|
PICASA A GOOGLE+ |
| Autor |
Wiadomość |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 31 razy Wiek: 66 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 20:35 PICASA A GOOGLE+
|
|
|
Bardzo mi smutno, bo okazało się, że nie mogę załączać komentarzy do zdjęć drutowych na PICASA jeśli właścicielki galerii zalogowały się do usługi GOOGLE+
Dla mnie ten format jest strasznie wkurzający i nie zamierzam się tam logować, ale chciałam dziś pochwalić piękne sweterki Marysi i Violetty i .... zong - nie mam takiej możliwości jesli nie jestem zalogowana do GOOGLE+.
Mam wrażenie, że wszyscy oszaleli w udziwnianiu swoich programów i usług - najpierw zrezygnowałam z GG po tym jak zrobiłam aktualizacje (poprzednia wersja się wieszała) - graficzna "otoczka" jest dla mnie nieczytelna i niestrawna, teraz na Picasa DODALI COŚ CO TYLKO KOMPLIKUJE KORZYSTANIE Z FAJNEGO DOTYCHCZAS programu. jak tak dalej pójdzie to .... wrócę do słowa pisanego na papierze .
|
_________________ moja galeria |
| Ostatnio zmieniony przez calicja Pią 10 Lut, 2012 20:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jadwisia
Użytkownik aktywny Jadwisia

Kraj:

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Lut 2008 Posty: 410 Skąd: Śląsk/czasami Mazury
Medale: Brak
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 31 razy Wiek: 66 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
irenka10
Użytkownik b. aktywny irenka10

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 37 razy Wiek: 56 Dołączyła: 02 Mar 2008 Posty: 1722 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 22:34
|
|
|
Jadwisia da się odkręcić ,bo przed chwilą to zrobiłam .Tylko nie potrafię Ci teraz powiedzieć jak klikałam w ustawieniach ,jest tam taka opcja spróbuj .Przy okazji trzeba im napisać dlaczego się rezygnuje
Nie usunęłam całego konta tylko teraz normalnie oglądam zdjęcia na Picassa i mogę komentarz napisać
|
_________________ irenka |
| Ostatnio zmieniony przez irenka10 Pią 10 Lut, 2012 22:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Violetta21
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 73 razy Wiek: 52 Dołączyła: 28 Lip 2005 Posty: 14912 Skąd: Jelenia Góra
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 09:09
|
|
|
Violetta21, no własnie ja też chciałam się zachwycić Twoim niebieskim sweterkiem ... ale nie mogę 
|
|
|
|
 |
anle
Użytkownik b. aktywny Anna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Mar 2010 Posty: 1815
|
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 10:00
|
|
|
Też się zarejestrowałam tylko po to by móc dawać komentarze. Dla mnie Google+ to porażka, Picasa był czytelniejszy. Na szczęście, przy niektórych osobach da się jeszcze wejść na ich galerię w Picasa, jeśli mają link w zakładce "O mnie".
calicja, zawsze pozostaje komentowanie na forum i na blogach
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 11:35
|
|
|
| anle napisał/a: | | zawsze pozostaje komentowanie na forum i na blogach | no tak, na forum owszem ale nie zawsze mam czas wszytko oglądac, szczególnie nie zagladam do galerii poza wątkiem DRUTY. natomiast na blogach nie zawssze - to zależy od ustawień - czasem tzreba być zalogowanym w google żeby dac w blogu komentarz (nie wchodzi anonim) a ja w google mam tylko zawodowe konto .
|
|
|
|
 |
pierdruty
Użytkownik małomówny

|
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 19:14
|
|
|
Niestety, często okazuje się, że "lepsze" jest mordercą dobrego 
|
_________________ Podaruj 1% |
|
|
|
 |
malagosia4
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

|
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 23:41
|
|
|
Cecylio dziękuję za pozdrowienia 
|
|
|
|
 |
anle

