|
PRZYWITALNIA |
| Autor |
Wiadomość |
Orka
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 52 Dołączyła: 18 Wrz 2012 Posty: 120 Skąd: Gdańsk
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2012 16:59
|
|
|
Dzień dobry! Podglądam Wasze forum od dawna, ale dopiero dziś postanowiłam wyjść z ukrycia Dużo robię na drutach, niestety, jak miałam 10 lat to Mama mnie nauczyła po heretycku, więc już teraz po tylu latach nie zmienię przyzwyczajeń, a mam nieraz problemy z niektórymi wzorami...Obecnie dziergam ponczo dla córki, pochwalę się jak skończę. Oprócz tego szydełkuję, szyję, robię kartki, fotografuję...taka ze mnie "kobieta renesansu"-jak pewnie większość z Was! Pozdrawiam z Gdańska.
|
_________________ http://komodaorki.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
psiara-48
Milczek psiara

Kraj:

|
Wysłany: Wto 13 Lis, 2012 10:01 POWITANIE
|
|
|
Witam wszystkich.Zaglądam do was od dawna , ,wasze rady to skarnica wiedzy, ja jestem taki samouk , babcia pokazała mi 100 lat temu prawo i lewo na drutach , zrobiłm szalik i już. Po latach wróciłam do drutów a teraz w lutym zaczęłam sama prząść runo i tworze sama wełne , to super zajęcie , cała moja wiedza o kołowrotku była z internetu ale dałam rade .Niestety ale komputer i jego obsługa to szczyty nie do zdobycia i zdjęcia nie umiem zmniejszyć, musze poczekać na pomoc dzieci POZDRAIAM WAS MAŁGOSIA
|
|
|
|
 |
100krotka
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 22:01
|
|
|
O matko jesteście mocarne. Przyglądałam się od jakiegoś czasu, jestem pod wrażeniem dziękuję za forum pozdrawiam Beata. 
|
|
|
|
 |
dzoankadzoanka
Użytkownik małomówny

Kraj:

Pomogła: 5 razy Dołączyła: 17 Lis 2012 Posty: 88 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2013 11:26
|
|
|
Może pora się przedstawić?
Mam na imię Joanna, mieszkam w Lublinie, mam 47 lat, męża, "przyszywaną" 20-sto letnią córkę, 20-sto letniego syna... i caaaaaałą wieeeeelką menażerię: psy domowe - jamniczka Tuptusia, amstaff-kę Daisy, labradora Maksia... i dwa wielkie podwórkowe owczarki - Barrego i Wokera... aha... i maleńkiego chomiczka... też domowego...
Wychowywałam się w domu, w którym pościel miała monogramy, obrusy były haftowane, w oknach wisiały szydełkowe firanki.
Wszystkiego nauczyła mnie mama.
Nie pamiętam co było wcześniej - wyszywanie, szycie, czy dzierganie na szydełku, bo na drutach pierwszy sweter zrobiłam tuż przed pójściem do liceum.
A potem już poleciało. W domu nie było wolnej kasy, bo mama budowała dom, więc ja, chcąc mieć nowy ciuch po prostu go sobie uszyłam/zrobiłam... co miesiąc miałam coś nowego i to takie rzeczy, które moje koleżanki przerysowywały w zeszytach. Inspiracją była wypożyczana z biblioteki Burda, a w tamtych czasach... pamiętacie? szaro, smutno, a tu takie wzory, kolory...
Praca zawodowa, wymagająca ode mnie zmiany miejsca zamieszkania, przejeżdżania 4-9 tys. km miesięcznie (!) poświęcenia co najmniej 12 godzin dziennie, codziennie!, nie pozwalała mi na moje ulubione hobby... do czasu, kiedy to dwa razy zemdlałam za kierownicą!... Musiałam zwolnić, zmienić stanowisko, bo na szali stanęło moje życie i zdrowie.
Wizytówka nie była tyle warta. Wybór był prosty. Wróciłam na stałe do Lublina.
W 2002 r. rozpoczęłam moją przygodę z haftem krzyżykowym. Przypadkowo trafiłam na jakąś wystawę i już w 2008 r. zdobyłam wyróżnienie na wystawie w Muzeum Włókiennictwa w Łodzi za haft słonia (wzór możecie obejrzeć w moim fotosiku, dodam, że nie jest to zdjęcie mojego słonia, tylko fotka ściągnięta z netu... mój jest na którymś z komputerów, kart pamięci czy gdzieśtam... jak znajdę to zamienię... sorki...).
http://images33.fotosik.p...b79d15c4f09.jpg
Do drutów wróciłam pod koniec tego roku - chciałam zrobić prezenty gwiazdkowe dla rodziny. I tak powstały dwie moherowe-mgiełki chusty dla mamy i teściowej, teść dostał skarpetki, mój Nowy Tata czapkę, teściowa brata mojego męża (hehe) beret Starr i szalik baktus... a teraz na tapecie sweter z Zary i w planach zabawne rękawiczki-jeżyki i dwa serwetkowe swetry...
Witam Was moje Drogie Koleżanki.
Mam nadzieję, że moja obecność wniesie coś pożytecznego dla członkiń portalu maranciaki.pl
Pozdrowienia z Lublina
Joanna

