|
wzorek do rozszyfrowania:) |
| Autor |
Wiadomość |
Mariola
Użytkownik aktywny Mariola:)

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 7 razy Wiek: 62 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 961 Skąd: Orle
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 16:38 wzorek do rozszyfrowania:)
|
|
|
Dziewczyny rzucila mi sie w oko bluzka z wzorem drutowym w lupie ale nie moge go rozgryzc rzuccie okiem moze ktoras mi pomoze prosze

|
_________________ Mariola
mojerobotkowo.blogspot.com |
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 17:22
|
|
|
Wyglada na prosty wzorek: 3 oczka prawe, 5 lewych, i tak powtarzane do końca rzędu, potem 1 rząd prosto, w trzecim rzędzie 2 oczka razem (prawe z lewym) przerobione na prawo, w prawa stronę, narzut, oczko środkowe motywu na prawo, narzut, 2 oczka razem na prawo, skierowane w lewą stronę, 1 prawe (środkowe), znów 2 razem na prawo...itd. do końca rzędu. Dwa rzędy prosto i w trzecim znów zbieranie oczek i narzucanie. Moge się mylić, ale tak odczytuje ze zdjęcia.
|
_________________ mój albumik http://grazyna1.fotosik.pl/albumy/3996.html
drugi album z pracami http://blouses.fotosik.pl/albumy/706533-9.html
Mój blog: http://handmadebygrazyna.blogspot.com/
https://www.facebook.com/grazyna.szczepaniak.58 |
|
|
|
 |
Mariola

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 7 razy Wiek: 62 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 961 Skąd: Orle
|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 17:36
|
|
|
No moze dobrze kombinujesz bo mi nie wyszlo ale ja to robilam trzy na trzy oczka moze dlatego????
kurcze ale jak patrze po lewej to widze trzy prawe i trzy lewe po prawej wydaje mi sie tak samo ,ale pewnie sie myle???
cos mi nie idzie 
|
| Ostatnio zmieniony przez Mariola Sob 14 Kwi, 2012 18:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
anle
Użytkownik b. aktywny Anna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Mar 2010 Posty: 1815
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 17:56
|
|
|
Wydaje mi się, że będzie tak:
1 rząd - 1 oczko brzegowe, 2 prawe, 3 lewe, raport (trzy prawe, trzy lewe), dwa prawe, oczko brzegowe
3 rząd - 1 oczko brzegowe, 1 prawe, narzut, przeciągnięcie, oczko prawe, dwa razem, raport (narzut, oczko prawe, narzut, przeciągnięcie, oczko prawe, dwa razem), narzut, oczko prawe, oczko brzegowe,
5 rząd - oczko brzegowe, dwa lewe, trzy prawe, raport(trzy lewe, trzy, prawe), dwa lewe, oczko brzegowe
7 rząd - 1 oczko brzegowe, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut, raport( przeciągnięcie, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut), przeciągnięcie, prawe, oczko brzegowe,
|
|
|
|
 |
Mariola

Kraj:

|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 19:23
|
|
|
| anle napisał/a: | Wydaje mi się, że będzie tak:
1 rząd - 1 oczko brzegowe, 2 prawe, 3 lewe, raport (trzy prawe, trzy lewe), dwa prawe, oczko brzegowe
3 rząd - 1 oczko brzegowe, 1 prawe, narzut, przeciągnięcie, oczko prawe, dwa razem, raport (narzut, oczko prawe, narzut, przeciągnięcie, oczko prawe, dwa razem), narzut, oczko prawe, oczko brzegowe,
5 rząd - oczko brzegowe, dwa lewe, trzy prawe, raport(trzy lewe, trzy, prawe), dwa lewe, oczko brzegowe
7 rząd - 1 oczko brzegowe, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut, raport( przeciągnięcie, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut), przeciągnięcie, prawe, oczko brzegowe, |
Anle jestes blisko prawie wychodzi tak samo i oczka sie zgadzaja ale brakuje jednego rzedu gdy przechodzimy na lewo to widac ze lewych sa trzy rzedy a z tego opisu mam dwa na lewo dobrze zobacz na zdjeciu chyba brakuje jakiegos rzedu??? 
|
|
|
|
 |
anle
Użytkownik b. aktywny Anna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Mar 2010 Posty: 1815
|
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 19:49
|
|
|
| mariola196412 napisał/a: | | widac ze lewych sa trzy rzedy |
Chyba masz rację, mój trzeci rząd wyszedł by w czwartym, ale jak zrobić przeciągnięcie na lewych oczkach, może, że jest to jakieś inne oczko
Update
Przeanalizowałam to jeszcze raz, to co podałam jest prawidłowe, to znaczy rzędy nieparzyste.
Z rzędami parzystymi popełniłaś pewnie ten sam błąd co ja, rząd 4 i 8 przerabiałaś oczkami lewymi, a te oczka nad narzutami i środkowym oczkiem powinny być przerabiane prawymi i wtedy wyjdą Ci na prawej stronie trzy rzędy lewych.
|
| Ostatnio zmieniony przez anle Sob 14 Kwi, 2012 21:05, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Mariola

