
|
|
|
Chyba ze 2 lata temu byłam na wystawie orchidei i tam się dowiedziałam, że to co jest sprzedawane w sklepach jako storczyki ma niewiele wspólnego z oryginalnymi - dzikimi storczykami.
kilka zdjeć z tej wystawy wrzuciłam na moją picase w albumie z kwiatami
storczyki
Te sklepowe są genetycznymi mutantami dzikich storczyków i z zasady mają ograniczony czas życia i kwitnienia - 3-4 lata max jeśli dobrze pamiętam. Na wystawie były oczywiście gł. te dzikie i oryginalne - kilkakrotnie droższe od tych sklepowych. I często bardzo niepozorne z maleńkimi kwiatkami.
Ja sie naszym storczykiem - j.w. - nie zajmuję ale mam zakaz podlewania bo raz w tygodniu doniczka moczy się kilka godzin w wodzie. Wiem też, że moja mama traktuje je jakąs specjalna odżywką.
a żeby za bardzo nie odbiegać od tematu wątku to teraz powinnyśmy wymyślić jakąś "storczykową chustę" 
|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Nie 15 Maj, 2011 18:29, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
małgośka
Gaduła ;) Danusia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 23 razy Wiek: 57 Dołączyła: 11 Lis 2007 Posty: 3791 Skąd: śląskie
|
|
|
|
 |
gosias
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 49 razy Wiek: 65 Dołączyła: 20 Sie 2006 Posty: 11495 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 11:08
|
|
|
| małgośka napisał/a: | | calicja, jesteś specjalistką od cudnych chust. |
święta prawda 
|
_________________ Pozdrawiam Gosia (gosias)  |
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 18:11
|
|
|
| gosias napisał/a: | | małgośka napisał/a: | | calicja, jesteś specjalistką od cudnych chust. |
święta prawda  |
jasne, jasne - 5 chust raptem zrobiłam, gdzie mi tam do specjalistki 
|
|
|
|
 |
gosias
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 49 razy Wiek: 65 Dołączyła: 20 Sie 2006 Posty: 11495 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Nie 15 Maj, 2011 18:40
|
|
|
calicja, dlaczego nie doceniasz siebie i swoich możliwości????
|
_________________ Pozdrawiam Gosia (gosias)  |
|
|
|
 |
anle
Użytkownik b. aktywny Anna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Mar 2010 Posty: 1815
|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2011 17:54
|
|
|
calicja, a co tu taka cisza 
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 35 razy Wiek: 62 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2011 18:00
|
|
|
| anle napisał/a: | calicja, a co tu taka cisza  |
ja już myślałam , że cóś nowego popodziwiam 
|
|
 |
marysia54
Gaduła ;) marysia54

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 21 razy Wiek: 71 Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 6645 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Wiotka555
Użytkownik aktywny

Pomogła: 12 razy Dołączyła: 22 Lut 2010 Posty: 449
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 28 Cze, 2011 22:46
|
|
|
Alicjo, wracaj do nas.
U Ciebie zawsze miło i gwarnie. Jest co podziwiać i jeszcze można nauczyć się wielu fajnych rzeczy. Pokaż co teraz wyrabiasz, jestem bardzo ciekawa co to bedzie.
|
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 68 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 4066 Skąd: O....róg
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 03 Lip, 2011 10:12
|
|
|
Jestem, jestem Dziewczyny Kochane - dopiero dziś zauważyłam Wasze wpisy - jak mi sie ogromnie miło zrobiło, że komuś mnie brakuje .
Zaglądam na forum na sekundkę czasem ale jakoś ostatnio mnie wena na robótki odeszła - coś tam zaczynam, nic nie kończę - może to te upały?
Jednak od 3 dni u mnie leje, a jak wiadomo "w czasie deszczu dzieci się nudzą" , ponadto córcia wyjechała wczoraj rano na wakacje wiec miałam dzień dla siebie no i w końcu zabrałam sią za daaaaawno planowane farbowanie wełny.
To właściwie pierwszy raz - wcześniej na próbę tylko jeden motek ufarbowałam na jeden kolorek wiec jak na pierwszy raz efekt nie jest najgorszy - jak sądzę.
Farbowałam kolorkami do wełny firmy KAKADU http://www.barwniki-kakadu.com.pl/oferta.html.
Metoda - zamaczanie w farbie - zawijanie w folię - "gotowanie" w parowarze - inaczej nie mam jak ponieważ na mojej kuchence nie można emaliowanych garnków używać.
Na koniec jedna uwaga jak by ktoś planował - upewnijcie się, że rękawiczki gumowe nie mają dziur - ja od wczoraj próbuję z palców wywabić zieleń i "twarzowy" fiolecik.
|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Nie 03 Lip, 2011 10:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
anle
Użytkownik b. aktywny Anna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Mar 2010 Posty: 1815
|
Wysłany: Nie 03 Lip, 2011 10:28
|
|
|
Śliczne Ci te kolorki wyszły , ciekawa jestem co zrobisz z tej włóczki
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 03 Lip, 2011 10:37
|
|
|
Dzięki Aniu .
To jest owcza, "zakopiańska" wełna - sztywna dość i bardzo gryząca, ponadto pewnie będzie trochę farbować bo nie miałam już cierpliwości jej płukać 100 x wiec nie nadaje się na ubrania. Myślę, ze spróbuję z niej jakieś torby lub futerały zrobić - na razie czekam na powrót córci, żeby mi za motowidło posłużyła.
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|