|
_________________ Panie! Spraw, żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...
... mam na imię Joanna ... |
| Ostatnio zmieniony przez dzoankadzoanka Pon 07 Sty, 2013 14:16, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
stonesik
Użytkownik aktywny Ewa

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 12 razy Wiek: 50 Dołączyła: 08 Paź 2009 Posty: 594 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
Ainer
Użytkownik b. aktywny Renia

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 66 Dołączyła: 25 Lut 2009 Posty: 2469 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
joana
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 694
|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2013 12:15
|
|
|
dzoankadzoanka, Witaj imienniczko. Na tym Forum jest cudownie. przyjacielsko i bardzo dużo można sie nauczyć. 
|
|
|
|
 |
chocewa
Milczek ewa

Kraj:

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 10 Gru 2012 Posty: 31
|
Wysłany: Wto 08 Sty, 2013 10:59
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie.Jestem szczęśliwa,że trafiłam na to forum-jest naprawdę wspaniałe.
Ja trochę drutuję,a od niedawna szydełkuję.Jednak znam tylko podstawy-a tu dowiaduję się tajników tej sztuki.Bardzo jestem wdzięczna za chęć pomocy i życzliwość.
Pozdrawiam Was cieplutko
http://maranciaki.pl/forum/images/smiles/183.gif
P.s.To powinien być mój pierwszy post-jednak trafiłam tu dopiero teraz.Dopiero zapoznaję się z forum i odkrywam kolejne wątki.
|
|
|
|
 |
drucik
Milczek

|
Wysłany: Wto 08 Sty, 2013 18:44 Po raz pierwszy
|
|
|
witam wszystkich patykujących dzieła sztuki. Nie mam wprawy w poruszaniu się na waszej stronie. Uczę się, ponieważ interesuje mnie temat dziewiarstwa.
|
|
|
|
 |
jonoforeza
Milczek

|
Wysłany: Nie 13 Sty, 2013 08:29
|
|
|
Dzień dobry-witam serdecznie wszystkie Dziewczyny .Od dłuższego czasu czytałam sobie wpisy na forum,ale w końcu postanowiłam osobiście-nie anonimowo podziękować Wam za wszystkie rady i wskazówki udzielane tu.Dzięki Wam wiele problemów -a może poplątanych nitek -rozwiązałm.Fajnie,że istnieją takie fora !!
|
|
|
|
 |
anulcia73
Milczek anulcia73

Kraj:

