|
filcowane pantofle |
| Autor |
Wiadomość |
fralusia
Użytkownik aktywny Ala

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 37 razy Dołączyła: 04 Gru 2011 Posty: 558
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 22 Lis, 2015 10:54 filcowane pantofle
|
|
|
Chciałabym zrobić takie filcowane pantofle https://www.youtube.com/watch?v=N4Z1vA2EmYc Niby wszystko jest pokazane ale kobieta robi to tak szybko Mam bardzo małe doświadczenie w robieniu na szydełku. Potrafię zrobić takie oczka, ale nie potrafię tego, co ona robi przeliczyć w rzędach. Czy ktoś mi pomoże? Bardzo proszę 
|
|
|
|
 |
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 118 razy Dołączyła: 04 Paź 2010 Posty: 1904 Skąd: Tarnów
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 22 Lis, 2015 15:51
|
|
|
fralusia obejrzałam ten filmik, ale dałam na pełny ekran i wtedy bardzo dokładnie widać co ta pani robi. Zatrzymywałam też krok po kroku film i można naśladować każdy ruch szydełka. Może najpierw prześledź zwykły kurs na pantofle i jak będziesz robić z włóczki do filcowania to zrób o 3 numery większe. Tu na blogu jest kurs opisowy i zdjęciowy po polsku.
http://sielskiem.blogspot...01_archive.html
Jak to wykonasz z włóczki do filcowania tylko o parę numerów większe, to po sfilcowaniu będą ok.
|
| Ostatnio zmieniony przez japoneczka01 Nie 22 Lis, 2015 15:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fralusia
Użytkownik aktywny Ala

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 37 razy Dołączyła: 04 Gru 2011 Posty: 558
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 22 Lis, 2015 19:14
|
|
|
japoneczka01, dziękuję za odpowiednią motywację Zrobiłam już jeden. Wyszedł mi kapeć długi na 30 cm i dość szeroki. Zobaczymy czy po filcowaniu osiągnę 24 cm 
|
|
|
|
 |
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 118 razy Dołączyła: 04 Paź 2010 Posty: 1904 Skąd: Tarnów
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 22 Lis, 2015 21:04
|
|
|
Metodą prób i błędów dojdziesz do wprawy, bo idealnego przepisu nie ma. Każdy mimo zasad troszkę inaczej robi oczka. To jest tak, jak charakter pisma. Jak opanowałaś zasady, to druga para kapci będzie taka, jaką potrzebujesz.
Wydawało mi się , że znajdę coś dla Ciebie na stronach zagranicznych (tak krok po kroku), ale najwięcej było pantofli na drutach.
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|