czym karmicie swoje koty ? |
Autor |
Wiadomość |
Paddington
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 2067 Skąd: Poznań
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 19:52
|
|
|
ja mam tu przykład kota który nie cierpiał jak jego rodzina wyjeżdżała na wakacje. Nie zostawał wtedy sam- bo nigdy rodzina nie jeździła w całości, ale on i tak czuł się z tym źle... właściwie ONA bo to kicia jest. Więc gdy tylko w mieszkaniu pojawiała się walizka ( wszystko jedno po co) od razu wskakiwała i lała! Bunt to bunt i koniec...
Ta sama kicia (która ma swojego najukochańszego pana w mieszkaniu gdzie jest jeszcze dwoje innych domowników) tak zezłościła się za całonocną imprezę poza domem że wyczekała cierpliwie aż PAN wróci- wbiegła przed nim do sypialni dopadła łóżka i ... zaznaczyła że takich wybryków cały noc poza domem sobie nie życzy.
Koty wiedzą że są nie byle kim... a już na pewno nie są tylko naszymi zwierzątkami 
|
_________________ "Please look
after this BEAR
Thank You"
http://www.lookafterbear.blogspot.com/
DARKEST PERU TO LONDON |
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 35 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Pią 25 Lut, 2011 20:30
|
|
|
Paddington, to mój nie jest wyjatkiem 
|
|
 |
la_femme
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 40 Dołączyła: 05 Mar 2008 Posty: 356 Skąd: Chicago
Medale: Brak
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 35 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 23:56
|
|
|
la_femme napisał/a: | ....wszyscy męscy znajomi muszą uważać na swoje kostki, bo regularnie je im podgryza |
zazdrosny jest o Ciebie ))))
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 19:37
|
|
|
kot jednak wydrapał nowy materiał !!!!
a nowy drapak se wisi na ścianie...
|
|
 |
jogi45
Użytkownik średnioaktywny drutująca

Kraj:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sty 2010 Posty: 200 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Śro 28 Gru, 2011 18:47
|
|
|
Różne rzeczy piszecie o kotach więc i ja coś dodam. Mam obecnie cztery - dwa 6 letnie i dwa młode. Przez te wszystkie lata straciłam tylko dwa kwiaty i jedną doniczkę. Wszystkie meble są całe w tym dwa kórzane fotele. Chyba wysoki, stabilny drapak to najważniejszy dla nich sprzęt. Do jedzenia teoretycznie każdy ma swoją miskę. Często zostają w domu same i wtedy miski są raczej puste. dostają głównie suchą karmę i przede wszystkim wieczorem jak mam kontrolę ile który zjada. Tylko Lukas jest tak łakomy że zje wszystko, rówież gotowane warzywa. Gafi miał piasek w nerkach ale dostaje głównie karmę dla kastratów i jest dobrze. Mają jedną wspólną kuwetę, największą jaką można kupić i nie ma problemu choć jeden z nich sika po ściankach. Sonia sprząta po wszystkich jak uważa że jest nieporządek w kuwecie. Używam benka ostatnio uniwesalnego bo tańszy. na dużego benka daję w porcjach opakowanie pochłaniacza. Zamierzam stosować też odkarzacz. Moje koty to dachowce z różnych źródeł więc może dlatego takie bezproblemowe.
Muszę przemyśleć sposób karmienia moich kotów. Czy sucha karma to optymalne rozwiązanie?
|
_________________ jogi. http://forum.miau.pl/view...hp?f=1&t=158226
 |
|
|
|
 |
Paddington
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 2067 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 29 Gru, 2011 09:55
|
|
|
U moich kotów jest tak- kuweta jedna wspólna i sobie radzą, ale czasm mam wrażenie że tyłki im wystają bo kupka znajduje sie tuż obok ale jednak za kuwetą- jak źle obróci to źle narobi. Ze względu na kłopoty z dostaniem Benka u mnie w sklepie i jego cenę która jest co raz wyższa zrobiliśmy eksperyment z naturalnym żwirkiem drzewnym który można spuszczać w wc i narazie działa- zapach jest jakby milszy- mniej chemiczny, a kotom to różnicy nie zrobiło.
Karmienie- no u nas to pełen wypas jest - miseczka z woda i sucha karmą u góry, miseczka z wodą i suchą karmą (inną) na dole w kuchni i do tego dwie miseczki na mokre jedzonko które nasze kotki (Pchła i Baton) bardzo lubią- to dostają w porcjach rónych ograniczonych mniej więcej 1 saszetka na dwa koty 1 lub 2 razy dziennie. W tyłkach im się jeszcze nie przewróciło, choć grymaszą na niektóre saszetki- teraz jedzą Kitty, i Edelcat. A na święta lub specjalne okazje dostaję Perle.
|
_________________ "Please look
after this BEAR
Thank You"
http://www.lookafterbear.blogspot.com/
DARKEST PERU TO LONDON |
|
|
|
 |
werronka
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Wto 12 Wrz, 2023 11:44
|
|
|
Paddington napisał/a: | U moich kotów jest tak- kuweta jedna wspólna i sobie radzą, ale czasmi mam wrażenie że tyłki im wystają bo kupka znajduje sie tuż obok ale jednak za kuwetą- jak źle obróci to źle narobi. |
U mnie było podobnie, kupiłam po prostu większą kuwetę i problem zniknął.
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 18 |
|
|