Gardło :| |
Autor |
Wiadomość |
potreko [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 18 Gru, 2017 12:07 Gardło :|
|
|
|
Hej,
Wiem, że trochę nie na temat, ale mam ważną sprawę: od kilku dni boli mnie gardło i nie mam kompletnie pomysłu, jak zwalczyć ból. Próbowałem już płukanek i miodu, ale nie daje to żadnych efektów Muszę jak najszybciej wyzdrowieć, ponieważ pracuję w banku jako doradca klienta, co wiąże się z ciągłymi rozmowami. Jeśli wiecie, jak się z tym uporać, to podzielcie się swoimi sposobami. Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
Merghen
Użytkownik średnioaktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 35 razy Dołączyła: 30 Gru 2012 Posty: 259 Skąd: Małopolska
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 18 Gru, 2017 13:05
|
|
|
Kiedyś znajoma farmaceutka poleciła mi pewien środek, który w aptekach był robiony na zamówienie ale można go zrobić w domu. Na pół szklanki wody dać około 1 łyżki wody utlenionej oraz łyżeczkę oliwy z oliwek (zamiennie wylać kapsułkę witaminy A+E). U mnie zawsze łagodziło i leczyło ból gardła. Natomiast płukanie solą to pomyłka. Szałwia też niewiele dawała czy inne zioła.
|
_________________ Zapraszam, Małgośka http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=13500 |
|
|
|
|
AlaJ
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 70 razy Wiek: 68 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 1700
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
|
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 118 razy Dołączyła: 04 Paź 2010 Posty: 1901 Skąd: Tarnów
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Śro 20 Gru, 2017 21:16
|
|
|
1/4 łyżeczki od herbaty mielonego, suszonego imbiru wziąć do ust i possać jak długo się da (dość mocno piecze) i powolutku połknąć. Likwiduje ból gardła i pieczenie w ciągu 15 minut na stałe. niczym już nie płukać i starać się nie pić przez godzinę. U mnie sprawdza się ten sposób.
II sposób:
Płukanie gardła 3 % wodą utlenioną nierozcieńczona b. szybko likwiduje problemy gardłowe.
|
Ostatnio zmieniony przez japoneczka01 Wto 22 Maj, 2018 12:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|