|
Frywolitki AGarte na powitanie ;) |
| Autor |
Wiadomość |
AGarte
Milczek

Kraj:

Autor tematu Wiek: 38 Dołączyła: 22 Kwi 2012 Posty: 11 Skąd: Wielkopolska
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 22 Kwi, 2012 17:40 Frywolitki AGarte na powitanie ;)
|
|
|
Witam ciepło i wiosennie wszystkie Artystki i Artystów (jeśli tacy tu są^^)
Śledzę to jakże twórcze forum już od jakiegoś czasu, teraz zapragnęłam dołączyć do niego osobiście. Mam nadzieję, że znajdę tu jakiś mały kącik dla siebie
Ach, nie przedstawiłam się! Mam na imię Agnieszka (w sieci znana jako AGarte, ale o tym później).
Chciałam w ramach przywitania pokazać co takiego potrafię,heh (mam nadzieję, że okażecie się dla mnie łaskawe). Na początku tego roku przypadkiem odkryłam magiczne słowo: FRYWOLITKA. Nie wiem jakim cudem wcześniej na nie nie natrafiłam! Tyle lat w niewiedzy...teraz żyć bez niej nie mogę
Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia. Z zachwytem podziwiałam te cuuuda, które znalazłam w sieci. Jako, że do spraw artystycznych zawsze było mi po drodze, to pomyślałam, też spróbuję, a co!
Początki łatwe nie były, ale każdy przecież kiedyś zaczynał, to wie, jak to jest...
Z czasem jednak "załapałam" o co chodzi i... tak sobie tworzę w wolnej chwili (choć tych za wiele na razie nie mam:/ Obrona pracy mgr to mój priorytet)
...ale już za niecałe 2 miesiące będę wykwalifikowaną pedagożką, a wtedy to już tylko igiełki i niteczki...
Choć w kolejce czekają też kochane me ołówki i nowe pastele do wypróbowania...ale to już całkiem inna historia;)
Wracając do frywolitek... póki co opanowałam metodę igłową i jej się trzymam. Chciałabym w przyszłości okiełznać też czółenko, mam nadzieję, że to też kiedyś mi się uda.
To kilka małych drobiazgów na początek:
Te białe kwiatki to moje pierwsze dziełko. Byłam przeszczęśliwa, gdy zobaczyłam, że z tych słupków, łuczków i pikotków wyszło coś, co przypomina kwiatka
Ten komplecik to z kolei moje najnowsze "dzieło":
Te czerwone z kolei, jak nazwa wskazuje powstały w okresie walentynkowym;)
A inspiracją dla tych była moja ulubiona kawka cappuccino ;D
Może na początek tyle wystarczy... co za dużo to też nie zdrowo,heh. Resztą pochwalę się nieco później;)
Pozdrawiam wszystkich,
Agnieszka
(AGarte)
|
_________________ http://pasje-agarte.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
alutka171
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Pomogła: 42 razy Wiek: 68 Dołączyła: 28 Lis 2005 Posty: 1357 Skąd: =REDA=
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Elunia
Użytkownik b. aktywny

Pomogła: 12 razy Wiek: 57 Dołączyła: 19 Sty 2006 Posty: 1787 Skąd: Jasło
|
|
|
|
 |
AGarte
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2012 14:42
|
|
|
Dziękuję Wam bardzo
Co prawda NIE lubię się chwalić, jakoś tak to nie leży w mojej naturze. Zawsze wszystko co robiłam, robiłam wyłącznie dla siebie i chowałam do szuflady.
...ale któregoś dnia doszłam do wniosku, że to chyba egoistyczne z mojej strony, bo co to za satysfakcja robić coś wyłącznie dla siebie? Sprawić radość innym, to dopiero radość i wyzwanie przede wszystkim
Na uczelni wciąż słyszę od profesorów: "Pani musi wierzyć w siebie, pokazać co potrafi, bo jest co pokazać!",heh...to cóż robić? Profesor mądrzejszy, to chyba wie, co gada?
...więc przełamuję się... i pokazuję;)
Jeszcze kilka kolejnych frywolnych drobiazgów:
Nieskromnie więc powiem, że te granaty miały niesamowite powodzenie wśród moich znajomych ;D Zrobiłam ich całkiem pokaźną gromadkę, by każdą koleżankę ucieszyć;) Nie wiem czy to magia koloru, czy magia wzoru tak na nie podziałała,heh. A może i jedno i drugie...
A tu jeszcze akcent wielkanocny;) Czasu starczyło mi tylko na jedno jajeczko (jak na pierwszy raz, to chyba całkiem całkiem? ), ale do następnych Świąt doczeka się towarzystwa;)
Chciałabym Was też zaprosić do odwiedzin mojego bloga. Jest świeżutki, ledwo co założony, więc nie ma na nim jeszcze aż tak dużo do czytania i oglądania, ale powoli będę się rozkręcać... W końcu nie od razu Kraków zbudowano;]
Piszę tam nie tylko o mojej pasji frywolitkowej, ale także o innej... Kogo zaciekawiłam, zapraszam tutaj:
http://pasje-agarte.blogspot.com/
Będę się bardzo cieszyć jeśli zostaniecie w moich skromnych progach na dłużej
Tymczasem dobrego tygodnia życzę,
AGarte
|
|
|
|
 |
Paddington
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 2067 Skąd: Poznań
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2012 16:32
|
|
|
PIĘKNOŚCI!!!
Nawet nie pisz, że nie lubisz się chwalić tylko śmiało i jak najwięcej pokazuj i chwal się bo cudownie się siedzi i ogląda Twoje dzieła!!! Same wspaniałości. Blog też wspaniały Pozdrawiam serdecznie
|
_________________ "Please look
after this BEAR
Thank You"
http://www.lookafterbear.blogspot.com/
DARKEST PERU TO LONDON |
|
|
|
 |
Awenturyn
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 12 razy Dołączyła: 16 Sie 2010 Posty: 1748
|
|
|
|
 |
BasiaBi
Milczek

