|
prosba o pomoc przy schemacie |
| Autor |
Wiadomość |
emilly
Milczek

Autor tematu Dołączył: 13 Maj 2010 Posty: 18
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 11 Sie, 2013 00:35 prosba o pomoc przy schemacie
|
|
|
witam,
czy pomoglby mi ktos w lopatologicznym zrozumieniu tego schematu?
probuje juz go rozgryzc jakis czas ale ciagle mi nie wychodzi...
z gory dziekuje i pozdrawiam 
|
|
|
|
 |
Asia_117
Użytkownik aktywny Asia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 79 razy Wiek: 46 Dołączyła: 01 Lut 2012 Posty: 950 Skąd: okolice Piaseczna
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
emilly
Milczek

|
Wysłany: Nie 11 Sie, 2013 10:41
|
|
|
Dziekuje za pomoc Asia_117
a czy ktos moglby mi powiedziec jak mam robic rzad lewy?
czy tam mam przerabiac same oczka lewe?
|
|
|
|
 |
bogusia1255
Użytkownik aktywny bogusia1255

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 70 Dołączyła: 23 Lis 2008 Posty: 544 Skąd: Czerwonak k/Poznania
|
|
|
|
 |
emilly
Milczek

|
Wysłany: Nie 11 Sie, 2013 13:31
|
|
|
a czy ktos z Was drogie forumowiczki bylby tak mily i napisal mi slownie opis wykonania 2 pierwszych rzedow robotki wedlug tego schematu??
dziekuje 
|
|
|
|
 |
cuadros
Milczek

|
Wysłany: Nie 11 Sie, 2013 16:53
|
|
|
Może się mylę, ale jeżeli masz problem z odczytaniem pierwszego rzędu, to prawdopodobnie nie poradzisz sobie z tym wzorem. Piszę to dlatego, bo widzę, że wzór przerabia się dwustronnie. w rzędach nieparzystych przerabia się same oczka lewe, za wyjątkiem rzędów 6, 8, 10. I tu widzę problem. Te rzędy należy "czytać" w odwrotną stronę niż rzędy nieparzyste. Na dodatek należy zwracać uwagę jak przerabiać 2 oczka razem na lewo. Schemat wzoru odzwierciedla to co widać na prawej stronie, a ww. rzędy należy przerabiać na lewej stronie, a w związku z tym to co pokazane jest jako 2razem na lewo z pochyleniem w prawo, należy przerabiać jak z pochyleniem w lewo i na odwrót. Jeśli nie masz wprawy z czytaniem schematów i przerabianiem wszystkich "2 razem" oraz 3 razem z oczkiem środkowym na wierzchu, to jeśli koniecznie chcesz zrobić ten wzór, to proponuję zrobienie próbek, bo szkoda pruć całego wyrobu. Proponuję zrobić pierwsze 16 rzędów, potem pójdzie łatwiej.
Początek jest taki:
1rz. - 1n, 4p, 3o. razem na prawo z oczkiem środkowym na wierzchu, 3p, 1n, 1p, [1n, 3p, 3razem na prawo z oczkiem środkowym na wierzchu, 3p, 1n], 1p, powtórzyć to co w [...], 2p.
2 i 4 rz. - wszystkie oczka lewe /również narzuty/.
3rz.] - 1p, 1n, 3p, 3o. razem na prawo z oczkiem środkowym na wierzchu, 2p, 1n, 3p, [1n, 2p, 3razem na prawo z oczkiem środkowym na wierzchu, 2p, 1n], 3p, powtórzyć to co w [...], 3p.
Pamiętaj o rzędach 6, 8, 10 - należy je czytać od lewej do prawej strony.
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|