|
Wysłany: Nie 13 Sty, 2013 12:24 Witam
|
|
|
Mam na imię Małgosia, mieszkam w Stargardzie Szczecińskim. Nauczyłam się robić na drutach od mojej mamy jak miałam 12 lat....uwielbiam szydełkować i robić na drutach to mnie doskonale wycisza Do robótek wróciłam niedawno...jakieś dwa lata temu i stwierdziłam, że należy się podszkolić.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki...i do roboty 
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Ennaven
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Wto 15 Sty, 2013 09:57
|
|
|
Witam wszystkich! Cierpię jak wszyscy tutaj na syndrom niespokojnych rąk zawsze coś dziergam albo dłubię z koralików. Wiele się muszę jeszcze nauczyć i mam zamiar bezwstydnie korzystać z pomocy i rad tak uzdolnionych babek jak Wy 
|
|
|
|
 |
Asia_117
Użytkownik aktywny Asia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 79 razy Wiek: 47 Dołączyła: 01 Lut 2012 Posty: 950 Skąd: okolice Piaseczna
|
Wysłany: Wto 15 Sty, 2013 11:55
|
|
|
I ja chciałabym się z Wami przywitać
Jestem tu zarejestrowana dosyć długo, a od jakiegos czasu zaglądam coraz cześciej
Podziwiam Wasze prace i staram się czegoś nauczyć - podstawy mam wyuczone, ale chyba pora na poznanie czegoś nowego
Dziękuję za pomoc, którą od Was do tej pory otrzymałam
Szczególne podziękowania dla Ady za jej wzory 
|
_________________ http://asiawielgat.blogspot.com/ |
| Ostatnio zmieniony przez Asia_117 Wto 15 Sty, 2013 11:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bryanka0
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 19 razy Wiek: 73 Dołączyła: 14 Cze 2010 Posty: 803 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Asia_117
Użytkownik aktywny Asia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 79 razy Wiek: 47 Dołączyła: 01 Lut 2012 Posty: 950 Skąd: okolice Piaseczna
|
Wysłany: Sob 19 Sty, 2013 22:06
|
|
|
| bryanka0 napisał/a: | | Dzierganie to jak choroba zakażna trudna do wyleczenia więc chyba pozostaniecie z nami na dłużej.Pozdrawiam. |
Dzisiaj do pracy zabrałam swoje druty, a zapomniałam o śniadaniu i kawie
To chyba najlepszy dowód na to, że zakażenie mnie dopadło 
|
_________________ http://asiawielgat.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
em_ce_pe
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 19:41
|
|
|
dzień dobry, nieśmiało postanowiłam dołączyć do Was - powolutku się rozglądam. Mam nadzieję, że nie będziecie mnie łajać za głupie pytania 
|
|
|
|
 |
bryanka0
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 19 razy Wiek: 73 Dołączyła: 14 Cze 2010 Posty: 803 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
qbusiowa
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:45
|
|
|
witam wszystkich ... hehhh juz chyba ze 100 lat minęło jak tu byłąm ... : 
|
_________________ - Kiedy zawołasz do króliczej norki: "Hej, jest tam kto?", a glos z wnętrza
odpowie: "Nie!", to znaczy chyba, że nie jesteś mile widziany.
 |
|
|
|
 |
Zocha9
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 14:20
|
|
|
dbry i ja się grzecznie przywitam w części dla drutoholiczek 
|
|
|
|
 |
dzoankadzoanka
Użytkownik małomówny

Kraj:

Pomogła: 5 razy Dołączyła: 17 Lis 2012 Posty: 88 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 21:47
|
|
|
Witam, witam nasze nowe koleżanki
Fajnie tu, rozgośćcie się 
|
_________________ Panie! Spraw, żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...
... mam na imię Joanna ... |
|
|
|
 |
Dobra
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 13 Mar, 2013 17:23
|
|
|
Chyba czas się przywitać. Mam na imię Ela pochodzę z małego miasteczka Pasłęk.
Zaglądam do was już od jakiegoś czasu i podziwiam wasze wspaniałe prace. Robię na drutach , szydełkuje i inne różności ręczne. 
|
_________________ http://moje-male-kreatywne-hobby.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Yellow Mleczyk
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Wto 02 Kwi, 2013 18:26
|
|
|
Witam wszystkich mam na imię Dagmara.
Na drutach robię od zawsze, i nawet jeśli czasami je porzucam na rzecz igły czy szydełka, to zawsze wracam i zawsze z niesłabnącym zapałem.
Wychodzi mi różnie i mam nadzieję dużo się tutaj u Was nauczyć
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki !!!
|
_________________ Pozdrawiam Wszystkie Forumowiczki !!!
Dagmara
http://yellowmleczyk.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Dorocie
Milczek nigdy nie mów nigdy

Kraj:

|
Wysłany: Sob 25 Maj, 2013 04:47
|
|
|
Witam siostry w drutowaniu,
cacuszka tu robicie doprawdy, aż oczy bolą. Ja coś tam dłubię uparcie, ale skutki bywają różne. Miałam bardzo długą przerwę w robieniu czegokolwiek i wyszłam z wprawy. Mam nadzieję, że przy Was nabiorę biegłości. Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|