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 07:40
|
|
|
Google wprowadził nowe "udogodnienie", od wczoraj nie ma funkcji aktywność w podłączonych galeriach na Picasie.
Szkoda, bo bardzo lubiłam tą funkcję, pokazywała ostatnio dodane zdjęcia. Mam nadzieje, że to chwilowe, a nie na stałe.
|
|
|
|
 |
Violetta21
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 73 razy Wiek: 52 Dołączyła: 28 Lip 2005 Posty: 14912 Skąd: Jelenia Góra
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 18:17
|
|
|
e klops - ja tez zawsze korzystałam z tej opcji - bardzo przydatna i wygodna. A to .... d.....ki 
|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Śro 15 Lut, 2012 18:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wernatka
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 20 razy Dołączyła: 10 Sty 2010 Posty: 1082 Skąd: Warmia
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 19:01
|
|
|
Ja mam zwykłe konto i też rano zauważyłam brak tej opcji.
Zaczęłam szukać i coś znalazłam.
Jeśli dostajecie powiadomienia na maila o nowo dodawanych zdjęciach to łatwo możecie zobaczyć co kto przesłał. Trzeba otworzyć taką wiadomość i tam albo kliknąć w napis "wyświetl obrazy poniżej" i obejrzeć zdjęcia w mailu, albo w "wyświetl wszystkie", zdjęcia otworzą się wtedy w nowej zakładce.
Jeśli ktoś anulował subskrypcję tych powiadomień to pewnie gdzieś w ustawieniach konta da się ją przywrócić.
Ten wyżej opisany sposób działa na pewno przy zwykłym koncie, mam nadzieję że w Google+ również.
Swoją drogą po co było likwidować coś co było dobre?
Znalazłam gdzie w albumie Picasa jest schowana opcja "najnowsza aktywność"
Wchodzimy w "Osoby na moich zdjeciach" nad najnowszymi komentarzami, tam już po prawej stronie mamy najnowszą aktywność, ewentualnie na tej samej stronie u góry klikamy w "Osoby, które obserwuję".
Klikając na głównej stronie w "Obserwatorzy Twoich zdjęć" również możemy dojść do najnowszej aktywnosci.
Jak jest w Google+ nie wiem bo nigdy nie miałam.
|
_________________ Mój album.Zapraszam
 |
| Ostatnio zmieniony przez wernatka Śro 15 Lut, 2012 21:10, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Beata T
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 5 razy Dołączyła: 18 Sie 2008 Posty: 2494 Skąd: okolice Warszawy
|
Wysłany: Czw 16 Lut, 2012 14:54
|
|
|
Oszaleć można z tymi zmianami
miałam przegląd komputera i teraz picasa mi rządzi 'chyba' folderami na pulpicie i nie mam głowy do tego jak to przestawić .....dobrze że chociaż wszystko jest i nic nie znikło 
|
_________________ Serwetki,Ubrania
Bloguje
|
|
|
|
 |
anle

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 16 Lut, 2012 15:01
|
|
|
wernatka, dzięki, też już do tego doszłam. I tak wydaje mi się, że przedtem lepiej było, bo miałam wszystko na jednej stronie.
Na Google+ też jest pokazywana aktywność, ale w jakiejś nieprzystępnej dla mnie formie, a w związku z tym, że podczas przeglądania zdjęć w Googla+ muli mi internet, więcej czasu i tak spędzam na Picasa
|
|
|
|
 |
Beata T
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 5 razy Dołączyła: 18 Sie 2008 Posty: 2494 Skąd: okolice Warszawy
|
Wysłany: Czw 16 Lut, 2012 15:34
|
|
|
anle, o.... dobrze że napisałaś bo mi też się muli
Aktywność zniknęła wczoraj lub przedwczoraj można wejść przez "obserwatorzy twoich zdjęć" potem " osoby które obserwuje " i się wyświetla ...
|
_________________ Serwetki,Ubrania
Bloguje
|
|
|
|
 |
elcja27
Użytkownik aktywny Elżbieta K

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Wiek: 55 Dołączyła: 07 Mar 2013 Posty: 786 Skąd: Rudnik nad Sanem
|
Wysłany: Nie 03 Lis, 2013 23:07
|
|
|
Nie będę zakładać nowego wątku - od kilku dni nie mogę oglądać zdjęć z forum. Po kliknięciu na miniaturkę w nowym oknie pojawia się taki tekst "Google błąd. 500 internal server error nie można przetworzyć prośby". dotyczy to tylko zdjęć z Picasy, bo fotosik czy inne wyświetla normalnie. Ktoś wie co to?
No i po paru dniach mogę sobie sama odpowiedzieć - wystarczyło się zapisać na Google+ i problem zniknął.
|
_________________ "Mierz siły na zamiary, nie zamiar według sił"
Goście mile widziani
http://elcja.blogspot.com/ |
| Ostatnio zmieniony przez elcja27 Wto 03 Gru, 2013 22:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 28 |
|
|