|
Sznurek |
| Autor |
Wiadomość |
stel
Milczek

Autor tematu Dołączył: 25 Lis 2015 Posty: 1
Medale: Brak
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2015 19:09 Sznurek
|
|
|
Nie wiem czy w dobrym dziale piszę, jestem facetem, który nie ma nic wspólnego z szyciem, ale mam problem.
Może ktoś będzie wiedział ..
potrzebuję mocnego cienkiego, śliskiego sznurka, coś na wzór sznurka do żaluzji długości ok 13 cm z pętelkami na końcach, ale /nie wiem czy to możliwe/ zszytymi, czyli pętelka powstaje nie np. przez klejenie tylko zszycie. Problem jest w tym że to wszystko właśnie cienki, małe ... Czy jest to do wykonania w szeroko rozumianym krawiectwie?
|
|
|
|
 |
vichta
Użytkownik b. aktywny Marzena

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 104 razy Wiek: 59 Dołączyła: 10 Cze 2014 Posty: 1943 Skąd: Piotrkow Tryb/Oxford
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2015 20:54
|
|
|
Przejdź się na najbliższej pasmanterii i zapytaj, czy mają taki sznurek. Chyba wiskoza byłaby najlepsza. Jeśli nie potrafisz sam wykonać takich pętelek, to poproś o pomoc. W wielu sklepach są panie, które robią rzeczy na zamówienie, a jak nie one same, to zaprzyjaźnione klientki. Choć przyznam, że zszycie czegoś tak cienkiego łatwe nie będzie, tym bardziej, jeśli śliskie...
|
|
 |
mrober
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 5 razy Wiek: 62 Dołączyła: 15 Lut 2010 Posty: 379 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Pią 27 Lis, 2015 10:01
|
|
|
Kiedyś miałam takie śliskie nici do szydełkowania, były na szpuli,,może ktoś kojarzy nazwę bo zapomniałam.( serwetki z nich były lekko elastyczne i takie "ciężkie",a nitki jak pozsuwały się ze szpuli to była tragedia nawinąć je z powrotem bo gładkie. Do czego ma służyć ten sznurek i jak bardzo ma być mocny? Z cienkich nici do szycia to chyba nici do szycia skór są bardzo mocne i gładkie, można też popytać o cienkie mocne nici do robienia ozdób z koralików.
|
_________________ http://www.suwaczek.pl/cache/c70d744524.png |
|
|
|
 |
eBeata
Użytkownik aktywny

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 27 Lis, 2015 20:40
|
|
|
kup cienki sznurek dłuższy koniec nawlecz na igłę i przeciągnij przez ok 1cm od końca drugiego końca zostawiając petelkę
masło maślane ale może coś zrozumiesz
|
|
|
|
 |
vichta
Użytkownik b. aktywny Marzena

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 104 razy Wiek: 59 Dołączyła: 10 Cze 2014 Posty: 1943 Skąd: Piotrkow Tryb/Oxford
|
Wysłany: Pią 27 Lis, 2015 20:58
|
|
|
| mrober napisał/a: | | Kiedyś miałam takie śliskie nici do szydełkowania, były na szpuli,,może ktoś kojarzy nazwę bo zapomniałam.( serwetki z nich były lekko elastyczne i takie "ciężkie",a nitki jak pozsuwały się ze szpuli to była tragedia nawinąć je z powrotem bo gładkie. |
Pewnie Koral. Jest kilka grubości: Koral 10, Koral 18 i Opal. Podobne cechy ma kordonek Maya.
|
| Ostatnio zmieniony przez vichta Pią 27 Lis, 2015 21:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sbb
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2015 07:21
|
|
|
wg mnie to kord syntetyczny. ja robiłam z niego sewety, torby itp. Mam go na zbyciu, gdyby ktos potrzebowal.
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|