Jak zamocować szydełkowy kwiat na łodyżce |
Autor |
Wiadomość |
Olena
Milczek
Autor tematu Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Mar 2008 Posty: 29
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 01 Lut, 2020 17:50 Jak zamocować szydełkowy kwiat na łodyżce
|
|
|
Tak jak w temacie. Czy może ktoś wie jak się mocuje szydełkowe kwiaty na plastikowej łodyżce? Oglądałam te łodyżki w rożnych sklepach i nie maja żadnego zaczepu czy czegoś takiego. Jak zamocować na nich kwiatki? Ktoś może wie?
|
|
|
|
|
skohen
Użytkownik b. aktywny Jola
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 15 Wrz 2017 Posty: 1125 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Sob 01 Lut, 2020 19:50
|
|
|
W ubiegłym roku robiłam żonkile do koszyka ze święconką. Mocując kwiaty do łodyżek skorzystałam z tego filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=TET2k806-bY
Mocowanie łodyżki zależy od tego jaki kwiat chcesz umocować. Ja mocuję tak jak na tym filmiku. Oczywiście używam drutu florystycznego, nie patyczków. Pozdrawiam
|
_________________ Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony przez skohen Sob 01 Lut, 2020 19:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Olena
Milczek
|
Wysłany: Sob 01 Lut, 2020 20:45
|
|
|
skohen napisał/a: | W ubiegłym roku robiłam żonkile do koszyka ze święconką. Mocując kwiaty do łodyżek skorzystałam z tego filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=TET2k806-bY
Mocowanie łodyżki zależy od tego jaki kwiat chcesz umocować. Ja mocuję tak jak na tym filmiku. Oczywiście używam drutu florystycznego, nie patyczków. Pozdrawiam |
Dziękuję, bardzo ciekawy pomysł, ale ja chcę skorzystać z gotowych plastikowych gałązek z listkami i do nich mocować kwiatki szydełkowe.
|
|
|
|
|
skohen
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Sob 01 Lut, 2020 21:03
|
|
|
Gotowe plastikowe gałązki zazwyczaj mają zatyczki na końcówkach, którymi umocowuje się kwiatek. Powinnaś zwrócić uwagę przy zakupie łodyżek. Jeżeli takich zatyczek nie ma to można po prostu zagiąć drut i zabezpieczyć taśmą florystyczną. Myślę, że bez problemu sobie poradzisz. Pozdrawiam
|
|
|
Olena
Milczek
|
Wysłany: Sob 01 Lut, 2020 21:10
|
|
|
skohen napisał/a: | Gotowe plastikowe gałązki zazwyczaj mają zatyczki na końcówkach, którymi umocowuje się kwiatek. Powinnaś zwrócić uwagę przy zakupie łodyżek. Jeżeli takich zatyczek nie ma to można po prostu zagiąć drut i zabezpieczyć taśmą florystyczną. Myślę, że bez problemu sobie poradzisz. Pozdrawiam |
Te, które oglądałam zatyczek nie miały i nie był to drut tylko plastik, nie do zagięcia niestety.
|
|
|
|
|
skohen
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Sob 01 Lut, 2020 21:17
|
|
|
No to na końcu drucika zrób zabezpieczenie z taśmy florystycznej albo z włóczki. Jeśli z włóczki to możesz kwiatka doszyć.
|
|
|
Olena
Milczek
|
Wysłany: Sob 01 Lut, 2020 21:29
|
|
|
skohen napisał/a: | No to na końcu drucika zrób zabezpieczenie z taśmy florystycznej albo z włóczki. Jeśli z włóczki to możesz kwiatka doszyć. |
Dziękuję, będę kombinować
|
|
|
|
|
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 118 razy Dołączyła: 04 Paź 2010 Posty: 1901 Skąd: Tarnów
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
|
skohen
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Czw 06 Lut, 2020 19:30
|
|
|
O tym właśnie myślałam pisząc wcześniej. Ja w ubiegłym roku do koszyka wielkanocnego robiłam te żonkile z podanego filmiku. Nie robiłam żadnych pręcików, tylko po założeniu drucika owinęłam go włóczką i zagięłam a potem delikatnie doszyłam do kwiatka. Wcześniej o tym pisałam. To chyba najlepszy sposób. Pozdrawiam
|
Ostatnio zmieniony przez skohen Czw 06 Lut, 2020 19:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 22 |
|
|