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 54 Dołączyła: 16 Lut 2012 Posty: 38 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2012 21:12
|
|
|
AGarte super prace!!!
Ja też odkryłam frywolitkę w zimie, z tym, że ja na czółenku - nie jest trudna. Poza tym tu jest mnóstwo dobrych rad! Pozdrawiam!
|
|
|
|
 |
Kelmuska
Użytkownik b. aktywny Edyta

Kraj:

Pomogła: 16 razy Wiek: 49 Dołączyła: 02 Maj 2011 Posty: 1827 Skąd: Rorschach
|
|
|
|
 |
AGarte
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Czw 26 Kwi, 2012 20:45
|
|
|
Dziękuję Wam ślicznie za te miłe słowa To naprawdę motywuje do dalszej pracy. Frywolitka jest tak wciągająca...już widzę pierwsze objawy uzależnienia I wcale nie zamierzam się z tego leczyć, wręcz przeciwnie!;D
BasiuBi, widziałam Twoją serwetę. Istne cuuuudo. Jak na pierwszą próbę...wow, podziwiam Trudno mi sobie wyobrazić w tej chwili ile czasu musiało Ci zająć jej wykonanie...
Też na pewno pokuszę się na takie dzieło, ale to już zdecydowanie w czasie wakacji. W tej chwili muszę "wydziergać" drugą połowę mojej magisterki,heh... ale szczerze mówiąc, z igłą i nitką współpracuje się lepiej niż z książką i komputerem...(choć czytać uwielbiam).
Z czułenkiem też z pewnością kiedyś popróbuję...choć naprawdę, posługiwanie się nim wydaje mi się totalną abstrakcją. Ale może po dogłębnym przeanalizowaniu filmików instruktażowych w końcu opanuję tę technikę:)
|
|
|
|
 |
AGarte
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Nie 20 Maj, 2012 19:19
|
|
|
Witam Was ponownie po dłuższej przerwie
Moja praca naukowa wciąż trwa i już zbliżam się ku końcowi na całe szczęście, ale poczułam, że dopada mnie jakieś wypalenie pisarskie, więc zdecydowałam, że czas na przerwę. Co nie znaczy jednak, że nic nie robiłam Jak tu najlepiej odprężyć umysł...oczywiście przez frywolitkowanie ;D
Zrobiłam przez ten weekend taki komplecik:
Taki niepozorny... powstał dość spontanicznie i bez większego przemyślenia. Wyszukałam w szafie mojej mamy ciekawą niteczkę (a właściwie a'la wełnę, ale wyjątkową cienką - choć nieco grubszą od kordonka) i chciałam szybko zobaczyć co też mi z niej wyjdzie
Frywolitkowania wciąż było mi mało więc szłam za ciosem i zrobiłam jeszcze coś. W piątek przyszły do mnie pocztą kordonki zamówione na allegro. Metaliczne, z dodatkiem srebrnej i złotej nitki. Jak je tylko zobaczyłam oniemiałam z zachwytu. Cuda prawdziwe ;D
Na pierwszy ogień wypraktykowałam kordonek w kolorze śmietankowym (NIE białym) z domieszką srebrnej nitki. Wyplątałam taki wisior:
Wzór nie mój, bo znaleziony gdzieś w Internecie. Autora niestety nie podam, bo nie pamiętam:/
Kilka dodatkowych ujęć tego mojego "dzieła" na moim blogu:
http://pasje-agarte.blogspot.com/
Zapraszam, i czekam na Wasze opinie 
|
|
|
|
 |
lamika88
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 24 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 5903 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
|
|
|
 |
Paddington
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 2067 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
Dżastii
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2012 Posty: 763 Skąd: Warszawa/Cis
|
|
|
|
 |
AGarte
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Wto 22 Maj, 2012 11:59
|
|
|
Dziękuję, cieszę się, że Wam się podobają
lamika88... czyżby też Twoja magisterka była w produkcji? Jeśli tak, to łączę się duchowo w tej "pracy naukowej"... 
|
|
|
|
 |
elawe
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 10 razy Wiek: 63 Dołączyła: 14 Kwi 2011 Posty: 650 Skąd: Szydłowiec
|
|
|
|
 |
AGarte
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2012 11:10
|
|
|
Nie wiem co ta igła ze mną robi, ale nie chce mi wyjść z rąk^^ i skompletowałam do wisiora Believe jeszcze kolczyki Wyszły trochę inne niż to miałam w głowie na początku, ale chyba wciąż pasują?
A tak wygląda całość
Już mnie korci, by zacząć bransoletkę Believe, ale muszę się jakoś powstrzymać jeszcze jakiś czas (inne obowiązki mają pierwszeństwo).
Zrobiłam jeszcze "łańcuszek" do wisiorka Mi Mancherai. To moja pierwsza "józefinka" więc proszę o wyrozumiałość ;D
[/i]
|
|
|
|
 |
lamika88
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 24 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 5903 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
 |
Elunia
Użytkownik b. aktywny

