Przesunięty przez: Nikus4 Pią 16 Sie, 2013 19:16 |
Giniusiowe początki |
| Autor |
Wiadomość |
LidkaM
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Pomogła: 7 razy Wiek: 47 Dołączyła: 27 Sie 2007 Posty: 1169
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

Autor tematu Pomogła: 2 razy Wiek: 55 Dołączyła: 22 Sie 2011 Posty: 368 Skąd: Gdańsk
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2013 16:09
|
|
|
Dziękuję Wam dziewczęta za tak miłe słowa. Po wpisie Hani przyjrzałam się Waszym i swoim krzyżom maltańskim. Te moje są rzeczywiście jakieś dziwne, takie grubasy. Chyba coś źle robię
Mireczko, zaczynam teraz haftować serwetkę krzyżykami a na około będzie hardangerowa obwódka. To wszystko wina Hani i jej bożonarodzeniowej serwetki. Mam już troszeczkę, a pokażę gdy będę miała troszeczkę więcej niż troszeczkę
|
|
|
|
 |
kulejeczka
Milczek kulejeczka

Kraj:

Wiek: 54 Dołączyła: 15 Paź 2012 Posty: 47 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Śro 09 Sty, 2013 09:32
|
|
|
Giniu, twoja serwetka jest przepiękna 
|
|
|
|
 |
alszka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Dołączyła: 29 Cze 2009 Posty: 838 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
elapok
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 71 Dołączyła: 31 Lip 2012 Posty: 1252 Skąd: Łupawa
|
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

Autor tematu Pomogła: 2 razy Wiek: 55 Dołączyła: 22 Sie 2011 Posty: 368 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Śro 25 Cze, 2014 20:40
|
|
|
No to za namową Alszki, rozpoczynam opowieść o tym, jak to mnie zalała żółć...

|
| Ostatnio zmieniony przez Ginia Śro 25 Cze, 2014 20:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Śro 25 Cze, 2014 20:48
|
|
|
Kolor kompletnie inny niż na zdjęciach, może kiedyś spróbuję zrobić zdjęcie odzwierciedlające rzeczywiste kolory serwety.
Materiał Lugana - żółta, nici Maja - kanarkowo żółta. Rozmiar tkaniny 70/120.
No i oczywiście, Giniusia się pomyliła. Po zrobieniu wszystkich serduszek, zerknęłam nieśmiało na schemat, żeby okiełznać gwiazdozbiór gwiazdek i krzyżyków, a tu niespodzianka, zewnętrzne serduszka miały być inaczej wyszyte (te dziewczęta, które znają wzór zapewne od razu dostrzegły moją fuszerkę. Miałam do wyboru: spruć 42 serduszka i wyszyć na nowo, lub troszkę odmienić wzór wyszywając dodatkowo 210 gwiazdek. Wybrałam to drugie
Jestem w połowie całego gwiazdozbioru. Jak widzicie, jeszcze duuuużo pracy przede mną.
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

Pomogła: 46 razy Wiek: 68 Dołączyła: 30 Paź 2008 Posty: 2904 Skąd: Kwidzyn
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 07:29
|
|
|
Giniu!? Kolor na zdjęciu nie jest ważny bo on zależy od światła w jakim są robione zdjęcia.
A to, że się pomyliłam ale wybrnęłaś z tej sytuacji to tylko bić brawa Mnie by stanęły włosy dęba jakbym zobaczyła że źle wyszyłam
A tak zastanawiam się jaki wzór wy haftujecie? Możesz wstawić zdjęcie oryginału?
|
_________________ Serdecznie pozdrawiam Nikus |
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 08:55
|
|
|
Już wstawiam. Przyznam, że ten wzór ładniej wygląda na mniejszej serwetce. Moja jest za duża, może kiedyś dohaftuję środek.