Kraj:

|
Wysłany: Nie 15 Kwi, 2012 08:08
|
|
|
| anle napisał/a: | | mariola196412 napisał/a: | | widac ze lewych sa trzy rzedy |
Chyba masz rację, mój trzeci rząd wyszedł by w czwartym, ale jak zrobić przeciągnięcie na lewych oczkach, może, że jest to jakieś inne oczko
Update
Przeanalizowałam to jeszcze raz, to co podałam jest prawidłowe, to znaczy rzędy nieparzyste.
Z rzędami parzystymi popełniłaś pewnie ten sam błąd co ja, rząd 4 i 8 przerabiałaś oczkami lewymi, a te oczka nad narzutami i środkowym oczkiem powinny być przerabiane prawymi i wtedy wyjdą Ci na prawej stronie trzy rzędy lewych. |
Dokladnie tak robilam dzieki ci jestes wielka 
|
|
|
|
 |
wesca
Użytkownik małomówny

Kraj:

Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 21 Wrz 2005 Posty: 75
|
Wysłany: Pią 19 Paź, 2012 21:21
|
|
|
[quote="mariola196412"][quote="anle"]Wydaje mi się, że będzie tak:
7 rząd - 1 oczko brzegowe, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut, raport( przeciągnięcie, prawe, dwa razem, narzut, prawe, narzut), przeciągnięcie, prawe, oczko brzegowe,[/
pomozcie prosze, proboje zrobic ten wzor ale mi juz na poczatku to przeciagniecie nie wychodzi, co przez co trzeba przeciagnac?
pozdrawiam i dziekuje
|
_________________ moj album
http://www.ravelry.com/projects/daska |
| Ostatnio zmieniony przez wesca Pią 19 Paź, 2012 21:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Violetta21
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 73 razy Wiek: 52 Dołączyła: 28 Lip 2005 Posty: 14912 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
wesca
Użytkownik małomówny

Kraj:

Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 21 Wrz 2005 Posty: 75
|
|
|
|
 |
catebi
Milczek

Kraj:

|
|
|
|
 |
czeremcha
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 16 Kwi 2012 Posty: 441
|
|
|
|
 |
marzenatejs
Użytkownik średnioaktywny szydełkiem i drutami

Kraj:

Pomogła: 5 razy Wiek: 62 Dołączyła: 27 Lis 2009 Posty: 126 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2012 21:33
|
|
|
Ania Ty tutaj ,świat internetowy jednak mały jest Tak to według mnie też jest wzór angielski dzielony np francuskim
|
_________________ Pozdrawiam Marzena |
|
|
|
 |
czeremcha
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
marzenatejs

Kraj:

Pomogła: 5 razy Wiek: 62 Dołączyła: 27 Lis 2009 Posty: 126 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: Śro 07 Lis, 2012 10:36
|
|
|
Aha Marzenka 
|
|
|
|
 |
czeremcha
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 52 razy Wiek: 60 Dołączyła: 17 Cze 2005 Posty: 6379 Skąd: Częstochowa
Medale: 3 (Więcej...)
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2012 08:10
|
|
|
Poprosiła mnie znajoma o rozszyfrowanie wzoru, a że ja słaba w drutkach to proszę Was.
A może jeszcze macie schemat tego wzoru

|
_________________ http://picasaweb.google.com/barbara1.lyko |
|
|
|
 |
czeremcha
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
marzenatejs

Kraj:

|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2012 13:24
|
|
|
maszyna na 99 % chyba ,że ktoś był taki geniusz 
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 28 |
|
|