Pomogła: 12 razy Wiek: 57 Dołączyła: 19 Sty 2006 Posty: 1787 Skąd: Jasło
|
|
|
|
 |
AGarte
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 11 Lip, 2012 15:15
|
|
|
Witam Was serdecznie ponownie
Skoro to wątek o chwaleniu się, to w takich razie "pochwalę się", że od 5 dni jestem już w końcu panią magister ;D ... a to oznacza, że NARESZCIE mogę w pełni poświęcić się frywolitkowaniu! ;D
Kilka nowości, które w tym czasie wolnym zrobiłam
To może nie taka nowość, bo komplecik "Mi Mancherai" juz pokazywałam, ALE wcześniej prezentował się tylko z jednej strony. Teraz pokazuję z drugiej Te kolczyki mają taką zaletę, ze można je nosić z dwóch stron (raz czarne na czerwonym raz czerwone na czarnym). Tak szybko przynajmniej się nie znudzą. A znajoma już niedługo wypróbuje je na weselu w sierpniu ;D
Kolejne, w odcieniach zieleni:
...w granacie wisior:
...i pierwsza moja bransoleta do kompletu "Believe"
Więcej zdjęć na moim blogu
POZDRAWIAM! 
|
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
|
|
|
 |
siebusania
Gaduła ;) malutka

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Wiek: 36 Dołączyła: 29 Maj 2012 Posty: 4151 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw 12 Lip, 2012 07:55
|
|
|
witam na nazym forum prace przepiekne prwadziwa artystka jestes
|
_________________ malutka
moj blog: http://sznurkiani.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
romualda
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 10 razy Wiek: 75 Dołączyła: 14 Lut 2010 Posty: 423
|
Wysłany: Czw 12 Lip, 2012 08:31
|
|
|
Wisior granacie jest piękny!
|
|
|
|
 |
AGarte
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Czw 12 Lip, 2012 13:42
|
|
|
Kelmuska, dziękuję Ci bardzo za komplement ;D Miło mi, że moje ołówkowe portreciki Ci się podobają;) Jak to dobrze, że nareszcie są wakacje. W końcu będę mogła sobie i porysować i pofrywolitkować...a i jeszcze na klawiszach pograć by się chciało...tylko najgorsze zdecydować od czego zacząć (szkoda, że wszystkiego nie można robić na raz ;D )
A wisior granatowy już znalazł swoją szczęśliwą właścicielkę Z jednej strony bardzo się cieszę, ale z drugiej...już mi trochę smutno, bo sama chętnie bym go ponosiła, a mam tylko jeden unikatowy egzemplarz (drugi już w najbliższej przyszłości nie powstanie:( ).
A może Wy macie pomysł skąd wziąć takie średniej grubości kółeczka, które mogłabym opleść niteczką? Ja miałam tylko takie 2 kółka (wzięłam z nienoszonych już korali). Skąd wziąć kolejne....na razie nie mam koncepcji...:/
|
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
Wysłany: Czw 12 Lip, 2012 16:29
|
|
|
| AGarte napisał/a: | | a i jeszcze na klawiszach pograć by się chciało... |
oooooooo, ja też trochę grywam.
A | AGarte napisał/a: | | A może Wy macie pomysł skąd wziąć takie średniej grubości kółeczka |
o jaką średnicę i grubość Ci chodzi, może coś faktycznie uda się znaleźć w babcinych szufladach?
|
_________________ Kelmuska
www.kelmuska.blogspot.com
www.picasaweb.google.com/home |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|