|
|
|
|
 |
alszka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 09:22
|
|
|
Oj, widzę, że Cię różne odcienie żółci zalały...
Ślicznie wygląda! Pewnie gdybyś nie napisała o tych serduszkach (świetnie wiem, o czym mowa - przy rozrysowywaniu wzoru kilka razy zrobiłam to samo hihihi), to sama bym ich nie zauważyła Fajnie wybrnęłaś z tej pomyłki. A swoją drogą to dobrze, że miałaś na tyle materiału, żeby dorobić te gwiezdne pola. U mnie by to nie przeszło - materiał wykorzystany do maksimum... Widzę, że całkiem sporo już masz!
Ja też dostosowałam wzór do bieżnika, ale mnie się podoba ten wzór na takim większym kawałku materiału. Ja chciałam osiągnąć efekt bieżnika, w którym tylko krawędź jest przyozdobiona czymś delikatnym. Akurat z tego jestem zadowolona i nie będę raczej wypełniać środka. Ale oczywiście to kwestia gustu.
A kolorki wszystkie są śliczne, niezależnie od tego, który najbardziej przypomina ten rzeczywisty Ale ja jestem absolutną fanką żółtego
Przy okazji, gdyby ktoś chciał ten wzór w lepszej jakości, to ja go sobie rozrysowałam i zeskanowałam, więc można śmiało pisać. Tylko proszę o cierpliwość, bo ostatnio raczej rzadko tu wchodzę, ale przyślę na pewno 
|
_________________ https://photos.google.com/share/AF1QipN3nQYb7vom5mbcdc7iXjqw9VY5C6kHTkPnbe8q67z9rRw7Ksu9kLKnKn1pqgub0Q?key=MGJtRVFHN0tWbjVYSFZjUHpmZktfMGF1LW45S1lR |
| Ostatnio zmieniony przez alszka Czw 26 Cze, 2014 09:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 10:50
|
|
|
A może napiszecie z jakiej gazetki ten wzór pochodzi. Może mam go? A jeśli nie to poprosiłabym go. 
|
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 10:54
|
|
|
Nikusiu, to co umieściłam tutaj to jest cały wzór. Nic więcej niema. Gazetka nazywa się Hardanger Yaranas, tylko nie wiem, który numer. Napewno masz, bo kiedyś w wątku Mróweczki umieszczałaś ten schemat
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 18:59
|
|
|
Och! rzeczywiście mam ten wzór. Bardzo dziekuję. 
|
|
|
|
 |
Haniaga
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 23 razy Dołączyła: 02 Sty 2012 Posty: 2254 Skąd: kampinos
|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 19:45
|
|
|
Śliczną szyjesz serwetę.
I ta wymuszona ilość gwiazdek. 
|
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 20:44
|
|
|
Dziękuję Haniu.
Oj mieni mi się przed oczami... Ale pędzę co tchu by dołączyć do Was, a jak zacznę nową robótkę przed skończeniem poprzedniej, to Nikusia sprawi mi lanie 
|
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 20:47
|
|
|
Alszka, a jak będziesz haftowała wycinanki? Tak jak w oryginale?
Chciałabym w środku krzyżyków wstawić 4 gołębie oczka. Jakoś bardziej mi się podobają niż wersja oryginalna.
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2014 20:50
|
|
|
Giniu Chyba już mnie poznałaś Lubię jedno kończyc za nim zacznę drugie. 
|
|
|
|
 |
alszka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Pią 27 Cze, 2014 13:15
|
|
|
Przyjrzałam się schematowi i rzeczywiście chyba lepiej same pajączki wyszyć. W tym wzorze jest jednak za dużo wszystkiego????
|
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Sob 28 Cze, 2014 07:30
|
|
|
A ja chyba wyszyję tak jak Mróweczka. Fakt, że ten wzór jest taki "pełny", ale od dawna był na liście moich chciejstw i chyba nie będę w nim wiele zmieniać.
|
|
|
|
 |
elapok
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 71 Dołączyła: 31 Lip 2012 Posty: 1252 Skąd: Łupawa
|
Wysłany: Nie 29 Cze, 2014 08:56
|
|
|
Giniu - śliczny wzór i podziwiam za kreatywność. Ja bym chyba się załamała po odkryciu błędu i ciepnęłabym robótkę głęboko do szafy
|
_________________ http://www.fotosik.pl/u/elapok/albumy |
| Ostatnio zmieniony przez elapok Nie 29 Cze, 2014 08:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Nie 29 Cze, 2014 12:14
|
|
|
Eluś, co mnie nie dobije, to mnie wzmocni. Moja Babcia, w sytuacjach gdy coś szło nie tak jak powinno, mawiała:
"Widać, tak miało być"
Więc gdy zobaczyłam, co nabroiłam, to rzekłam do siebie te magiczne słowa i zaczęłam się zastanawiać jak udowodnić tezę mojej Babci 
|
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 12:32
|
|
|
Hmm... dokonałam obliczeń. Jeszcze jakieś 18 godzin haftowania żółcią. I finisz. Może do połowy przyszłego tygodnia dam radę
|
|
|
|
 |
Haniaga
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 23 razy Dołączyła: 02 Sty 2012 Posty: 2254 Skąd: kampinos
|
Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 18:03
|
|
|
Trzymam kciuki.
Obrusowa piękność czeka. 
|
|
|
|
 |
Ginia
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2014 11:53
|
|
|
Kciuki bardzo się przydadzą, bo jakoś ciężko mi wygospodarować czas. Może w weekend podgonię 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|