|
Problem z przeciaganiem i wbijaniem czydelka |
| Autor |
Wiadomość |
rubesom
Milczek

Autor tematu Dołączył: 21 Mar 2016 Posty: 3
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 00:32 Problem z przeciaganiem i wbijaniem czydelka
|
|
|
Czesc
Dopiery zaczynam sie bawic szydelkiem wiec ucze sie szydelkowac lancuszki, slupki, polslupki i oczka scisle.
Moj problem dotyczy "wbijania" szydelka i przeciagania szydelka przez oczka przy robieniu polslupkow i slupkow...
Co do zwyklych oczek przy robieniu lancuszka to nie mam pytan, bo wiem co gdzie mam pociagnac, zeby szerokowsc oczka byla odpowiednia/potrafie ja regulowac.
Problem zaczyna sie kiedy robie drugi rzad polslupkow. Miejsca gdie mam "wbic" szydelko sa tak ciasne ze nie jestem wstanie tego zrobic lub sprawia mi to bardzo duzo trudnosci. Jest jakis sposob, zeby sobie z tym poradzic? Nie wiem nawet gdzie zaciagam za mocno wloczke - ten sam problem wystepuje przy przeciaganiu wloczki przez dwie petelki ktorem mam na szydelku przy robieniu polslupka - te oczka sa tak ciasne, ze czasami musze sie nasilowac zeby przeciagnac szydelko.
Prosze o pomoc.
|
| Ostatnio zmieniony przez rubesom Wto 22 Mar, 2016 00:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
AlaJ
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 70 razy Wiek: 70 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 1700
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
rubesom
Milczek

Autor tematu Dołączył: 21 Mar 2016 Posty: 3
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 01:02
|
|
|
| AlaJ napisał/a: | | Podejrzewam, że masz za grubą nitkę - źle dobraną do szydełka. |
Na opakowaniu bylo napisane, ze pasuje szydelko 3,5 a ja robie szydelkiem 3 - rano zobacze jak mi pojdzie 3,5 lub wiekszym. Dzieki za rade.
|
|
|
|
 |
dziewanna
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 23 razy Dołączyła: 15 Lut 2015 Posty: 559
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 06:40
|
|
|
Możliwe, że mocno naciągasz nitkę z kłębka i tym samym półsłupek i oczka między są tak
ciasne.
|
|
|
|
 |
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 118 razy Dołączyła: 04 Paź 2010 Posty: 1904 Skąd: Tarnów
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2016 07:28
|
|
|
Spróbuj nitkę od kłębka przeplatać między palcami jak na rysunku, wtedy nitka nie będzie tak mocno naprężona i nie będziesz zbyt mocno zaciskać oczek

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|